Kolísání otáček motoru sekačky Honda HRG415
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 64.8 (?) 6.4.2009 20:46, zobrazeno: 62922x
Rád bych se zeptal odborníků na příčinu kolísání otáček OHC motoru sekačky Honda IZY HRG415.
Sekacku mam cca rok a pul, jarní přípravu jsem provedl (výměna oleje, očištění svíčky, vypuštění nádrže+nový Natural95). Startovat jde vcelku bez problému. Po nastartování na sytič a přepnutí na zajíce běží chvilku dobře, ale pak začnou otáčky kolísat, na želvu zhasne. Ze zkušeností s auta jsem rozebral karburátor a hledal jsem nějakou nečistotu na vzdušníku. Karburátor byl však čistý. Koupil jsem i novou svíčku, která je za chvíli černá. Výsledek je stále stejný. Vzduchový filtr neprůchodný není, protože i bez něj se motor chová stejně. Připadá mi jakoby měl málo paliva a tak si přidá, následně ubere,... atd. Prosím o radu jak řešit svépomocí. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
pikacu - Bronzový Zahrádkář (69) - 109.17 (?), 6.4.2009 21:26
Dobrý den. Začal bych kontrolou paliva - otec kupoval levný benzín do sekačky a dělala mu přesně to samé. Čili vyměnit palivo. Pokud nepomůže, zkuste se ještě podívat na palivové sítko - třeba je zanesené. Nejsem si úplně jistý, jestli ho tento typ motoru má, ale vzhledem ke zkušenostem s honda motory bych řekl, že tam bude. Pokud ani tohle nepomůže, pak doporučuji navštívit odborníka.
P.S. Rozebírat karburátor se mnohdy nevyplatí. Lepší je začít u přesně nedefinovatelné závady filtry vzduchu a paliva, svíčkou, palivem samotným a až nakonec karburátor. Jinak na hondě mi po 4 letech provozu odešlo zapalování pro pravý válec (malotraktor), příznaky byly dost podobné - jenže druhý válec motor vždy utáhl a po ohřátí zapalování se zase rozběhl i ten pravý. Startoval ovšem krásně...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.234 (?), 7.4.2009 7:25
Praveze jsem takto zacal, filtr, svicka, palivo, olej a nakonec karburator. Palivove sitko v nadrzi je, ale neda se k nemu dostat, jelikoz nadrz je ze dvou plastovych pulek slepenych dohromady a sitko je uvnitr. Snad jedine profouknout v opacnem smeru.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.234 (?), 7.4.2009 9:42
Jeste jsem opomel odpovedet panu Standovi. Olej je pouzit ten ktery jsem dostal v prodejne k prvni vymene. Vystacil i na tu druhou. Jelikoz jsem kupoval sekacku od profesionalu, tak nemyslim, ze by mi dali nejaky smejd. Znacku oleje si nepamatuju, ta neni dulezita, ale specifikace s pozadavky vyrobce souhlasi. Motor se chova stejne i po zahrati. Zkusil jsem i trosku privrit vzduch a to tak ze jsem paku trosku pritahl smerem k sytici, takze se mirne privrela syticova klapka na sani. Otacky uz tak nekolisaly, ale motoru se to dle zvuku a vibraci moc nelibilo. Marek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.234 (?), 7.4.2009 9:24
Diky za rady. Vim jake sitko s odkalovacem myslite (meli jsme doma skodovku), ale to na Honde neni.
Viz obrazek a obrazek
Jedine snad jestli uvnitr palivoveho kohoutu neni neco. Odpoledne se podivam.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.234 (?), 22.4.2009 8:29
Abych tuto diskusy nejak ukoncil: sekacku jsem odvezl do servisu. Ani tem neopravitelne, nasledovala vymena karburatoru. Nastesti v zaruce.
Jen mne zarazi, ze na podzim bezela OK, na jare zminene problemy a vymena karburatoru. Vot technika.
Marek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 170.155 (?), 17.7.2011 10:28
trochu opozdena reakce ale uplne stejny problem, ale tez zatim bez zjistene zavady
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|