Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Či je skoré kvitnutie marhuľového kultivaru výhodou, alebo nie, ťažko povedať. Záleží na vývoji marcových teplôt v danom ročníku. V každom prípade však je výhodnou vlastnosťou odrody, ak jej kvety rozkvitajú postupne a celé kvitnutie- od prvého rozvinutého púčika až po posledný kvietok na vrchole koruny- sa tak roztiahne rádovo na týždne. Takou sortou je napr. veselská Vesna (VS 09/12). Z praxe vieme, že odolnosť k zmrznutiu je najvyššia u ružového puku, najnižšia po opadu korunných plátkov. Ak teda dôjde uprostred kvitnutia zákerný mrazík, podľa jeho sily a dĺžky trvania, u týchto kultivarov spravidla nezničí celú úrodu, ale iba časť.

P.S. Keď tak pozerám z okna na rozkvitajúcu Leskoru, ani ona mi nepripadá ako krátko kvitnúci kultivar. Navyše má geneticky zakódovanú solídnu odolnosť proti nepriazni počasia. Je zaujímavé, že aj obdobie zberu plodov sa mi vlani natiahlo na niekoľko týždňov- od konca VI. mesiaca až do 3. dekády júla.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika