Rider Stiga nebo Husqvarna?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
host - 70.50 (?) 
16.10.2008 20:28

Ahoj.. měl bych na Vás velkou prosbu, jsme obec s cca 10ha travnatých ploch potřebných pro sekaní z toho tak 2ha by bylo dobré sekat se sběrným košem.. ptám se na to, jsetli by jste spíš doporučili traktor s košem a nebo rider a raději mulčovat a případně dokoupit ten sběrný vozík.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 4.243 (?), 17.10.2008 12:30

Vzhledem k tomu, že jste obec nebylo by pro vás lepší řenění v nějakém komunálním stroji, který využijete po celý rok? Určitě sečením trávy vaše starost v komunální oblasti nekončí. Mám na mysli něco jako Stiga - Belos, ale není to o jedné značce. Jen jsem chtěl nadhodit nějaký výceúčelový a pro celoroční provoz určený nosič nářadí či adaptérů. Taky chápu, že je to otázka financí, ale je dobré to řešit  "z jedné vody na čisto".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 70.50 (?), 19.10.2008 20:37

hmm máme zetor 7745 s velkym mulčovačem, radlicí atd. bohužel tu zbývá tak 4-5 ha které nezvládne, zejména kolem rybníků a na návsi prostě hezkou trávu s tímhle neuděláš... potřebujem zatím jenom sekat... vyhlídli jsme si zatím Stiga PRO Bivoj 4WD

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 50.4 (?), 5.11.2008 13:26

Dovolím si pár poznámek. S rovnavat rider s traktorem nelze. Traktor neveme vysokou trávu, v případě sekání vysoké trávy zůstanou "koleje" špatně posekané trávy a chcili to mít hezký musím jet dvakrát, seká max. rychlostí 4,5 km/h, náhon pouze na zadní.

Rider HQ : výška trávy není až tak rozhodující (při sprané pojezdové rychlosti až 1m- odzkoušeno), při pravidelném sečení seká rychlostí až 9km/h navíc mi nevznikají "koleje", protože má žací zařízení vepředu, takže další úspora času, protože nemusím jet dvakrát.Kolem stromů to po několika vyzkoušení vezmete na jeden zátah.

A jakou značku rideru vybrat? Za prvé si zajděte k prodejci a nechte si předvést jak rychle překlopíte žací zařízení aby jste jej mohl oservisovat případně změnit na mulčování (HQ cca 30sekund). Některé další výhody HQ tu již byly uvedeny : vše po ruce, nemusíte slézat (nastavení výšky sečení).

Dále bych doporučil koupit výrobek s náhonem na všechny čtyři (AWD), dá se to i vypínat. Oproti traktoru, žádná řadící páka, jak moc sešlápnu pedál tak rychle jedu. Na všechny typy rideru se dá dokoupit spousta doplňků (radlice, sněžná fréza, provzdušňovače atd.) A pokud si pořídíte sběrný vozík (sweeper), sbírá líp než traktor.

M.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 5.11.2008 21:46

Ten sweeper ale potřebuje určitou rychlost na to, aby dohodil posekanou trávu do sběrné vany, která nemá osnivou kapacitu. Když se jede rychle klidně ji přehodí. Teréní nerovnosti taky nemá moc rád a co jsem se setkal s tímto kartáčovým zařízením byl to ten nejhorší sběr. Sweepera se snažíte protlačit v různých tématech a přitom to je celkem krám.Přeju vám hodně prodaných riderů Husqvarna, ale já si myslím, že Stiga je v tomto případě dál.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.222 (?), 6.11.2008 0:32

V čem je stiga dál?

Ovládání výšky má lepší HQ-z místa řidiče(stiga ho má opravdu daleko ,nutno sesednout.

Ovládání dvěma pedály má lepší HQ (oproti kolíbce u stigy)

Servisní poloha pohodlnější a rychlejší u HQ

Motory lepší u HQ

Nehodlám obhajovat HQ, ale nezávislý pohled je v prospěch HQ.

Pro stigu hovoří v její prospěch základní model 4/4 za 125000,- bez žacího ústrojí se základním motorem, ale bez tlakového mazání(!!!).Jinak celkově rider na sběr moc není, je to jen z nouze a nutnosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 112.250 (?), 6.11.2008 1:49
odkdy motor Vanguard nemá tlakové mazání? zapomněl jste uvést nižší světlou výšku u HQ, "nabíhání" předku při zatáčení, opravy motorů kawasaki pouze jejich zastoupením, možnost el. ovládání výšky sečení u stigy, (záleží na použité hlavě), jinak překlopení hlavy do servisní polohy nebo výměna žacích hlav se v pohodě za 30sekun udělá taky: D samozřejmě každá liška svůj ocas chválí ať je dlouhej nebo krátkej, a i ta co ho nemá říká že i bez něj je dobře... HH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.127 (?), 9.11.2008 19:14

che chá to bylo moc pěkně řečeno  jen tam za těch 125000 není vanguard ale intec myslím... ale to na tom že je taky tlakově mazanej a má 20 hp nic nemění ;o)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 70.50 (?), 9.11.2008 21:14

Ahoj.. tak nakonec to vypadá na stiga PARK PRO BIVOJ 4WD motor kohler.. prý jeden z nejlepších motorů co se do těchto typů strojů vůbec dává a k tomu ten sběrný vozík s vlastním pohoným agragátem.. nezáleží jak rychle se jede ale sbírá to krásně.. viděl jsem takže už chybí jen vyřídit dotaci a může se objednat

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.222 (?), 10.11.2008 2:11

Opravdu není u stigy za 125000,- vanguard, je tam 20hp i/c (a ten býval rostřikem),což výkonově dobrý, ale motor kvalitou základ, osobně jsem s tím jezdil a proto se o stigu zajímám, ikdyž má výše zmíněné nevýhody a ovládací kolíbka jde nepohodlně v úhlu i ztuha ovládat (ta kolébka, pro upřesnění).Výhoda je, že díky koním, zvládne za tu cenu příslušenství bez omezení a je 4wd.Vyšší světlá výška u zahradní techniky je za trest, omezuje vyšším posedem, otáčení ve svahu, nebo sekání ve svahu, kde nelze využít kolmé sekání vůči svahu.Z tohoto pohledu jsem musel kdysi vypustit jinak dobrý traktor Wisconsin-riviéra.HQ je stabilnější při otáčení, i díky posunu točny.Elektrické ovládání konkrétně u stigy je poruchové (info získáno u prodejce stigy),takže počítat se spolehlivějším slézáním.Jinak s jakýmkoliv podobným rčením se u mě nechytáte-pokud to vlastním a má to mouchy, tak na ty mouchy nadávám nejvíc.Jinak stiga nic silnějšího (lepšího, nevím nevím) než kohlery vážně nedává, vanguarda(16hp),hondu (16hp)dávaj, oboje slabší, ale dostačující k uvedeným činnostem.A mimochodem, sběrný vozík s vlastním agregátem je lepší, než ten poháněný od kol, jen to má vyšší spotřebu, ale u kohleru se to ztratí.Sám nejsem rozhodnut a dávám jen fakta pod sebe a nevýhody mě zajímají nejvíc, nechci na ně přijít až zase sám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika