Fleky na meruňkách
|
|
 |
 |
amilar - (32) - 172.78 (?) 2.7.2015 19:38
Zdravím, mám čtvrtým rokem Bergeron, letos je obalený strom plody, ale má hodně fleků, nevím, čím by to mohlo být, je ze severu a východu chráněn zdí a od západu je hrušeň Konference. Stříkali jsme Horizonem proti monilioze před květem a po odkvětu a při květu Championem proti namrznutí plodů. Na jih od Bergeronu mám již asi 12 let Venuši, ta je čistá, sice po loňské monilioze, ale je v pohodě. V horkach je obě brzy ráno zavlažujeme.
Poraďte, co s tím, dá se úroda ještě zachránit. Díky
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.111 (?), 5.6.2015 22:39
Strupovitost, dtto příspěvek Strupovitost na meruňkách, p.Petr z Pardubic z 11.7.2011 11:04
Šarka má propadlé skvrny na plodech, kroužky na listech a nejdříve ze všeho kroužky na peckách... Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.110 (?), 5.6.2015 23:16
Podobne jako u Petra to nevypada a Bergeron tesne vedle nema ani flek.Podobne krouzky byvaji viroveho puvodu, ale u merunek nevim.
|
|
 |
|
 |
 |
|
amilar - (32) - 172.78 (?), 2.7.2015 19:38
Zdravím, mám čtvrtým rokem Bergeron, letos je obalený strom plody, ale má hodně fleků, nevím, čím by to mohlo být, je ze severu a východu chráněn zdí a od západu je hrušeň Konference. Stříkali jsme Horizonem proti monilioze před květem a po odkvětu a při květu Championem proti namrznutí plodů. Na jih od Bergeronu mám již asi 12 let Venuši, ta je čistá, sice po loňské monilioze, ale je v pohodě. V horkach je obě brzy ráno zavlažujeme.
Poraďte, co s tím, dá se úroda ještě zachránit. Díky
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
amilar - (32) - 172.78 (?), 3.7.2015 8:37
Díky za rady, ale mám některé plody broskvoně také napadeny, ale nad tou je pravá česká švestka a ta vypadá dobře, ale listy broskvoně žloutly a kroutily se, tak jsem je asi před týdnem ještě přihnojila NPK a zaléváme brzy ráno - redhaven.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 145.23 (?), 3.7.2015 11:18
Já už letos nechtěla používat chemii, ale protože mi některé broskvoně obalené plody začaly podezřelé moc žloutnout (a mají některé lístky děrované), tak jsem nevydržela a stříkla je Horizontem (má krátkou OL). A přihnojila síranem amonným. Štěpánka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |