Rider Stiga nebo Husqvarna?
|
|
 |
 |
host - 175.197 (?) 3.4.2009 11:00
Dobrý den, mám podobné dilema. Dodnes mám rider Stiga Park Royal, který se dnes již nevyrábí. Po několika úpravách (dodání ložisek do kol a pod) mi již slouží cca 10 let. A musím podotknout, že si vytrpěl své hlavně ve svazích a v náročném terénu. Ale již je potřeba změny a nedokážu se rozhodnout. Informací - hlavně těch nezávyslých, nebo objektivních je opravdu hodně málo.
S riderem jsem spokojený - jen si ještě vybrat značku. Rozhoduji se mezi Stiga Park 25 pro, nebo HQ Pro flex 21 awd. Jenže s tím druhým nemám zkušenosti. Nevím jak velký je rozdíl ve zdvihu nářadí elektricky, nebo hydraulicky - poruchovost - výkon - údržba. Jaká je údržba kloubů řízení, nebo jak zvládá teréní nerovnosti. Jak je to se světlou výškou (zatím jsem s ní u stigy neměl problém) Co je lepší na řazení - klébka (celkem mi toto řešení ovládání vyhovovalo, ale s pedálem nemám zkušenost), nebo pedály. Máte na to někdo odpověď? Nebo vlastní zkušenost?
Nebo se rozhodnout do něčeho většího jako třeba Egholm 2100?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 219.23 (?), 30.11.2008 10:54
Popravdě Stiga- Belos je značně předražený stroj, který se malé obci nikdy nevyplatí
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.222 (?), 6.12.2008 12:41
Stiga je předražená, proto u ní platí více než u jiných značek, že se musí kupovat jen v akčních slevách, které stáhnou ceny blíže k normálu.Slevy se musí pohybovat min.20%,aby se stala koupěschopnou.Bivoje měli s výchozí cenou původně za necelých 200tisíc, teď za 175tisíc a ještě jim zbyde na jarní slevu!!!Není umění slevovat z nadsazené ceny, ale z běžné ceny, která se odvíjí od použitých komponentů a technologie.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.97 (?), 6.12.2008 17:58
Pokud je tam motor 20 HP i/c, tak je to Intek jednoválec. A Inteky jsou mazané tlakem. Jednoválec má olejový filtr. Jediné jednoválce s rozsřikem nad 8 HP jsou Power Built 10 HP s 344 ccm a I/C OHV AVS s 12,5 HP. Všechny ostatní mají mazání tlakem
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.97 (?), 6.12.2008 18:03
je to Vanguard. Dívám se přímo do katalogu, dvouválec. Tudíž mazaný tlakem. Označení I/C znamená z angl. iron-cast cylinder sleeve, což jsou litinové vložky válců. Tyto motory jsou zančně odolné, příkladem toho budiž motory Intek.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.222 (?), 7.12.2008 0:03
Je zvláštní, že někdo vidí u bivoje Vanguarda (16hp tuším) a někdo Kohlera (20hp, nebo 25Hp).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.21 (?), 7.12.2008 12:14
u Bivoje je 25hp Kohler, u Powera je 20 Hp Intec, u pár kousků tam byl opravdu Vanguard 20 Hp
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.254 (?), 10.12.2008 13:52
Zdar, Stiga nejni špatná - na zahrádku výborná, mým favoritem jsou 15V2 AWD a PF 21 AWD od Husqvarny, mám na nich dost odježděno a natrhnu... frak včem bivojům a titánům.
Jinak podle mého nej motory: kawasaki, vanguard:-)
čus borci:-)
tomas
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.222 (?), 30.12.2008 7:39
To je pravda, že motory od kawiny jsou nej a vanguard?Bodejť by nebyl, když je to nejlepší motor od brikse.Pokud by jsem chtěl s něčím jezdit z uvedených modelů, tak husqvarna je komfortnější, nedá se svítit.Posez, ovládání,servisní údržba, větší výběr modelů mluví pro husqvarnuJaro ukáže, kam až spadnou ceny.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.197 (?), 3.4.2009 11:00
Dobrý den, mám podobné dilema. Dodnes mám rider Stiga Park Royal, který se dnes již nevyrábí. Po několika úpravách (dodání ložisek do kol a pod) mi již slouží cca 10 let. A musím podotknout, že si vytrpěl své hlavně ve svazích a v náročném terénu. Ale již je potřeba změny a nedokážu se rozhodnout. Informací - hlavně těch nezávyslých, nebo objektivních je opravdu hodně málo.
S riderem jsem spokojený - jen si ještě vybrat značku. Rozhoduji se mezi Stiga Park 25 pro, nebo HQ Pro flex 21 awd. Jenže s tím druhým nemám zkušenosti. Nevím jak velký je rozdíl ve zdvihu nářadí elektricky, nebo hydraulicky - poruchovost - výkon - údržba. Jaká je údržba kloubů řízení, nebo jak zvládá teréní nerovnosti. Jak je to se světlou výškou (zatím jsem s ní u stigy neměl problém) Co je lepší na řazení - klébka (celkem mi toto řešení ovládání vyhovovalo, ale s pedálem nemám zkušenost), nebo pedály. Máte na to někdo odpověď? Nebo vlastní zkušenost?
Nebo se rozhodnout do něčeho většího jako třeba Egholm 2100?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|