Pozdní jarní mrazy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 44.75 (?), 18.5.2012 8:39
Jak jsem tak letmo koukal, na celém území ČR to ± dopadlo podobně. Teplota nad ránem těsně pod nulou (měří se ve výšce 2 m), ale přízemní mráz kolem -5° až -7°C. Tedy co bylo nízko u země a nezakryté, bude většinou v pánu. (Výjimkou je pan Mičurinec, kterému ten mrazík jeho úrodu jenom něžně polechtal - závist!). No nic, v tomto vládne příroda, ne člověk. Loni to přišlo o dva týdny dřív. Ještě že nám doma zbyly alespoň maliny, ty to ustojí. Překvapilo mě, že to docela silně šlehlo i na jihu Moravy, jsem zvědavý, jak dopadly vinohrady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.163 (?), 18.5.2012 11:31
to Wimpi - vinohrady se zakuřovaly, co je výše je óká, co je dole 
Mirek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 99.88 (?), 18.5.2012 9:01
Všude ne, u nás (Kladno) ráno v 5:50 +4C, přízemní teplotu neměřím, ale jinovatka nebyla a rajčata, hrách i cinie uplně v pohodě.
Zachránilo to zřejmě to, že nebylo uplně jasno..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.29 (?), 18.5.2012 9:06
U nás na Vysočině v 5.04 - 3°C.Inventuru udělám až odpoledne.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.10 (?), 18.5.2012 9:05
Taky hlásím mrazovou spoušť z jihu Moravy. Po jedné hodině se uplně vyjasnilo a začal masakr. Jako vloni meruňky (Karola- přežila mráz po odkvětu a tento už nedala a vlastně kuli mrazu nevim ani jak chutná) a broskve KO, veškerá plodící réva na sr..ku. Nepřikrytá i zabalená třema vrstvama netexu. Talisman a Elma měly pěkně nasazeno na první úrodu, nebude nic. Hodně to naštve, v pár hodinách všechno v kélu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 166.3 (?), 18.5.2012 9:18
tak jsem zpět
máme spodní a horní zahradu, tak tomu říkáme, výškový rozdíl je asi 2 metry, ale to nehraje roli
na horní zahradu nicméně začíná svítit sluníčko hned při východu a to byl asi ten hlavní rozdíl!
na horní zahradě rajčata PŘEŽILA, dokonce i tchánova nepřikrytá!!! na spodní zahradě jsou komplet KAPUT, přitom byla důkladně omotána tak 3-4 vrstvami textilie... na spodní zahradě byla textilie ještě mokrá, na horní už úplně suchá
ve skleníku všechno ok
takže je to tak půl na půl a já jen doufám, že dnešní noc nedojebe tu druhou půlku...
u sousedů co jsem koukal tak rajčata komplet K.O., kedlubny a spol. vše ok
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 21.1 (?), 18.5.2012 9:42
Vstával jsem ráno ve 3.30 a pod višní udělal ohýbek a pod ringli jsem dal gril, takto jsem topil až do rána. Jinak ostatní KO, to bych musel dělat táboráčky pocelé zahradě. Na okně jsem měl -1.8.
Česká ráj
|
|
 |
|
 |
 |
|
agent špionovač - (19) - 216.173 (?), 18.5.2012 11:06
Takže kyblíky s netkankou sundaný a pod nimi vše Ok, ale nezakrytý ohnivec vzdálený pouze púl metru jsou všechny rostliny po smrti...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|