Jaký křovinořez z MF dle požadavků
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 148.94 (?), 10.4.2012 10:02, zobrazeno: 10730x
Prosím o radu. Minulý rok se nám po více než 10 letech údajně zadržel křovinořez oleo-mac (typ doplním odpoledne, v práci jej nemám :-)). Měl už dosti rozvibrovanou žací hlavu. Ale... chceme využít možnosti vrátit jej do MF a získat 33% z původní ceny zpět a použít to jako slevu z nového křoviňáku. Mimochodem, nevíte jak to s tou slevou funguje? Není tam nějaký háček? Uvidím, jestli najdeme původní účtenku.
A chci poradit, co koupit na sečení pozemků, kde je částečně (zhruba 1000 m2) vyset jetel na sušení (dorůstá do 40-60 cm) a dalších zhruba 2000 m2 je tráva, spíše drnitá, nenecháváme ji přerůstat, takže se seče až když v ní vyrostou kopřivy a kdejaké nesmysly, samotná tráva do výšky moc neroste, ale je dost hustá podrostlá, někdy i naschlá. Jetel se seče nožem, zbytek více či méně jak kdy, spíše silnější strunou nebo nožem. Jetel se seče tak max 4 -5 x do roka? Jak kdy. Když se nechal přerůst, měl s ním dosavadní křoviňák problémy, protože jetel u země ležel.
Hlavně nevím, jaký výkon zvolit. V tomto si myslím, že více je prostě více. Pokud by v té věrnostní akci nebyl žádný problém, zase bych stroj koupil u MF, protože opravdu s tím původním problém nebyl. Jen se lil benzin, semtam keramická vazelína na promazání a toť vše. O to víc mne překvapilo, jak to najednou kikslo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.6 (?), 14.4.2012 16:06
Oleo-mac BC 420 za cca 12000 nebo 746T za cca 13000 Kč. 33% dostaneš jen formou bodů do jejich vkladní knížky z které se dá použít 7-10 % tedy při nákupu zboží za 1000 Kč můžeš použít 70-100 Bodů a ušetříš tedy maximálně 100 Kč a to jen u zboží které není v nějaké akci. Což ted u MTF je akce předsezona a ty křovináky jsou slevněny o 5000 Kč Takže vkladní knížku použiješ maximálně na nákup Oleje. Jinak protihodnotou se u nich nakupovat dá 20% sleva ale opět je sleva z prodejní ceny před slevou. Takže ted je výhoda to koupit jen normálně
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.73 (?), 15.4.2012 9:56
Podle toho, jak popisujete co sečete, zvolil bych OM 746T. Mám ho 13 sezón na cca 5.000 m2 a nejsou s ním žádné problémy. Olej dávám Husqvarna. Tehdy jsem za něj po vytočení slevy dal 15.000 Kč. Takže nynější cena cca 13.000 Kč je dobrá. Od loňského roku používám i OM753T - koupil jsem ho také v akci, protože už jsem očekával, že se mi může stát s OM 746T to co Vám a kupovat stroj mimo akční slevu je nevýhodné. OM 753T je už opravdu velmi silný stroj - se strunou jde v pohodě sekat i vyskokou trávu. OM746T je optimální řešení. Do slabšího stroje bych nešel. Trojramenný kotouč na sečení sena je OK. Struna 3 mm taky něco vydrží. Včera jsem s OM 746T upravoval pozemek pro stavbu plotu a řemeslník mi říkal, že má čtyřtakt Honda. Ta nemá takové vibrace, ale je prý trochu slabá. Poškozený stroj bych asi nevracel. Třeba půjde prodat některé díly. Z ceny 13.000 Kč Vám stejně nic už nesleví. Systém vkladních knížek a zápisu slev Vám tu už vysvětlili.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
GeorgeTuma - (19) - 20.22 (?), 15.4.2012 20:01
Křoviňák od MF ani náhodou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.119 (?), 16.4.2012 9:23
krovinak od MF urcite jo a to jako jedna z mala veci od nich. vim o hodne strojich co jedou bez udrzby radu let a taky par stroju se pouziva leta v profi nasazeni u tech. sluzeb a bez problemu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.94 (?), 19.4.2012 8:09
Díky za reakce. Ten původní křoviňák je 726T, tedy takový evergreen. Ale výkon byl 0,9 kW. Ale na druhou stranu, opravdu sloužil bez problému a i s tímhle vším, co jsem napsal, si poradil. Ale pravda, výkon chyběl. Rozhodně nesouhlasím s názorem, že křoviňáky od MF jsou krámy. Teď je samozřejmě otázka, jak si drží kvalitu od dob, kdy se začaly prodávat.
Popravdě jsem měl vyhlédnutý u nich jiný typ, než doporučujete. OM 440T SPARTA. Když se podívám na parametry, tak jsou podobné těm, co doporučujete vy, ale je o 2000 Kč levnější. Je to jiná řada? Např. hobby vs poloprofi? Nebo v čem to je? Je tam jiné uchycení madla, možná i součástky budou jiné? Nevím... výkon je stejný a jak píšu, myslím, že by to stačilo.
Doporučíte případně i jinou značku? Díval jsem se ještě na křovinořezy solo, ty tady ve Znojmě taky jsou. Upřesním cenu, rád bych se udržel pod 10 000. Tam mne zaujal křovinořez Solo 137SB.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.254 (?), 20.4.2012 23:04
Možná chybí antivibrační systém. A možná proto také název Sparta...
Stroje od HQ bez tohoto systému bývají také o cca 200 levnější.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.254 (?), 20.4.2012 23:07
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.94 (?), 23.4.2012 8:52
Antivibrační systém samozřejmě má. Takže to bude něčím jiným. Asi součástkama. Myslím, že pro naše potřeby postačí 380 T.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|