Může svíčka zničit zapalování?



host - 133.102 (?)
19.2.2009 10:32

přesně tak, užívá se většinou jeden typ procesoru, který je pro různé stroje ve fabrice na ten který stroj naprogramován. ten nikde neseženete. některé součástky nemají ani označení.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 153.136 (?), 19.2.2009 4:20

  Nikoho nenutim kupovat stroje v nasej predajni, záručné podmienky su dane a výrobca v nich určuje to čo je podmienkou záruky, nikdy do teraz som sa nestretol s tým ze by výrobca neuznal evidentnú záručnú opravu a pokiaľ bola sporná tak sa na 99% priklonil na stranu zákazníka.Iné skúsenosti mám z hechtom ale to je vedlajsie. To jedno percento je dane tym ze niekto pri spornej reklamacii sa ma snažil "vystrelit z keciek" alebo sa sprava vyslovene arogantne alebo očividne klame prip.všetko naraz.Ktorykolvek dovozca zahradnej techniky nema daleko ku pravnemu oddeleniu a pokial zakaznik na tom trva moze sa aj súdiť, ale podla mojich vedomosti sa snad este nestalo ze by ten súd vyhral.

Ad Bata, ponozky a kecky, situacia je taka že - nikto nebrani zákaznilovi používať reznú súpravu aku chce ale sviečka je sučasť motora apriamo ovplyvňuje chod motora, snad to porovnanie nemozete mysliet vazne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 90.168 (?), 19.2.2009 12:15

Jani, (pokud to je reakce na mně). Záruční podmínky ohledně odpovědnosti za vadu neurčuje výrobce, ale platná právní úprava. (Platí pro zákonnou záruku; v prodloužené záruce už si podmínky určit může jaké chce). Obecně - dost často jsou některé věci s právní úpravou v rozporu - ve prospěch výrobce. Většina zákazníků zákony nezná, tak se proti tomu neumí bránit a proto to v praxi funguje tak jak to funguje. Chápu, že procházíte školením kde vám výrobce jeho podmínky vtlouká do hlavy, takže máte zkreslený pohled na věc. Opravdu je to tak jak píšu - to si můžete snadno ověřit u nestranného právníka.

To, že svíčka přímo ovlivňuje chod motoru je pravda, ale ještě to neznamená že zničila zapalování. Pokud je to takhle sporné a nezjistíte proč zapalování odešlo, tak jediná férová možnost je nést náklady na půl. Automaticky označit svíčku jako příčinu a reklamaci zamítnout je podraz na zákazníka.

Všechny tři (Jani, HH i Radek) vás beru jako výborné servisáky, až na tohle i obchodníky. Ale hlavně Radek - jak se objeví problém který by mohl být v jeho neprospěch, tak přejde k arogantnímu chování (viz jeho urážky z dneška).

Ještě jak to funguje v praxi: Zákazník přijde, prodejce mu řekne (přitom pravou příčinu poruchy nazná!!!): "Jiná svíčka, nelze reklamovat". Z. se to nelíbí a protestuje. P: "Tak to pošleme na posouzení dodavateli".  Dodavatel nic nezkoumá (to není sranda, musel by zaplatit expertízu co a proč tam odešlo), jen napíše "Závadu způsobila svíčka". Prodejce: No vidíte, vždyť jsem vám to říkal. Nelze reklamovat.  Zákazníkovi pak nezbývá než zaplatit znalecký posudek a soudit se, nebo reklamaci vzdát. A každý si rozmyslí jít do takového sporu kvůli pár korunám.   Jsou i vyjímky kde to funguje tak jak má, ale takhle to je v ČR nejčastější způsob reklamací, kde není jasná příčina závady.

Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 19.2.2009 14:33

Gl., už se konečně vraťte do základní školy, naučte se ČÍST! Arogantní provokatér jste jedině vy! Já neustále píšu, že bych takový problém řešil zcela jinak, ale vy mne urážíte a sprostě, svým překrucováním mnou napsaného! Nevíte zhola nic o zákoných podmínkách, pouze to co si momentálně vyčtete z jednotlivých paragrafů! PetrH, tu jasně napsal právní pohled a souvislosti jednotlivých paragrafů, jenže to se vám nehodí do krámu a tak jste to tiše přešel! Z celého srdce vám přeji aby jste v životě narazil na problém u zakoupeného zboží, trochu ostřejšího prodejce a dopracoval to až k soudu. Dopadnete se svou arogancí jak sedláci u Chlumce! 

Gl., to nejsou urážky, ale jen konstatování faktů!  Ten váš poslední odstavec to jasně dokazuje! Buď jste tak zaslepený vlastní pravdou, nebo tak hloupý. A bez urážky! Napsal jsem výše a HH to jistě potvrdí, STIHL zasílá zapalování zpět výrobci, už jen pro zjištění chyby, pro kterou se závada stala a její odstranění ve výrobě!!! Další věty toho odstavce jsou již doslova trapnou povídkou! Kde berete tu jistotu, že bezdůvodné zamítnutí reklamací je v ČR převážným pravidlem? Myslíte, že pokud výrobce sám díl nevyrábí, nebude jej dále reklamovat u svého dodavatele?

Pokud pravda, kterou jsem vám napsal, byla arogancí, pak mi řekněte čím je vaše chování? Nikoho z nás osobně neznáte, neměl jste příležitost nás poznat v příjemných chvílích a už vůbe ve chvílích střetů, tak co to tu plácáte za soudy!

Nemám potřebu se tu, tím méně před vámi, obhajovat, klidně vám napíšu kam můžete přijet, ale budete-li se ke mně chovat takto, moc vám to nedoporučuji. Vy se řídíte heslem " Náš zákazník, náš Pán", jenže si ho přetváříte k obrazu svému! Od vás by mne nepřekvapilo prohlášení typu, tu pilu vám zaplatím až po dvou letech, budu-li s ní spokojen! Víte, obchod, to je vlastně smlouva a ne nařízení zákazníka, obchodníkovi!

Myslíte, že je běžné dávat k novým strojům motorový olej zdarma? No vidíte a já jej dávám naprosto běžně! Působí to dobrým dojmem a navíc je předpoklad, že nebudeme muset řešit zbytečnou reklamaci! Vím, že tento odstavec ve své další snůšce jedu tiše přejdete, ale již mi to nevadí!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 133.102 (?), 19.2.2009 7:33

zapalování opravdu bývá digitální. i když dvojtakt oproti čtyřtaktu nepotřebuje tak nutně měnit předstih v závislosti na otáčkách, ale pro ještě lepší průběh točivého momenu se to začalo používat. u malého stroje by mechanická regulace (např. odstředivá kladívka) byla rozměrná a nespolehlivá.proto se pomocí programovatelného integráče okamžik zážehu mění v závislosti na otáčkách.

Jirka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 70.100 (?), 19.2.2009 7:41

Ano, to bych vcelku chápal, jen to "bývá" chce trochu rozvést.

Nicméně digitální IO potřebuje k funkci zdroj hodinových impulsů, a tedy i poměrně stabilní napájecí napětí. A tak mi pořád nejde do hlavy, jak je to celé postaveno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 94.115 (?), 19.2.2009 8:49

Napětí pro provoz je v zapalování generováno přidáním dalších magnetů po obvodu setrvačníku HH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 133.102 (?), 19.2.2009 8:51

to není problém ani bez aku. příklad z motorek: mají AKU, ale i přes to je zapalování napájeno pouze z cívky, která dává střídavé kolísavé napětí. zapalování si ho usměrní, stabilizuje a napájí tím např. procesor FM4213 který je uvnitř zapalování. Takhle to mám i u svého 19 let starého skůtra

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 19.2.2009 8:55

Pěkný popis nové generace zapalování je zde:

Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 19.2.2009 10:15

Jiří díky za přiložené obrázky, já bohužel nic takového momentálně nemám k dispozici a na doplnění (té teorie) se to výborně hodí.Ještě doplněk pro ty co by měli chuť toto zapalování opravovat, respektive nechat opravit, tak napíši, že to není na 90% možné a to z důvodu nedostupnosti součástek a mnohdy (většinou)i provedení zapalování (zalito izolační hmotou).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 133.102 (?), 19.2.2009 10:32

přesně tak, užívá se většinou jeden typ procesoru, který je pro různé stroje ve fabrice na ten který stroj naprogramován. ten nikde neseženete. některé součástky nemají ani označení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika