Nemoc merunky
|
|
 |
 |
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 86.85 (?) 9.11.2008 21:27
Ještě jsem chtěla dodat, že u meruňky i broskvoně se může jednat o klejotok. Broskvoň je ale dost choulostivá a u ní i nektarinky se mi už stalo, když jsem podložila větve, které by se pod tíhou plodů mohly zlomit, dřevěnými kůly, došlo k tak vysokému otlaku, že se kůra poškodila a začala ronit taky. Takže teď kůl obkládám kusem látky, aby styčná plocha nebyla tak tvrdá a kůra se nepoškozovala. Podívejte se tedy, jestli nemáte např. pevně úvazek ke kolíku apod., nebo pro změnu volně, takže by mohlo docházet třeba při větru k pohybu kmínku, jeho tření o kolík a následné poškození kůry. M.R.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 111.10 (?), 9.11.2008 20:53, zobrazeno: 13140x
Dobrý večer. Prosím o radu.Dnes jsem zjistila, že na merunkách a broskvoni, které jsem vysadila na jaře, těsně pod korunkou a v úžlabí větví je jemně prasklá kůra a zůstává tam bezbarvý rosol. Poradíte mi jak stromky ošetřit a čím je tato nemoc způsobena.Jak ji předcházet. Děkuji Lenka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 111.10 (?), 9.11.2008 21:17
děkuji za radu.A čím je to způsobeno?Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 86.85 (?), 9.11.2008 21:27
Ještě jsem chtěla dodat, že u meruňky i broskvoně se může jednat o klejotok. Broskvoň je ale dost choulostivá a u ní i nektarinky se mi už stalo, když jsem podložila větve, které by se pod tíhou plodů mohly zlomit, dřevěnými kůly, došlo k tak vysokému otlaku, že se kůra poškodila a začala ronit taky. Takže teď kůl obkládám kusem látky, aby styčná plocha nebyla tak tvrdá a kůra se nepoškozovala. Podívejte se tedy, jestli nemáte např. pevně úvazek ke kolíku apod., nebo pro změnu volně, takže by mohlo docházet třeba při větru k pohybu kmínku, jeho tření o kolík a následné poškození kůry. M.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 111.10 (?), 10.11.2008 18:03
Děkuji vám, za vaše rady a zkušenosti o které se dělíte se začátečnicí. Hezký večer Lenka
|
|
 |
|
 |
 |
|
HONZAD - Stříbrný Zahrádkář (497) - 97.158 (?), 7.5.2009 22:23
Nerad bych narušoval chod tohoto vlákna, ale už před nějakým časem jsem do kategorie škůdci pověsil příspěvek o škůdci na meruňkách.
Škůdci - Kdlo pozná nepřítele, nebo přímo tady.
Zatím mi nikdo nebyl schopen odpovědět, možná odborníci v Meruňkách budou vědět.
Děkuji
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|