Položivé nově vysazené stromky
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 22.4.2017 7:42
Nevím, jestli Vám v tomto někdo poradí. Uschnutí vrchní části stromku může být po použití defoliantu, nebo taky brzkým odlistěním a tím zmrznutím málo vyzrálých částí. V tom případě by se vyplatilo pěstovat stromek z rašících oček. Může to však být i v důsledku poškozených, přeschlých kořenů. Tam je budoucí růst ve hvězdách. Chcete stejně náhrady vysazovat až na podzim, takže zkuste a pak na podzim se rozhodnete, zda je nahradíte, nebo ponecháte. P
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 236.1 (?), 23.4.2017 14:47
Přijde mi už docela pozdě v tuto dobu sázet stromky...by asi vyžadovaly o dost náročnější péči, třeba nutnost většího zalívání.
Pro výsadbu broskvoní je v tuto dobu ideální čas. Já ani jindy než v dubnu broskvoně nesázím. Občas zalít na jaře vysazené stromky je vhodné, ale nemyslím, že zálivky je třeba o mnoho víc než na vysazené před měsícem (naopak si ušetříte měsíc zalévání).
Po Flóře jsem se prošel a výběr byl obvyklý, kvalita slušná. Naopak ceny velmi příznivé (zhruba poloviční, kolem 80Kč za stromek). Prodejci vědí, že když je neprodají nyní, neprodají je vůbec.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |