Jaký koupit křovinořez?



J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?)
11.10.2007 20:41
Tedy 50% spokojenost - myslíte, že je to hodně, nebo málo?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 9.10.2007 8:39
Díky, to je zcela vyčerpávající.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.244 (?), 9.10.2007 22:26
K tomu dotazu na Robina od Mountfieldu: je to dost naivní otázka :-) Copak firma Mountfield prodává v ČR špičkové a moderní stroje? :-) Mounfield nemá registraci v žádné jiné evropské zemi než ČR a SR. Nevyrábí, nevyvíjí jen obchoduje podle hesla "levně nakoupit, draze prodat a pozdě platit faktury". :-) Skupuje to co je jinde již neprodejné (proto takový výběr různých značek) a to co leží ve skladech (proto takový výběr zastaralých koncepcí). A proto taky takové bombastické reklamní trháky. :-) Vezměte si italskou firmu Emak. Ano, je to velký kolos a vyrábí taky Efco či Herkules nejen Oleo-mac pro Mountfield. A její největší trhy? Turecko a ČR. Mimochodem, když půjdete do Bauhausu, podívejte se na stroje s označením Herkules - určitě nebudete překvapen, když zjistíte, že ho vyrábí také Emak, vypadá stejně, má stejné parametry, jen je o 40-50% levnější než Emak u Mountfieldu. :-) Teda nebude úplně stejný - bude červený a ne oranžový. :-))
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.9 (?), 11.10.2007 20:14
Nemyslím si, že by to byla naivní otázka, neboť ne každý je odoborníkem na konstrukci křovinořezů a jejich komponentů. Co se týká obchodní politiky firmy Mountfield, například sekačky Castel Garden, jsou stejné jako ty, které se prodávají jinde v Evropě. Obecně lze říci, že všude tam, kde lidé upřednostňují hospodářské využití zahrad, je největší trh na pracovní zahradní techniku. Tím netvrdím, že Emak a jeho produkty jsou špička, spíše lze říci, že je nelze označit za vyloženě špatné produkty, nikoho bych však nepřesvědčoval, aby si je koupil, i když po přečtění mnoha dikusních příspěvků o motorových kosách jsou spokojení a nespokojení zákazníci zhruba stejně početné skupiny
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 11.10.2007 20:41
Tedy 50% spokojenost - myslíte, že je to hodně, nebo málo?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.201 (?), 13.10.2007 15:13

Musím reagovat na obhájce 4-taktu, kroutící moment je nesporný, ale vezmu-li v úvahu vibrace čistokrevného 4-taktu, který dělá jen HONDA /ostatní mají licenci/, která dokázala jako jediná zajistit mazání i v náklonech /má to patentováno/, tak vibrace má vyšší než dvoutakt měřeno na rukojetích, kdyby použila antivibrační systém jako stiga s motorem honda, tak je to někde jinde, nebo jako HQ s licenčním motorem honda - tam je jenom antivibrační prvek, ale i tak se vibrace zlepšily o 1/4. Stihl je něco jiného, snaží se dát do kupy výhody 4-taktu a 2-taktu, když jsem se ptal na zastoupení stihlu, proč ta kombinace, tak je tlačí emise, proto to vyřešili po svém, zajistily mazání směsí a současně čtyřdobou technologií snížily emise. Například v HQ udělali motor 2-takt vyplachovaný vzduchem - mimochodem dobrý poměr výkon / váha. Ale tak či tak stihl je v křoviňácích na špici a tomu odpovídá cena - 4mix, cca36 ccm - 18500, - je to s antivibračním systémem, kde to má nejmenší vibrace v tomto obsahu na trhu, a to platilo i u 2-taktu. 4-mixem změnili tolik diskutovaný hluk-má to takový brumlavý prďák, moc se mi nelíbí, ale musím uznat, že je přívětivější někomu více, pro ucho. Jinak rozdílná spotřeba je znatelnější u hondy, kde je opravdu nízká, už ne tolik u 4-mixu. Stihl používá čtyřdobou technologii pomocí tzv, přepouštěcích kanálů, proto má nižší vibrace, kde kontrola je asi po 170 mth. Ale koupit něco kvalitního do 8 tis., to se nezlobte, to opravdu nejde. Jinak starší hondy byly 2-takty, prakticky nezničitelné, zase to samé, kvůli emisí /mimochodem stavební filozofie hondy/ začali dělat 4-takty. U stihlu je riziko, že kvůli své známosti a vyhlášené kvalitě ji používali komunální služby. Pokud vám někdo prodá hondu málo používanou, je to stav nového stroje. To samé u stihlu. Ať už že končí, nebo z dědictví.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.9 (?), 13.10.2007 19:28
Polovina, nebo-li 50 %, je de facto průměr. Spíše by mě zajímalo, jakým způsobem se "chovají" ke strojům z produkce koncernu Emak ti spokojení uživatelé. Jsou spokojení proto, že stroje využivají jen občas, nebo proto, že provádí pravidelnou údržbu, jsou to zahrádkáři ve volném čase, nebo profesionálové pracovjící v lese komunálních službách, atd, atd.?! Zrovna tak ti, kterým tyto produkty neslouží k plné spokojenosti, nebo jsou přímo nespokojeni. Vždy je třeba se spíše zajímat o ty, kteří jsou spokojení, neboť ti nespokojenst s jakýmkoli strojem mnohdy pramení ze špatného zacházení. Vše je o přístupu ke strojům samotným, o provádění pravidlené údržby, i o přístupu pracovníků prodejní organizace při řešení případných problémů a reklamací. Je však pravda ta, že tyto produkty jsou na trhu v ČR možná 15 let a pokud by se jednalo o vyloženě špatné produkty, nevyvolávaly by neustálý zájem zákazníků, neboť je k dispozici řada zlušeností a zrovna tak nikdo z potencionálních kupců "nemá na rozhazování" a koupi stroje pečlivě zvažuje i když marketingové akce velmi ovlivňují rozhodování při koupi.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 28.74 (?), 29.1.2008 15:34

Je pravdou, že 4-taktní motory mají při stejné kubatuře menší výkon než 2-taktní motory. Mají však mnohem vyšší účinnost tzn. mnohem nižší spotřebu, emise, delší životnost (méně pracovních cyklů za čas) atd. Ovšem to nejpodstatnější je fakt, že uživatel 4-taktu nemusí míchat směs olej/benzín, jejíž nesprávná jakost (správný poměr mísení, kvalita použitého maziva, stáří směsi atd.) je jednou z nejčastějších příčin poškození nebo zkrácené životnosti 2-taktních motorů. Proto pokud nepožadujete stroj do opravdu těžkých podmínek (lesní školky, remízy, rozsáhlé neudržované plochy a pod.) kde je nutno s ohledem na požadovaný vysoký výkon, zatím používat 2-taktní stroje, doporučuji stroj se 4-taktním motorem. A to i s ohledem na pohodlí obsluhy při provozování (nízké vibrace emise i hlučnost), tak i na nižší nároky při udržbě tohoto typu motoru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Jarda-XXL - (40) - 209.40 (?), 13.10.2007 20:38
Já jsem koupil za 9 000 Dolmara 330U. Velká robustní silná mašina. Malá spotřeba, i s tupým kotoučem seká, co mu přijde pod nůž. V houštině malin jsem hravě upálil násadu na hrábě, která tam původně stála coby opora. Skvěle startuje, zatím nemohu této značce nic vytknout.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 161.9 (?), 13.10.2007 22:15
Jak dlouho stroj máte a jak vypadá jeho pracovní využití?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 15.10.2007 15:30

Dobrý den,
Můžete mi, prosím, někdo z odborníků poradit, jaké výhody a nevýhody mají různé držadla u křovinořezu - obloukovitá rukojeť versus řídítka? Která rukojeť je lepší a která se hodí na jakou práci? Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika