Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Elektrickou řetězovou pilu jsem si koupila před hodně lety, ale na prořezávání jsem ji použila snad jednou. Ve stromu jsem vždy používala ruční ocasku a motorovka slouží až ke zpracování silnějších větví, či kácení. Manipulace s pilou kdesi vysoko je nejen nebezpečná, ale i namáhavější než větev uříznout ručně. Nemluvě o tom, že řetězem se snadno poškodí okolí a řez se ne vždy dá vést tam co je potřeba.

Na prořezávání doporučuji koupit dobrou pilku. Dlouho jsem používala dánskou ocasku, nyní se mi hodně osvědčila ocaska Husquarna (horší zkušenost s vysouvací Fiskars a skládací Bahco). 10 cm větev jabloně byla uříznuta za dobu nesrovnatelně kratší než kdybych natáhla kabel a přinesla pilu. Jinak pákové nůžky a housenice (mám Fiskars) hodně usnadní a urychlí práci.

Při nákupu řetězové pily si ji vyzkoušejte v ruce, včetně vypnutí bezpečnostní brzdy .  Velmi podstatným parametrem je váha!!! Vzhledem k množsví plánované činnosti asi nejdůležitějším - tím myslím, že nebudete řezat kubíky a tak pila vydrří dost dlouho.. Lišta 30 cm Vám bude bohatě stačit i na kácení (pokáceli jsme s ní i jasany o průměru víc 30 cm, což už bylo na hranici), švestky moc silné nebývají. 

Eva

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika