Zkušenosti s neprořeznou obuví Safety-light - značky Treemme



host - 186.186 (?) 
13.12.2008 12:54, zobrazeno: 9766x

Dobrý den. Chci si koupit neprořeznou obuv této značky. Je to italská značka. Máá někdo nějaké zkušenosti s těmito boty. Nebo mi někdo poradte jaké znažky. Sem profesionální dřevorubec. Kalhoty mám, ale boty nevím jaké si vybrat. Max. cena do 7000kč. Díky za všechny rady. David

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 13.12.2008 13:39

Vyzerá to dobre, má to membránu, dôležité je akú má podrážku - či vyrdží. Neviem či sa zmestíte do ceny v aukcii je vyvolávacia cena 7.   Môžte svoj výber rozšíriť aj o Haix Protector Pro alebo Tibet forst. U nás v SK sa ceny týchto dvoch hýbu okolo 9. Ešte pozrite na stránku HQ. Má dva druhy novej obuvi do lesa. Jedna pre lesných pracovníkov, druhá pre pilčíkov. Jonsered má tiež od EM.Cena u nás asi okolo 8. Teraz neviem presne aká je v súčasnosti, ja som dal pred 2rokmi necelých 9. za EM.

U topánok ale platí že treba kupovať tak že vyskúšate priamo. To sa cez katalóg nedá. Dobre si pozrite pri samotnej kúpe celkové vypracovanie, hlavne kvalitu šitia. Napr. u EM sa chvália vysokopevnostnými kevlarovými niťami a boli to práve tieto nite, čo prvé nevydržali a topánka sa začala na päte párať. Obyčajná obuvnícka niť na kanade za tisícku drží a nie a nie ju roztrhnúť a kevlar sa porúčal po mesiaci nosenia. Najhoršie bolo pri tom že som to nemohol ani reklamovať v záruke pretože by som musel najmenej 2mesiace čakať kým to pošlú do fínska a dovtedy by som musel behať po snehu bosý. Takže som topánku zašil sám obyčajnou obuvníckou niťou a odvtedy drží. Inak k samotnej kvalite topánok nemám najmenšej výhrady. Celodenná práca v snehu, mokru a chlade vôbec nevadia, noha je stále v suchu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.12.2008 15:14

Davide, kdo je u nás prodává? Za tu cenu jsou na našem trhu jiné značky s velice kvalitním servisem.  Jak píše ARB, do těžby nekupuji nic, co nemám předtím na noze! Doma se můžu přezout, v lese ani sundat!  A je to dost hodin! Dále jde o to které? Na stránce je více modelů.  SOLO má také nějaké boty v nabídce, ale v ruce jsem je neměl a na noze také. Podobné jako TREEMME mají v nabídce v Interforstu. Za 4066,- Kč a o podrážce píší, že je ohni a oleji vzdorná.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
TIMO - (3) - 111.138 (?), 14.12.2008 23:23

S botama zn TREEMMEE mám nepříliš dobrou zkušenost. Jako první jsem mněl Jaufen. Na první pohled poctivá bota. Příjemná na nošení, špice chráněná pryží, vnitřek telecí kůže, podrážka prošitá jako u starých pohor. Bohužel po cca 5ti měsících nošení praská svršek v délce asi8cm těsně nad švem u podrážky. Reklamace u interforstu stylem " musíme je poslat do rakouska... poslali je do itálie k výrobci atd atp". Po uplynutí 30ti denní zákonné lhůty a dvou urgencích mi bylo nabídnuto vrácení peněz. Protože jsem také drvoštěp a tyto boty potřebuji denně, vzal jsem si místo peněz Vámi jmenované SAFETY -LIGHT + doplatek. V porovnání s JAUFENY jsou tyto boty mírně lehčí, podrážka je taktéž prošitá, podšívka je poze textilní, špice není překrytá gumou. Dnešní stav těchto bot po cca 14ti měsíčním nošení je naprosto žalostný : podšívka v oblasti paty se rozpadla, taktéž švy v oblasti paty jsem musel již dvakrát nechat u obuvníka přešít. Nevím zda je podrážka ohnivzdorná, ale hodnotil bych ji jako kvalitní. Určitě nemají ani jedny membránu! Vyzdvihl bych také kvalitu tkaniček a celý systém šněrování.

Podruhé bych si však žádný z těchto tipů bot nekoupil. Za stejnou cenu mám nyní protipořezové "kanady" firmy prabos s membránou a troje termoponožky k tomu. Netvrdím že jsou bez chyby, ale na supr boty na každodenní nošení, které mi vydrží víc jak jednu sezónu už taky nevěřím 8-(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 186.186 (?), 15.12.2008 18:42

Děkuji všem za rady a své zkušenosti hlavně Vám pane Šimek. Mluvis jsem s jedním známym co tyhle boty vlasní a říkal to samé co Vy.Boty sice jsou pohodlné a dobře se vních chodí, ale ty švy to prý je káme urazu jinak, že nemají chybu tak mi to tvrdil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika