Kolísání otáček motoru sekačky Honda HRG415
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.62 (?), 17.7.2011 12:54
Dobrý den. Karburátor je nutno rozebrat a vyprat v ultrazvukové čističce. Dále je nutné vyměnit těsnení karburátoru, při demontáži se většinou potrhá. Pokud nepomůže ultrazvuk je nutné karburátor vyměnit!. Benzínem to není ! Kamil
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.62 (?), 17.7.2011 13:28
Nepotřebuji se dotazovat v Hondě, tuto radu mám z dlouholeté praxe v opravách zahradní techniky, dokonce mám i jejich školení. Honda se urputně vymlouvá na benzín, ale benzínem to není. Chyba je ve výrobě karburátorů a hlavně v konstrukci. Mám potvrzeno, že se vyrábějí v Číně. Prostě když motor houpe tak karburátor čistit ultrazvukem nebo vyměnit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 17.7.2011 14:08
No přece vyčistí ho od usazenit a bordelu. A kde se ten bordel v karburátoru bere? Že by z paliva? A co je palivem? Bezolovnatý benzín BA 95 atd atd. To není nic proti J.S. ale proto, že proč čistit a od čeho karburátor v ultrazvuku. A když to pomůže? No tak čím to bylo když ne palivem? To ten ultrazvuk ješte jinak vyhladá a opravuje karburátor? Blbost. Špatný a čínský karburátory? Je to i dokonce zde v tématu. Jak to, že ještě na podzim to jelo normálně, celou zimu to stálo a teď na jaře to hloupe? Karburátor se sám rozbil, nebo ho "rozbilo" zbytek podzimního paliva? Ať to neprotahuju, dnes za podobné závady může v 95% palivo a nedodržování ba i ignorování pokynů v návodu. Všem to dojde až to dojde.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 209.73 (?), 17.7.2011 14:22
Škoda, že stejně neodpověděl p. Kamil. Souhlas. Vadný karburátor je vadný a to od nové mašiny. Pokud jej někdo dá na ultrazvuk, tak určitě tím nechce vyměnit jehlový ventil, nebo trysku. Co teče do karburátoru, na naší Hondě benzín natural 95. Když se objevil problém, vyčistil jsem trysky,- u a vše ok. V záruce je to pro zákazníka lepší, má nový karburátor, po záruce zbytečná investice a názor to víte Honda je citlivá a jiné motory/sekačky to nedělají. Které jiné?, tady ty za Vámi co prodáváme... a také servisujeme... a při závadě říkáme to jste první...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.62 (?), 17.7.2011 14:33
V tom karburátoru jsou tak male kanálky, že je zanesou i drobné nečistoty.Přikladem je netěsnost tělesa vzduchového filtru,.(teplem se zkroutí) který nedoléha na karburátor a tudy si motor nasává nečistoty. Sama Honda doporučuje a vyžaduje ultrazvukové čističky za jejich cenu 20000,-. S motory BS takové potíže nejsou. Ten benzín je blábol a výmluva.Příklad: na novém motoru jsem musel měnit karburátor z hlediska uvedeného houpání a teprve třetí nový karburátor fungoval a funguje dodnes. Mám bohužel tuto praxi a věřit nemusíte. Kamil.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |