Dobrý den, potřebuji po druhé stříkat meruńky Poprvé jsem stříkala Horizon.Teď bych chtěla Horizon a Zato.Ale nevím jaký poměr. Poradí někdo? Předem děkuji.
Dobrý den, potřebuji po druhé stříkat meruńky Poprvé jsem stříkala Horizon.Teď bych chtěla Horizon a Zato.Ale nevím jaký poměr. Poradí někdo? Předem děkuji.
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 114.80 (?),13.4.2017 12:28
Ja som tento rok skúsil kombináciu Signum (na začiatku kvitnutia) - Prolectus (pri dokvitaní). Aj preto aby som neopakoval ten istý prípravok. Prolectus je v portfóliu nový, uvidíme ako sa osvedčí. V Českej republike pravdepodobne nie je ani dostupný. U nás sa zasa nedá zohnať Horizon. IH
Jiný mechanizmus účinku a oddálení rezistence houby vůči fungicidům typu Horizon a Talent. Překvapuje mě momentálně dobrý stav i neošetřených stromů. Deštivé počasí Monilinia laxa přímo nahrává. Buď je to tím, že není až taková zima, anebo silnějšími zimními mrazy.
Proti monilii letos stříkám poprvé, tak se zajímám. Předpokládám, že resistence vznikne až během několika let, tzn. letos můžu druhý postřik s klidem aplikovat opět Horizon a v dalších letech postupně střídat další přípravky, je tak?
Toto prekvapuje aj mňa. Každý rok pozorujem neošetrované stromy v cudzích záhradách a monilióza v nich vyčína každý rok. Tento rok sú všetky stromy v okolí zatiaľ bez jediného príznaku moniliózy. To je výnimočné, nepamätám si nič takéto v posledných rokoch. Zrovna minulý rok som videl stromy, kde bolo zničených až 50% letorastov. Neviem, čím je to spôsobené. Na práve odkvitajúcej neošetrenej višni už monilóza začína páchať svoje dielo skazy. Marhule v okolí sú zatiaľ čisté.
Já už žádnou moniliózu neřeším. Stejně všechno zmrzne na prach a ze všemi těmi fungicidy se můžem tak leda nechat vyfotit. Jirka (FM) spoléhal na jakousi novinku - cropaid, ale na stromech mu stejně zůstalo jen lupení, takže "nula od nuly zase pošla". Proti věku není léku a proti mrazu hold taky ne.