Sekačka Hecht

host - 198.242 (?)
21.6.2010 17:16

Třeba Vám pomůže vizualizace na hecht cz tam si najděte tento typ sekačky Hecht 548SW a dole je k tomu něco jako video.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 198.242 (?), 21.6.2010 17:16

Třeba Vám pomůže vizualizace na hecht cz tam si najděte tento typ sekačky Hecht 548SW a dole je k tomu něco jako video.

host - 121.97 (?), 27.7.2011 16:28
Sekačka Hecht 551 5v1 Tuto sekačku jsem si zakoupil jako náhradu za sekačku MTD B 45R, ketrou jsem měl v plné spokojenosti 10-12 let nevím přesně.Sekačka HECHT 551 zakoupená na podzim 2010 a používaná až v r.2011 mě zklamala na celé čáře, rovněž přístup servisu Werco hodnotím jako zbavení se zákazníka a neuznáním problému. Problém se mně po 4-5 hod. sekání ne v kuse/př 3týdny/ projevil tak, že se mně sekanou trávou napěchoval spodní kryt mezi šasi a prostorem řemene a došlo ke spadnutí řemene z kladky a sekačka byla bez pojezdu, rovněž se vyvlékla pružina od pojezdu sekačky.V servisu mně toto opravili za cca 100Kč.Když jsem s takto opravenou sekačkou sekal cca další cca 2 hod ne v kuse, odšrouboval jsem kryt řemene na spodu sekačky a bylo tam opět na lopatu trávy.Upozorňuji, že jsem nesekal mokrou trávu, nemulčoval jsem, ale sekal převážně do koše, nebo s bočním výhozem.Nafotil jsem tedy možnou příčinu vnikání trávy, do tohoto prostoru řemene a poslal jako reklamaci ke stanovisku servisu Werco a sekačku reklamoval v prodejně, kde jsem ji koupil.Reklamace uznána nebyla, s tím, že žádné problémy nejsou.Prodejce mně sekačku opravil výměnou krytu za cca 500kč.Kdybych sekačku nepotřeboval, tak jsem to dal soudnímu znalci k posouzení.Vám všem kteří si tuto sekačku chcete koupit, dejte si pozor, jestli mezi krytem řemene a šasi nejsou mezery, jako v mém případě.I když mám sekačku bohatě v záruce a prodavač je soused, přistoupil jsme na tuto opravu-tráva roste.Jedno již ale určitě vím, sekačku ani jiné výrobky HECHT si již nekoupím.Mám ten šlendrián nafocený, ale servis to prostě neuznal.Pokud se mně to podaří připojit k tomuto komentáři, tak to udělám.
Mezera mezi krytem a šasi HECHT 551
Mezera mezi krytem a šasi HECHT 551

host - 121.97 (?), 27.7.2011 16:33
Posílám další obrázek, protože připojit lze jen jeden.
Mezera mezi krytem a šasi sekačky
Mezera mezi krytem a šasi sekačky

host - 121.97 (?), 27.7.2011 16:40
Připojuji ještě jeden obrázek.
Kryt Hecht 551
Kryt Hecht 551

host - 234.3 (?), 27.7.2011 22:01
Přijde mi že máte první sekačku takoveto milimetrové mezery jsou u všech sekaček viděl jsem podstatně větší u známějších značek. Docela bych řekl že je skoro neznatelná. Už vidím jak jste tam odsud vyklepal lopatu trávy :-))). spíš mi přide že chudák ten co vám tu sekačku prodal a Werco které vám dalo nový kryt a vám to nestačí. Nejste vy ten zákazník co se vrátí z dovolené u moře a jde reklamovat že tam jeden den nesvítilo sluníčko a chcet peníze zpátky? Podle toho co ukazujete na fotkách a co pišete mi to tak připadá. Rozhodně bych nechtěl být prodejcem čehokoli co byste si u mne koupil.

host - 121.97 (?), 27.7.2011 23:16
Pane poradím Vám, přečtěte si můj příspěvek ještě jednou a pořádně včetně fotek, pak možná zjistíte, že píši také o sekačce, kterou jsem měl cca10-12 let před touto sekačkou HECHT 551a sekal jsem s ní bez problémů a s tím co popisuji jsem se nesetkal.Werco mně nic nedalo, ale v záruce která trvá dál jsem si vše zaplatil.Tato závada se mně opakovala 2x tak milý pane trošku přemýšlejte než něco napíšete.Ty zbytky trávy jsou vyndané z krytu sekačky ne z obvodu šasi.Já jsem uvedl fakta.Vaše přirovnání o vyklepání trávy a počasí jsou nezlobte se k smíchu, píšete a nevíte očem, ale něco napíšete a jste spokojen.Jenže je to nic neříkající blábol.Ale i na ten máte nárok, jenže to neřeší vůbec nic.Já jsem se po této závadě šel podívat jak to mají řešené jiné značky, kryt tam sedí.Nakonec se podívejte na kryt sekačky HECHT 552 RS 5 in1,ta má změněno řešní krytu, je přišroubován k šasi na více místech a mezery tam nejsou.od 551 se liší jen řazením rychlostí a výkon je v HP je o 0.5 větší při tom samém obsahu 190cm3.Tak příště pište fakta.Děkuji.

host - 4.243 (?), 28.7.2011 13:36

Podívejte, je pravda, že s takto nepřiléhavým krytem mají problém daleko jiné značky. To měl ten před váma pravdu a je to fakt. Nechápu však, co je to za tak neřešitelný problém a když ne vašima rukama, tak servisem, ke jste to koupil? Existuje silikon nebo guma (lemovka) a dotěsnit se dá na sto pro. To by se ale muselo někomu chtít, že? Kdž nebude problém s řemenem nebude potřeba tam ani lézt a vydrží to zatěsněný na dlouho. Když dáte sekačku do servisu, ví že to dělal on a zase to po sobě zadělá. Mě se taky nelíbilo, že se mi tam dostává tráva. Problémy s funkčností jsem však neměl žádné. Já to řešil silikonem, osvěčilo se, jednou za rok sundám kryt více méně jen pro kontrolu řemene, sloupnu starý a nanesu nový silikon a jedu dál. Misto dvou dnů vypisování zde a podle mne kvůli prkotině, to mám za deset minut vyřešený. A jestli vás napadne něco v tom smyslu, že na nové sekačce takové to úpravy a proč to nedělají pořádně ap. já odpovím, kéž by byly jen takové problémy.

centsm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 118.192 (?), 28.7.2011 19:18

Ale pánové! DoDo - dodělej doma snad už 20 let neplatí. Nebo že by se doba vrátila? Sice nemám sekačku Hecht, ale také by se mně nelíbilo, že tráva lítá, kam nemá. Mám již 7 let nějakou italskou a za tu dobu u řemene není žádná tráva.

host - 121.97 (?), 28.7.2011 22:12
No a o to právě jde, jak správně píšete.Vidím, že podrážděně reagují někteří lidé, možná se mně to zdá, a argumentují, že to není žádný problém utěsnit atd.,to vím taky.Sekačku mám utěsněnou společně s prodejcem jsme se dohodli.Ale tady jde o jinou věc.Sekačka v ceně cca 10.500Kč by takové problémy mít neměla.Když tam budu něco upravovat sám a později se stane závažnější závada přijdete o záruční lhůtu.Se starou sekačkou, jak jsem psal jsem tyto problémy taky neměl.Přece kdybych tento problém nenastal, tak o něm psát vůbec nebudu, třeba je to ojedinělá závada i to se může stát.Sekání zdar!

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6654) - 147.107 (?), 27.7.2011 16:38

Mám sekačku Hecht 548 SW od jara a seču s ní téměř každý týden, 1 - 1.5 hodiny. Naprosto bez problémů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz