Traktor Cub Cadet XT2 PR95

host - 177.118 (?)
22.8.2019 19:05

Zdravím, Vzhladom na to že som pred časom som riešil nový traktor Cub Cadet a recenzií a diskusie je na tuto značku ako šafránu rozhodol som sa prispieť do tohoto staršieho vlákna nech nezakladam nové a podeliť sa so svojou skúsenosťou.

Na začiatok poviem že moj rozpočet bol do cca 4000€ Po dlhom zvažovaní a roznych ćítaniach som sa nakoniec rozhodol pre Cub Cadet XT3 QR95 dostal som naň cenu 3790 € servis a predajcu mám cca 10km od domu s tým že v rámci záruky si v prípade problému traktor sám zvezie. Rozhodla teda cena a servis.

Čo sa týka výbavy musím povedať že rozhodol silný motor Kawasaki a prevodovka K62 s uzavierkou diferenciálu. Musím povedať že v tejto cene som nenašiel iného výrobcu ktorý by ponukal takuto kombináciu. Tolko omielaný Starjet začinal s prevodovkou tuff-torq K62   niekde na 4200-4300€

Zatial som sekal ina 2x ale maximálna spokojnosť. Mám cca 2800m2 čisto iba svah žiadna rovina. Stúpanie cca 10°  vela stromov. S traktorom sa krásne manévruje žiadny problém so svahom a trávu zbiera krásne. Váhal som ešte nad Solo by Alko a nižším Cub Cadet XT2 QR95. Vyhrala ale prevodovka K62 nad K46 ktorá je v XT2 ktorá má odporúčané max stúpanie 10°  - neviem si predstavit ako by sa traktor správal keby prevodovka išla stále v max stúpani bez akejkolvek rezervy.

Odporúčam si kúpu vždy poriadne rozmysleť a nikdy nekupovať stroj na hrane výkonu s odvovodnením vśak podla papierov to zvláda, ale radšej vždy kúpiť o niečo výkonnejší stroj nech máte rezervu potom verím že budete maximálne spokojný. Časom ak nezabudnem :-) sa podelím aj s poznatkamy po dlhšiej dobe prevádzky. Rád si vypočujem aj názory iných majitelov tejto značky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 208.15 (?), 8.5.2017 7:10, zobrazeno: 13346x

Zdravím

Chtěl bych pořídit tento traktůrek, ale nikde jsem o něm moc nečetl. Líbí se mě ta motorizace od kawasaki ale nic více o něm nevím. Má někdo nějakou zkušenost? Má na pořízení cca 85tis. a stále se nemužu nějak rozhodnout. Nejprve sem chtěl castel z mounfieda od toho jsem přeskočil na HQ CTH163 kterou tu mají za 72 ale recenze jsou na HQ fakt mizerné a ted jsem našel tento. Forum jsem zde pročetl tak že o starjetu jsem taky uvažoval ale je to o 15 tis nad muj rozpočet. Louku mám cca 6000m v mírném svahu. Pokud někdo poradí budu rád zítra se jedu na tu X2 podívat. Pokud koupím hodím za čas recenzi :-)

host - 230.59 (?), 2.7.2017 14:00
Dobrý den pořídil jste si už zahradní traktor Cub cadet? Rád bych znal vaše zkušenosti. Zvažují koupi Cub cadet XT2 QR106 ale nerad bych za ty peníze udělal chybu.

host - 177.118 (?), 22.8.2019 19:05

Zdravím, Vzhladom na to že som pred časom som riešil nový traktor Cub Cadet a recenzií a diskusie je na tuto značku ako šafránu rozhodol som sa prispieť do tohoto staršieho vlákna nech nezakladam nové a podeliť sa so svojou skúsenosťou.

Na začiatok poviem že moj rozpočet bol do cca 4000€ Po dlhom zvažovaní a roznych ćítaniach som sa nakoniec rozhodol pre Cub Cadet XT3 QR95 dostal som naň cenu 3790 € servis a predajcu mám cca 10km od domu s tým že v rámci záruky si v prípade problému traktor sám zvezie. Rozhodla teda cena a servis.

Čo sa týka výbavy musím povedať že rozhodol silný motor Kawasaki a prevodovka K62 s uzavierkou diferenciálu. Musím povedať že v tejto cene som nenašiel iného výrobcu ktorý by ponukal takuto kombináciu. Tolko omielaný Starjet začinal s prevodovkou tuff-torq K62   niekde na 4200-4300€

Zatial som sekal ina 2x ale maximálna spokojnosť. Mám cca 2800m2 čisto iba svah žiadna rovina. Stúpanie cca 10°  vela stromov. S traktorom sa krásne manévruje žiadny problém so svahom a trávu zbiera krásne. Váhal som ešte nad Solo by Alko a nižším Cub Cadet XT2 QR95. Vyhrala ale prevodovka K62 nad K46 ktorá je v XT2 ktorá má odporúčané max stúpanie 10°  - neviem si predstavit ako by sa traktor správal keby prevodovka išla stále v max stúpani bez akejkolvek rezervy.

Odporúčam si kúpu vždy poriadne rozmysleť a nikdy nekupovať stroj na hrane výkonu s odvovodnením vśak podla papierov to zvláda, ale radšej vždy kúpiť o niečo výkonnejší stroj nech máte rezervu potom verím že budete maximálne spokojný. Časom ak nezabudnem :-) sa podelím aj s poznatkamy po dlhšiej dobe prevádzky. Rád si vypočujem aj názory iných majitelov tejto značky

flubertn - (14) - 166.95 (?), 24.8.2019 13:32
Bol tu jeden príspevok kde majitel vravel ze sa rozhoduje medzi Cub Cadet XT3 QR95 vs Solo by Alko T20-105.6 HD V2. Neviem kde zmizol alebo ho zmazal admin. V kazdom pripade To Solo by Alko som zvažoval aj ja zaujala ma prevodovka hydro-gear G700 ktora je v tomto modelil vs hydro-gear T3 ktoru Alko používa skoro vo vsetkych ostatnych traktoroch a 23" kolesa ktore budu znacne prispievat k dobrej prilnavosti ale ked koleso nabehne na nerovnost a nebude sa mat o co oprieť tak aj tak pomoze jedine uzavierka diferencialu a tu Alko nema. Kdežto Cub Cadet ma tuff-torq T62 ktora ma rovnaky priemer hriadela, uzavierku diferencialu a podla mna aj lepsi vyrobca prevodovky. Alko je o 10 cm sirsi a ja som sa potreboval dostat aj medzi plot a stromky. Antisklapovacie kolieska ma iba 2 vs 4 cubcadet. Slabsi motor Brigss vs Silnejsi Kawasaki mensi objem kosa. Nema elektronicky displej. (tam neviem ako to bude s pocitadlom hodin ale kedze tento model nema displej tak ho asi hold nema) No a tak som nakoniec kupil Cubcadet ako som pisal v prispevku hore.

host - 68.111 (?), 24.8.2019 16:11

Ano smazal. Byť ničemu neodporoval, tak ho smazal. Našel jsem tam hezké videa a už je znova najít nemůžu a přitom mohlo někomu pomoct při výběru traktoru. Bylo tam i vyjíždění kopce a 105.6 HD V2 s tím problém rozhodně neměl. A pozor, jednalo se o porovnání s Cub Cadet XT2 PR95 a ne o Cub Cadet XT3 QR95.  XT3 je vyšší třída než XT2 nebo 105.6 HD V2 a to jak výkonově, výbavově tak i cenově. 

flubertn - (14) - 30.173 (?), 24.8.2019 16:21
K tomu staci povedat ze vsetky videa sa daju krasne najist na youtube. XT2 PR95, XT3 QR95 a aj 105.6 HD V2 cenovo ale od seba az tak daleko XT3 a T20 105.6 nemaju cca 400€ coz je pri ich cene cca 12%

host - 8.138 (?), 26.8.2019 12:42

Tak jak pro koho. U nás se tím přehoupne přes hranici 100 000 Kč. A pokud bych se dostal do takové kategorie, tak budu vybírat úplně jinde, než u CC nebo Al-KO. Za takové prachy požaduji třeba i špičkový servis a ten mi CC ani jiná americká konkurence nabídnout nemůže. Rakušáci na tom jsou líp, ale takové Seco má všechny ND skladem a jakoukoliv poruchu mi v sevise opraví velmi rychle. Nemluvě o příjemné ceně ND. Ono třeba víčko nádrže na CC stojí 400KČ!!!

ospaly - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (102) - 9.172 (?), 26.8.2019 13:40

Zdravím. Stojim pred podobnym rozhodovaním, uvažujem o XT2 PR95, cenovo cca 3000€, ale teraz čítam, že XT 3 ma profesionalnu prevodovku... Je veľký rozdiel medzi K46 a K62? Tiež nemá uzávierku diferenciálu. Pozemok cca 2x1.000m2 (ale ja aj svagor chceme vykonovo vždy predimenzovať traktor- kupujeme spolu), mierny svah. Da sa s takymi traktormi kosiť ak je vlhkejšia tráva, nepreklznu kolesá,... (nemám s kosením žiadnú skúsenosť). Je ta uzavierka veľkou výhodou? Rozdiel cca 1000€ a za to dostanem vykonnejši motor, prevodovku K62, uzávierku a kôš 360L  (namiesto 320L u XT2).. neviem, či to stojí za to. Vďaka za radu.

host - 68.101 (?), 26.8.2019 15:52

K62 a uzávěrka mají výhodu, pokud se jedná o náročnější terén a výkonný motor spojený spojený s těžším strojem + velkým záběrem. Na takovou plochu, jakou máte v plánu sekat, je zbytečné utrácet za drahý traktor. Mrkněte, co máte v okolí za servis a podle toho vyberte. 

flubertn - (14) - 30.173 (?), 26.8.2019 22:09
No ale ked spojite vykonejsi motor s rovnakou sirkou zaberu ako ma slabsi motor tak dostanete celkovo silnejsi stroj ktory nebude knucat pri vyssiej trave. Uzavierka diferencoalu je na maly svah sice zbytocna, aj na moje 10° stupanie nie je potrebna. ale ako som písal ide tam nie len o uzavierku ale aj sirsi hriadel, vecaia turbina chladenia, svahova dostupnost 20° je to tam jednoducho o tom ze motor aj prevodovka nejdu na maximum a odvdacia sa na zivotnosti. Uz to bolo hodne popisane ako sa k46 prehrieva vo svahu a po hodine nema vykon. Edit: este ma napadlo ze nekupte tak drahy stroj podla katalogovej "akciovej" ceny. Treba trochu predajcu postuchat. Aj mnou kupeny xt3 qr 95 stoji 3990 a po dohode som dostal cenu 3790 zmontovanie prvotne naplne a dovoz zdarma.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz