Může svíčka zničit zapalování?



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 29.17 (?) 
19.2.2009 11:22

Ano používají se i zákaznické obvody hlavně u hromadné seriové výroby a na ty normální smrtelník nedosáhne. Na druhou stranu vidím na vloženém obrázku elektrolytický kondenzátor. Mám s nimi špatné zkušenosti z televize, kde s časem provozu odchází. U částečně rozebiratelného provedení modulu zapalování a po záruce, bych opravu svěřil pro pokus českému kutilovi. Hloupé je, že není většinou dosažitelné schema zapojení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 133.102 (?), 19.2.2009 12:27

domácí kutil taky nemá moc šancí. na obrázku vypadá zapalování hezky, ale na mé fotce lze vidět zapalování po dvouhodinovém "vyrejpávání" Původní zapalování je zalité v humus hmotě a vy musíte postupovat velmi opatrně. Po dvou hodinách zjistíte, že dvě nejdůležitější součástky nezměříte ani nekoupíte (zakázkový IO a tyristor- triak? v jednom pouzdře s diodou bez označení)

zapalování
zapalování
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 90.168 (?), 19.2.2009 12:33

Docela by mě zajímaly náklady na vývoj a výrobu rozpočtené na jeden kus zapalování...   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 26.58 (?), 19.2.2009 14:43

Pánové to že elektronika zapalování je velmi složitá a ve 21století i vymakaná chápu, ale co tedy vymysleli v tom BRISKU za svíčku určenou do motorové pily, když zničí zapalování.Do jaké pily je ta svíčka určena?Asi do té co chtěli vyrábět ve Strakonicích.To bych chtěl znát názor BRISKU na tuto reklamaci.Neměli by potom nést náklady na opravu oni když jejich svíčka zničí zapalování? Standa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 19.2.2009 15:04

Stando, to je trošičku jinak. Zapalování pily pana Dvořáčka patrně mělo problém již s origo svíčkou. Pánové v servisu se však "chytli " možnosti nedělat si starost s reklamací, kterou jim pan Dvořáček dal! Svíčka BRISK   U 15 prostě konstrukčně do motoru Jonsered 2150 nepatří. Není uvedena ani v katalogu BRISK, jako náhrada pro tento motor! U 15 má kuželovou těsnící plochu, nikoli těsnění, tepelná hodnota odpovídá pilám Homelitte XL, 200 a podobným. Nenosím v hlavě její veškeré použití. Navíc je to svíčka neodrušená. Podle mne jen závada započatá již se svíčkou NGK od výrobce pily, dokončila svůj proces.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 164.219 (?), 19.2.2009 18:45

Pán GI je velky rozdiel medzi tym čo možem a tym čo musím, ja možem zakaznikovi dosť pomôcť pokiaľ vidím že mi povie pravdu alebo viem že má pravdu a vo vľkej večšine prípadov aj dotyčnému pomožem.Ale keď niekto príde a správa sa arogantne a očividne klame tak spravím to čo musím podľa zákona a dotyčný jednoducho nebude spokojný.Samozrejme spravím všetko čo musím aby som bol jednoducho neprestrený aj od vselakych inšpekcií...

 My, tý ktorý sa týmto kšeftom zaoberáme vážne, a chceme v ňom pokračovať aj ďalej myslím že neradi vyrábame nespokojných zákazníkov lebo meno sa dá pokaziť veľmi rýchlo a napráva sa veľmi ťažko. Ale na druhú stranu si zase nemože nikto mysliet že sme uplný idioti a nerozoznáme evidentnú chybu majiteľa píly od závady ktorú spôsobila vyššia moc.A verte už som zažil veľa "chytrákov" ktorý sa ma snažili presvedčiť o všeličom.

 Vieme o strojoch dosť na to aby sme zákazníka upozornili na "slabé miesta" na ktoré si treba dávať pozor, dávame olej /aj ja/ aby zákazník nešpekuloval z lacnejšími náhradami, aspoň pokiaľ je v zábehu.

  Ináč neverím že hodnota zapaľovania je viac ako 5Euro, čiže otvára sa vám možnosť ho vyrábať a predávať po 100Euro, veľa šťastia 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 19.2.2009 19:16

Já si neodpustím jednu poznámku a promiňte mi ji. Je s podivem co takové zapalování může "v nákupu" stát. Kolik IQ bylo vloženo do zapalování, ale i do jiných el komponentů a kolik IQ do jednoto kila plocháče ve Feroně a když porovnám, kolik čeho si za danou sumu koupím nechápu to. Tak promiňte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 29.17 (?), 19.2.2009 22:06

Možná, že to pochopíte, když porovnáte za kolik se prodávají v marketu jablka z Čech, / spíše jsou z Polska /  a banány ze zámořské Kolumbie. A co by vám na to řekl Chávez. A vůbec nevadí, že je ze sousední Venezuely.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 98.208 (?), 20.2.2009 16:14

Můžu něco jako soudní znalec v branži?

Byla-li by použita svíčka "tabulkově" ekvivalentní tzv. "originální" respektive doporučené výrobcem, prodejcem... blablabla bylo by možno o přijetí reklamace uvažovat.  Mluvím samozřejmě o svíčkách výrobců jako NGK, Champion,Denso atd... koneckonců i Brisk, rozhodně ne Fej-Hung :-)

Jinak poškození zapalování vlivem "špatné" svíčky není pravděpodobné, ale ani vyloučené. Prodejce či servis může reklamaci odmítnout, na zákazníkovi je pak prokázat, že to bylo jinak. Setkávám se s problémy na obou stranách pultu, národ vychovávaný pořady typu "Černé ovce" má často pocit, že už se nic nemusí kupovat-stačí jen pilně a nahlas reklamovat:-)

Je plným právem dovozce, prodejce,servisu podmínit používání dílů minimálně tzv. "srovnatelných s díly originálními" (např.ve smyslu tzv. blokové vyjímky pro motorová vozidla). Jestliže např. firma Stihl vyžaduje použít "jejich" olej, je nutné toto respektovat... ledaže byste věděli zcela průkazně, jaký olej se vlastně "skrývá" v butylce s nápisem "Stihl" a použili tento respektive olej prokazatelně stejné kvalitativní a výkonové specifikace.

Martyrium a náklady spojené s expertizou a soudním jednáním s nejistým výsledkem bych konfrontoval s cenou za placenou opravu pily tzn. zřejmě výměnu modulu zapalování a zvolil postup dle selského rozumu. Osobní zkušenost- soudní řešení má smysl při vzniklé škodě 30-50 tisíc a více...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 114.130 (?), 23.2.2009 8:38

Dobrý den.

Děkuji všem za názory. Mrzí mě trošku, že si tu pár lidí lehce vjelo do vlasů, nicméně to asi patří k věci, každý má jiný úhel pohledu. Nicméně výsledek je ten, že mi byla nabídnuta oprava (výměna zapalování + práce) v ceně cca 2900,-. Toto jsem se rozhodl neakceptovat, pokusím se někde sehnat starší zapalování nebo jej zkusím objednat přímo v Husqvarně a pak navštívit jakýkoliv solidná, klidně i neautorizovaný servis. Tato cena mi totiž připadá dost nadsazená (možná se pletu, neorientuji se v cenách ND).

S pozdravem Fr. Dvořáček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika