|
Nemoc merunky, 10.11.2008 Děkuji vám, za vaše rady a zkušenosti o které se dělíte se začátečnicí. Hezký večer Lenka |
 |
Nemoc merunky, 9.11.2008 děkuji za radu.A čím je to způsobeno?Děkuji |
 |
|
 |
Nemoc merunky, 9.11.2008 Dobrý večer. Prosím o radu.Dnes jsem zjistila, že na merunkách a broskvoni, které jsem vysadila na jaře, těsně pod korunkou a v úžlabí větví je jemně prasklá kůra a zůstává tam bezbarvý rosol. Poradíte mi jak stromky ošetřit a čím je tato nemoc... celý příspěvek > |
 |
vodní myši - hryzci, 1.5.2008 ezký večer. Děkuji všem za rady, které jste zde uvedli.Po dnešní prohlídce zahrady zjištuji, že nezůstal ušetřen žádný záhon. Po obšlapání sazenic, cibule, jahod... o bramborách, ty jsou projeté po celé délce brázd raději ani nemluvím.Je vidět asi 15... celý příspěvek > |
 |
vodní myši - hryzci, 30.4.2008 V březnu jsme vysadily několik ovocných stromků. Pozemek se zdál v pořádku. Stromky se nám krásně zazelenaly, ale nyní při zalevání zjištujeme, že voda nalitá do misky u stromku se rychle vsakuje no a vytéká o kus dál proudem ve svahu.Po utěsnění... celý příspěvek > |
 |
hruškový semenáč nebo kdoule, 23.3.2008 Hezký večer.Potřeboval bych poradit.Koupil jsem ve školce hrušni Boscova lahvice-podnož hruškový semenáč a Lukasovu -podnož kdoulon Amsdenova.Chtěl jsem obě na hr. semenáči, ale bylo mě řečeno, že Lukasova s plánětem špatně srůstá a proto je lepší... celý příspěvek > |
 |
Chrudimská, 17.3.2008 Slyšel jsem na Chrudimskou samou chválu, ale dá se těžko sehnat.Vyberete si vhodnou odrůdu a pak zjistíte, že jí neseženete.Dala by se nahradit jinou rovnocennou odrůdou /v odolnosti k šárce, spolehlivou plodností,/ do podmínek Vysočiny? |
 |
vienska nebo boscova, 17.3.2008 Děkuji za odpověd.Už se těším na výsadbu.Tak ať dobře rostou. Hezký den |
 |
vienska nebo boscova, 16.3.2008 Máte pravdu,že hledám informaceve starší pomologii.V naší oblasti se teprve zahrady zakládají, tak na radu k sousedům zajít nemůžu.Řešil jsem to proto tímto způsobem.Stromy hrušní v okolí jsou podél silnic a pár velmi starých jedinců na nedalekém... celý příspěvek > |
 |
Chrudimská, 16.3.2008 Chtěl bych se zeptat jakou máte zkušenost s odrůdou Chrudimská? Co se týče pravidelné plodnosti, odolnosti k šárce. Výsadba na vysočině /430m/. Děkuji |
 |
|
 |
poradite s tresni, 14.3.2008 Děkuji za odpověd. Nejméně vzrůstná je Van. Jak na tom jsou ty zbývající? Pokud jsou hodně bujné dá se koruna udržet v potřebné velikosti, aby tím p otom strom netrpěl? Krásný den |
 |
vienska nebo boscova, 14.3.2008 Ptáte se, které dvě odrudy.Myslím tím doporučené Viennská a Konference.Nechci za kazdou cenu nakoupit stromky, ktere u nas nabízejí.Ze zkušenosti vím,že by pro mě byla nejvhodnější Pařížanka nebo Williamsova, protože jí zrovna mají v nabídce a... celý příspěvek > |
 |
vienska nebo boscova, 13.3.2008 Nestanovil jsem si kriteria, ty podminky jsou dané,ale obě doporučené odrudy jsou vhodné do vyšších poloh.Proč by se jim nemohlo dařit? |
 |
vienska nebo boscova, 13.3.2008 dekuji vam za odpoved mam na vas dotaz : v pomologii starsí vydani pisi, ze viennska je proti mrazu malo odolna, ale hodi se i do vyssich poloh. jak je to mysleno? |
 |
poradite s tresni, 13.3.2008 Mohl by me nekdo poradit s vyberem tresni 2 druhu pro oblast okraje vysociny asi 410 metru nad morem pozemek je v blizkosti rybnika nebube to problém?jinak celkem sussi misto mezi poli. Sla by Van, Kordie nebo Techlovan? Dekuji. A jaka... celý příspěvek > |
 |