Kolísání otáček motoru sekačky Honda HRG415

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 44.49 (?) 
17.7.2011 18:58

Pokud máte úplně stejný problém jako primární tazatel, to znamená houpání otáček při plném plynu a nestabilní nebo žádný volnoběh, je závada ve volnoběžném systému karburátoru. Nahřejte pájkou čepičku šroubu bohatosti směsi a sejměte jí, vyšroubujte šroub bohatosti směsi (šroub s pružinkou). Pročistěte mikrokanálky na rozhraní hlavní klapky karburátoru, zřejmě nebudete mít čistící sadu a tak postačí vytrhnout kleštěmi drátek z ocelového kartáče. Šikmo shora tělesa karburátoru vyšroubujte šroubek (někdy je na obyč. a někdy na kříž. šroubovák), vyšroubujte zespodu hlavní trysku a vysuňte tlakem ze vzduchového difuzéru emulzní trubici (mosazná trubička s několika mikrodírkami). Všechno vymyjte acetonovým ředidlem (mimo plováku) a profoukněte tlakovým vzduchem. Po složení karburátoru a jeho montáži už jen seřiďte bohatost směsi na volnoběžných otáčkách (šroubkem s pružinkou), čepičku si po seřízení můžete nalepit zpět a nebo jí tam vůbec nedávat. Seřízení bohatosti směsi poznáte podle nejvyšších otáček motoru při volnoběhu, volnoběh seřídíte vodorovným šroubkem s pružinkou, který se opírá o doraz na ovladači klapky. Standa.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 17.7.2011 19:15

P. Stando, proč nedoporučujete výměnu karburátoru? To nechápu, Vy jej také čistíte, to jsem nečekal :))).

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 149.189 (?), 17.7.2011 22:10

Zdravím, karburátor je na výměnu tehdy, pokud je neopravitelný, to znamena skoro ve všech případech vytlučené uložení hřídelky plynové nebo sytičové klapky. Na těchto jednoduchých karburátorech není vcelku nic, co by nešlo opravit, většinou se jedná o vyčištění, nepreferuji ultrazvuk protože se mi několikrát stalo, že jsem stejně musel nasadit hodinářskou lupu a dočistit ocelovými jehličkami. Standa.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.165 (?), 18.7.2011 6:06
Jak rozdílné jsou názory a hlavně další postupy několika servisáků. Proto jsem se ptal, samozřejmě, takový je správný postup servisu, opravy výměnou u takových dílů a zejména po záruce by měly být až poslední řešení.

host - 170.155 (?), 23.7.2011 11:34
Podobny postup jsem zvolil ja, jen jsem nesundaval cepicku, a cistil jen otvor ve sroubku pod tim.

host - 170.155 (?), 23.7.2011 11:30

Vyřešeno! Zdravim, zvolil jsem nasledujici postup, ktery vedl k reseni problemu s kolisanim. Vyndal jsem karburator, sundal nadobku s benzinem a pak odmontoval sroubek na volnobeh a pod sroubkem byl jeden sroub, ktery evidentne nemel funkci, nicmene po vysroubovani je pod sroubkem mala dirka vedouci az na vystup karburatoru, takze jsem strikackou a vodou (nechtel jsem se macet v benzinu) proplachoval tento otvor. Pak karburator vysusil fenem dal do sekacky a hura, chvili otacky kolisaly (uz malo) po zahrati bezi jako nova!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz