Pistni krouzek

host - 112.250 (?)
23.1.2010 0:24
rosič SR 320 má dva pístní kroužky, jeden pístní kroužek má nejstarší verze pily 017 a vyžínače FS 40 a FS 56. HH
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 14.151 (?), 23.1.2010 0:05

Radek: Nenapadám zkušenosti servisáků, napadal jsem názor, že dva kroužky musí být lepší než jeden. Postřikovač -je to jeden z prvních kusů, které se k nám po revoluci dovezly do obyčejných prodejen. Tuším 320, musel bych se jít podívat. Informaci o jednom kroužku mě tenkrát dal prodejce, já jsem ho ještě rozdělaný neměl. Jestli tomu tak není, tak se omlouvám za dezinformaci. P.G.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 23.1.2010 0:20

Nebral jsem to jako napadání :-), byla to jen lehká půlnoční špička. SR 320 má pístní kroužky dva, podobně jako většina STIHL strojů, mmch jsou to velice kvalitní rosiče a téměř bez problémů. Přeji vám ať ještě dlouho slouží.

K počtu kroužků, každá varianta má něco + a něco -, konstruktér musí vědět proč se takto rozhodl, uživatel rozhodnutí buďto přijme, nebo ne.

host - 112.250 (?), 23.1.2010 0:24
rosič SR 320 má dva pístní kroužky, jeden pístní kroužek má nejstarší verze pily 017 a vyžínače FS 40 a FS 56. HH

host - 118.44 (?), 23.1.2010 6:57

Nelze paušalizovat a říct jen jeden, nebo jen dva kroužky jsou lepší.Vždy je to o konstrukci a materiálu stroje.Někdo používá 1 kroužek a podle toho má uzpůsobenou konstrukci a materiál, někdo dva.Jsou výborné stroje s 1 kroužkem -třeba Dolmar a jsou výborné stroje třeba stihl s 2 kroužky.Ale třeba oleo- mac má taky 2 kroužky ale ten je přece naprd.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6661) - 70.100 (?), 23.1.2010 8:44

Uživatel o tom v drtivé většině nemá ani páru, kolik čeho v motoru je. To by potom výrobce mohl uvádět počet jehel v ojničním ložisku a podobné koniny.

host - 118.44 (?), 23.1.2010 8:57

Přesně tak o tom to je když se laici přou co je lepší. Třeba 1 kroužek výhody- menší tření, tím pádem lepe zrychlující spíše vysokootáčkový, nevýhody možná menší životnost podle kvality a plánované životnosti stroje.Třeba 2 kroužky výhody -větší těsnost, lepší vedení pístu ve válci, nevýhody větší tření, první kroužek setře olej druhý více dře po suchu a tím se více opotřebovává válec atd.A ještě kvalita materiálů, to je kapitola sama o sobě.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 23.1.2010 9:37

Tak vážení, podívejte se na tuto stránku , spusťte úplně dole v levo animaci a myslím, že po dotažení detailů jako startování, převody u vozidel, se bavíme o ničem. Výkonová špička při polovičních otáčkách, nízká spotřeba atd. atd. Kugelmotor, to je určitě zajímavá cesta.

host - 118.44 (?), 23.1.2010 9:58

Radku je to jistě zajímavé ale je to podobné jako když JS propaguje Viertakt nebo Vankel prostě když dojdou argumenty o stávajích technologiích tak se vytáhne sci-fi ale neberu vám to každý občas googlujem a najdem něco extra.Já jsem nedávno našel oleo-mac motor který by byl univarzální pro křovinák pilu, plotostřih a pod a tím by se ušetřilo nemálo nákladů ale averze proti oleo -macu na tomto foru mi nedala abych to zveřejnil, ale myšlenka to není špatná -mít jen jeden motor a používat ho na všechny práce.Jistě to není i v zájmu výrobců asi by prodělali.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 23.1.2010 10:38

Zdravím, zrovna včera mi přinesl jeden člověk pilu OM myslím 947 a ejhle měla jeden kroužek, druhému, tomu hornímu se tam asi nelíbilo, tak prostě odešel ven, zřejmě výfukem a na válci nechal vizitku "vyměnit". Standa.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 23.1.2010 11:18

Pro 118.44, doporučuji vám nejprve si ujasnit myšlenky, přečíst si celou diskuzi, jednotlivé příspěvky a hlavně, zapátrat v minulosti! Za 1. nikdo žádné sci fi netahá, tím spíše, že stráta argumentů ani nenastala! Za 2. pily Oleo-Mac jsou prostě pily Oleo-Mac a můžete je obhajovat jakkoliv chcete. Praxe hovoří o něčem jiném než vy. Za 3. myšlenka je to slabá a dávno opuštěná! Pokud by jste se trošku zajímal o historii těchto strojů, věděl by jste, že poměrně dost značek univerzální motory mělo a ustoupilo od nich a nikoliv kvůli prodělku. Jen prostým pohledem na data strojů můžete zjistit pravé důvody. Osobně vůči Oleo... zase tak velkou averzi nemám, ale pily bývaly daleko kvalitnější co do konstrukce i výrobního provedení, objevem plastu se OM odsunul z dřívějších pozic.

Kulový motor - není to žádná novinka, scifi či něco podobného, motor pana Wagnera je zatím výrobně nejjednodušší a on má již dnes předběžnou smlouvu s Yamahou! Je to člověk který skounstruoval dálník dosahující i 200 km/hod při spotřebě 2 litrů paliva na 100 km. A 4 takt není žádné scifi už vůbec, nebo jezdíte snad autem s motorem 2 takt? Mmch, nevím že by J.S. cokoliv, jakkoliv propagoval, pouze uvádí skutečnosti a vysvětluje, popisuje své skušenosti.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz