Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nu, tento příspěvek nepochybně vypovídá o hlubokých znalostech autora v této problematice a rád bych si od něj nechal poradit. Nicméně, zadavatelka píše, že chce pilu na prořezání starších větví, jelikož manuálně je to dřina a na silné nestačí.  Tady by bylo na místě se zeptat, jak velký je sad,  kolik takových silných větví na stromech má a jak dlouho bude asi trvat, než narostou další stejně silné. Nepředpokládám, že paní se živí lozením po stromech a odřezáváním silných větví. Výsledkem totiž bude to, že si pořídí pilu, odřízne s ní 2,5,10, 20 větví a ty pořeže na polínka. Tím nadlouho její práce s řetězovou pilou skončí, než přijde někdo z příbuzenstva a přemluví ji, ať mu pilu věnuje, že ji beztak nepoužívá. Žádný zdejší odborník by při rozdávání rad bez mučení nevyřkl jméno levné neznačkové pily, takže se může stát, že jedna odříznutá silnější větev vyjde milou paní na 200 - 500 Kč. Podobně jsem dopadl sám, když jsem si před pár lety koupil značkovou vyvětvovací Dolmarku na tyči. Během jednoho dne jsem prošel zahradu a odřezal všechny starší větve, na které jsem dosud nestačil, bál se, nedosáhl. Od té doby ale pila překáží v koutě, protože na všechno to, co znovu naroste, v pohodě stačí zavírací pilka či teleskopické nůžky.
   Nevím, jestli žena - zahrádkářka - ocení vítězství pily v testu, ergonomii, výbavu, tvarované madlo, nastavení průtoku oleje. Na jejím místě bych zvážil, jestli pilu využije ještě jinak. Pokud ano, přizpůsobil bych volbu pily trvalému využití. Pokud ne, požádal bych souseda o uříznutí silných větví, odměnil ho několika obdivnými pohledy a lahvičkou slivovice. Za ušetřené peníze pak koupil zavírací Silky s velkými zuby,  kvalitní pákovky a teleskopické nůžky Fiskars (ty delší).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika