Žací hlava a další příslušenství ke křovinořezu Stihl FS 130



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
host - 126.180 (?) 
21.3.2013 13:36

Ta hlava AC 40-2 je možná nejlepší, ale nikoli nejvhodnější pro FS-130 nebo FS-240. Struna s tloušťkou nad 2,7 mm je určena pro profi stroje s vysokým výkonem, u méně výkonných strojů dochází k markantnímu snížení otáček a přetěžování motoru. Sílu struny bych viděl pro FS-130 2,4 mm a pro FS-240 maximálně 2,7 mm.

Vysvětlení např. tady, str. 10/11.

MS

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 208.226 (?), 23.3.2013 9:53
Ta největši poloautomatická hlava je nejlepší se strunou trojkou, ta struna nejvíc snese a ovládání je pohodlné.Jinak trojzubec byl standartně, ten zvládne i slabší nálety, křoví i vysokou trávu sekal parádně a na silnější dřeviny třeba kotouč s dlátovými zuby, ten jde brousit pilníkem.U hondy jsem měl dvojzubec, ale nepoužíval, čtyřzubec nenahradí trojzubec, ale opačně jo, a hlava s poloautomatem vím že funguje, tak následná volba výbavy u stihlu byla jasná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 209.33 (?), 15.9.2016 22:47

Trochu to oživím. Mám asi rok FS 240ku a do teď jsem používal hlavu strunovou hlavu Stihl AutoCut C-25-2 kterou jsem používal už na starý FS 80 tak už má něco za sebou. Teď jsem pořídil AutoCut 30-2 a překvapilo mě jak je oproti 25 mohutná. Vypadá že je skoro 2x větší... ještě ji nemám otestovanou, ale myslím že bude dobrá. Je to klasika se kterou se klepne o zem a struna povyjede.

Dál mám ještě tu novou DuroCut 20-2, tam mě akorát nesedla ta struna, která se strašně láme. Zkusil jsem pořídit FlexiBlade od Oregonu, která je už v ruce o dost pevnější, a do hlavy pasuje. Jak se popasuje se sečením Houževnatý trávy, a tenčích dřevin (maliní,...) se uvidí jak bude kde ji otestovat.

Dál můžu doporučit klasický trojzub- tam je použití jasný. A osmizub, který je dobrý na to když nechcete mít z trávy řezaňku.

A co je podle mě jeden z nejlepších vynálezů je plastová hlava PolyCut (trojzubec) s nylonovýmy výměnými noži, která udělá opravdu dobrou práci, a není třeba se bá že s ní narazííte třeba do kamene.

Trochu odbočím: když jsem se bavil s kamošem a došli jsem na sečení, tak při dotazu co používá za strunu, tak řekl, nějakou žlutou hranatou od Sihlu, tak mě ji ukázal a opravdu. Vtip je v tom že ji používá na Stihlu FS 55!!! A to ne že by s ní jen dosíkal, on s ní i seče vysokou hustou trávu, tak jsem mu donesl starší trojzub, kterej už je trochu zbroušenej a je spokojenej... Teda nedovedu si představit síct s takovým šidítkem 3mm strunou a navíc vysokou trávu to má stará FS 80 byla proti tomu silnějsí a používal jsem 2,4mm wink a to bylo tak akorát.

Je vidět že málo lidí řeší že jsou na různý stroje doporučený takový a makový nástroje, a tak to je, ale co by to řešili, oni ví víc než výrobce laugh

na FS 55ku není doporučená ani 3mm struna ani 3zubec ale neřeší to a zatím mu to funguje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika