Rider Stiga nebo Husqvarna?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 58.54 (?) 
1.2.2011 21:20

Zdrávím všechny co se rozhodují o koupy rideru. Skoro všichni se rozhodují mezi Stigou a Husq. Jsem majitelem Stigy a sekám s ní 2 ha extrémně členitých a kopcových pozemků můžu říct že jsem s ní spokojený. Nesmysli o výšce těžiště že se převráti atd. jsou hlouposti to už spíš máte strach že z ní spadnete vy. Velká výhoda že zadní kola kopírujou přední nemusíte si hlídat zadní kola a to je důležitá věc opravdu. Se základníma kolama když nesekáte na rovině a najedete do vlhčí trávy tak budete hrabat to jsem vyřešil zakoupením šípáku a je to bez chyby a koleje to nedělá je to ok. Další důležitá věc při sekání větších zahrad je posilovač. Při nastavení výšky sekání je opravdu nutné vystoupit (ale no a co). Nastavím jednou a pak 3 hodiny sekám. Kolíbkový pedál je jen o zvyk a jak jsem si na něj zvykl tak bych řekl že je to i lepší, rozhodně rychlejší když dosekáváte kousky a potřebujete často nacouvávat. Motor je lepší rozhodně silnější aby jste měli výkonovu rezervu. Nikde není napsané že musíte mít plyn na 100%. Při sekání krátké trávy sekám tak na 80 - 90% plynu - a jen si chrochtá. A silnější motor (i oběmově) také najede víc motohodin. Přístup ke všemu je u Stigy v pohodě, olej, řemeny nevidím v tom problém. Zdravím všechny

Hospodář z vysočiny

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 27.222 (?), 5.2.2011 1:46

Dobrý den. 4/2010 jsem chtěl koupit rider Jonsered 2216FR 4x4.(stejné jako HQ jen v jiné barvě).Byl jsem 100% rozhodnut pro Jonsered. Nakonec jsem se ale rozhodnul, že si nechám na zahradě předvéct jak Jonsered tak Stigu. KAŽDÉMU PŘED KOUPÍ DOPORUČUJI DÁT PÁR STOVEK ZA PŘEDVEDENÍ A OSOBNÍ ODZKOUŠENÍ NA MÍSTĚ, KDE BUDE RIDER POUŽÍVAT. V PŘÍPADĚ TAKOVÉTO INVESTICE SE TO VYPLATÍ!!! Po předvední jsem změnil názor a koupi Stigu Park Power 20 4x4 s motorem Vanguard. Proč? Původní obavy s nestabilitou Stigy byly velký omyl.Je perfektně stabilní a to i přes vyšší posez.Jen si musíte zvyknout na ten pocit, že se to brzy převrátí. Je to ale jen počáteční cca 10min. dlouhý pocit. Sedadlo je pohodlné.Seču i dost velké náklony. Pro lepší pocit a stabilitu se stačí nahnout proti svahu.Kdyby jste viděli co s ní zvládnu, tak by vám vypadly oči z důlků.Jinak k výbavě: posilovač řízení nepotřebujete - jde zatáčet snadno. Kolébkový pedál je o zvyku a po 2hodinách sečení prostě super. Absence páky na ladění výšky sečení z místa řidiče - zbytečnost. Nastavím výšku před sečením a pak jedu a když se natáhnu, tak výšku nastavím i ze sedadla(neodlehčovat sedadlo při spuštěném sečení - pojistka vypnutí motoru)Měřím 187cm.Když mám přejet krtinec, tak buď zpomalím a ochraným rámem před lištou ho rozhrne a nebo jemně přizvednu nožním pedálem na zvedání sečení. Hydraulické zvedání sečení je zbytečné. Pedál sešlápne i moje 73-letá babička. Světlá výška je pro standardní zahrady perfektní. Nižší(HQ)snad jen na golfové hřiště! Zatáčení u Stigy v středovém kloubu je pohádkové. Nemusíte si hlídat zadek a obzvláště oceníte při sečení těsně kolem plotu a pak zatočení v rohu. S HQ by jste mohli dělat plot nový. Nechápu, jak někdo může říct, že HQ je "hravější". Kdo si chce hrát, tak ať si koupí něco levnějšího v hračkářství. Stiga je o praktičnosti. Další výhoda je počítadlo motohodin. Vidíte, kolik už máte na motoru "naběháno". Co se týče světla, tak to mě také mile překvapilo. Opravdu je funkční a seču i v noci(do 22:00 :)) Zavěšení sečení nebo jiného nástroje není problém. Do 30 sec.to je zvedlé do servisní polohy 90°.Hluk motoru je u Stigy také menší než u zmíněného zkoušeného Jonseredu(HQ). Pohon 4x4 nemá chybu. Mám členitou zahradu se stromy, cca10.000m2 ve svahu. I na vlhké trávě vždy seče a jede. Motor s 20-ti koňmi - Vanguard. Bez komentáře. 11/2010 jsem koupil nástroj sněhovou frézu. Měl jsem možnost odhazovat pouze prašan, ale ten to háže až 15m.Sněhové řetězy budete potřebovat snad jen na mokrém sněhu. Takže dost vychvalování. Každý si musíte zkusit a rozhodnout se sám. Já mám Stigu Park Power 20 s třínožovou žací lištou 110cm a rozhodně bych neměnil. Se sečením jsem pořídil za 147.000,-po slevě. Je to "oholený" model s Vanguardem, Ale v jednoduchosti je síla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 6.2.2011 9:18

Zdravím, no kdybych se měl rozhodnout pro Briggs&Stratton a nebo Hondu, tak jednoznačně bych volil Hondu, ale nevím zda-li Stiga tyto motory používá. Pro ilustraci obrázek pístu z Vanguardu.

Skoro nový motor.
Skoro nový motor.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 112.250 (?), 6.2.2011 10:45

a co bylo příčinou havárie? Vanguardy všeobecně, jsou držáky (nejstarší co znám v provozu má cca 15 let s běžnou údržbou), u sekaček třeba dochází k přetržení ojnice hlavně při provozu s vysokými otáčkami, jinak vadný kus se může najít všude, podle jednoho případu těžko odepisovat celou řadu (stejně sem můžu dát fotku poškozeného dílu libovolné značky s popisem shit  :-D).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 7.2.2011 7:37

Zdravím, myslím, že je zde na foru řada tech, kteří měli tento motor rozebraný a daný díl poznají, zde je další obrázek pro "Tomáše". Standa.

Vnitřek klik. skříně.
Vnitřek klik. skříně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 94.115 (?), 7.2.2011 14:52

to jsme si nerozuměli, nevyjadřoval jsem pochyby zda daný díl patří k Vanguardu,  ale že třeba vyfotím havarovaný stroj firmy xy a napíšu podívejte všechny tyhle stroje nestojí za nic. (nebo máte ve svém okolí více takových zničených motorů?). Už víte co bylo asi pravděpodobnou příčinou poruchy? (např.: vada materiálu, špatná montáž, málo oleje, cizí předmět, vysoké otáčky...) Stiga používá motory od Briggse, Hondy, dříve i Kohler a Hatz. Záleží na konkrétním modelu stroje.

HH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 251.22 (?), 2.9.2019 21:50

Dobrý den všem, dovoluji si po čase oživit tuto debatu. Momentálně řeším dilema rider HUSQVARNA R 316TsX AWD nebo rider vSTIGA PARK Pro 540 IX. Potřeboval bych stroj, který by zvládnul poséct/mulčovat sad ve svahu s 12-15 stupňovým svahem, který se seče jednou nebo dvakrát ročně teda žádný anglický trávník. Rozloha asi 20000m2.  Prosil bych praktické zkušenosti. Moc díky všem! Mirek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 181.186 (?), 3.9.2019 7:58

Dobry den

ta Stiga stoji 8499,00 €, za tu cenu si radsej kupte malotraktor Kubota B1220 + mulcovac. V pohode sa dostanete do ceny a mate stroj s ktorym mozte tahat naklady, robit polne prace, kosit atd Pri ploche 2 hektare to urcite vyuzijete.

Rider je jednoucelovy stroj, nic viac.

Sam mam 10 tisic metrov, zatial to robim s DAKR FD2- zostava bubon, vozik, rotavator.

Uvidim ci pojdem do malotraktoru, hlavne kvoli vozeniu hnojiv, vody v letnych mesiacoch, orbe.

Marek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.66 (?), 3.9.2019 23:23
Sekám s 540-kou asi 2,5ha/měsíc, zatím nejlepší volba v technice.Používám jak cepák na vysokou trávu(ideální sekat 2-3/rok),tak mulčovací hlavu (nejlépe 1/10-14dní),nebo po vyndání záslepky výhoz dozadu (1x1-2měsíce).Nesporná výhoda je čelní sečení, ne to traktorem ujezdit a za sebou mulčovat.Další výhoda je “kolečko okolo stromu/keře”,je fakt minimální.V těsnějších úsekách si nemusím hlídat zadek-kopíruje předek(to mi nejvíce vadilo na HQ, málem jsem rozdrtil zadek o sloupek😩,vybočuje jak kloubový autobus).Svahová dostupnost je fascinující, jen při podzimním sekání je lepší dát dozadu šípáky, pak to vyjede stejně jako za sucha.Cepáku vlhká tráva nevadí, naopak,zato mukčovač ji nemusí, dělá to cucky, to je lepší potom zadní výhoz.Mám s tím stovky mth, co Vás zajímá?Po 100mth měním olej v motoru, po 200mth v hydru.Ceny dílů přijatelné, kvalita vynikající-např.klíňáky jsou v agro kvalitě zesílené vlákny, které se při použití smršťují-nevytahají se jako od Rubeny.Ono si to nechce plést jednoúčelový stroj s víceúčelovým😉-díky vyměnitelným aktivním nástavcům a připojitelnému pasivnímu příslušenství je to do sadu dobrý pomocník-má to profi japonská hydra od kanzaki, umí to pelášit 14km/h, obratnost a svahová dostupnost záleží jen na “koulích”.Mám k tomu i vozík na 350kg, vynikající sklopnost, na shnilá jablka ideál nebo odvoz přepravek, stromků pro výsadbu, naštěpkovaný větve v rašlových pytlích-takové je moje využití.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.66 (?), 3.9.2019 23:48
Osobně si myslím, že Vám stačí 740PWX-4WD
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika