Jakou rotační sekačku s otočnými předními kolečky?



Marek p - (13) - 2.210 (?)
30.7.2010 15:20

Takze kdyz to schrnu.  Nebudou mi vadit otaceci kolecka nepotrebuju mulcovani hlavne zber do kose do zadniho vyhozu a mit plastovy kos kterou byste vzal?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
         
host - 172.200 (?), 29.7.2010 13:33
Podle mne jsou otočná kolečka jen marketingová hříčka jak ze zákazníků vytáhnout další peníze za něco co absolutně nepotřebují. Místo mezi keři bežně vysekávám bočním chodem sekačky (střídavě nadzvednout zadní a přední kolečka) je to rychlejší než se nezi ně snažit najet. Rukověť je na tento úkon dostatečně dlouhá páka a tak to lze provézt bez nějaké mimořádné námahy. Prudké zatočení nadzvednutím předních koleček zejména při plnějším koši je naprostá samozřejmost. Natáčecí kolečka naopak přidají několik nezanedbatelných kg navíc a zvýšená váha tak manévrovatelnost spíše sníží (ručnímu couvání se nevyhnete a plandající kolečka budou na obtíž). Kromě toho nejtěžším úkonem je vždy vysypávání koše a proti tomu je veškeré ostatní manévrování opravdu hračka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Shemik - (17) - 83.94 (?), 30.7.2010 0:01

V tom, ze jsou ta zataceci kolecka marketingovy tah, si s Vami dovolim nesouhlasit. Za marketingovy tah bych povazoval treba tu 5ti letou zaruku, pac ta z coveka opravdu vytahne 800 Kc rocne po dobu 5ti let a pri tom vymenit olej a filtr a nabrousit si nuz, by covek zvladl sam a daleko levneji (-:

Ale ta kolecka bych za marketing rozhodne nepovazoval, nehlede k tomu, ze cenu ani nezvysuji. Prakticky stejny typ sekacky, ale s pevnymi kolecky stoji temer stejne penez. A hlavne pokud ta kolecka nekdo nechce, tak neni nic jednodussiho, nez si koupit za prakticky stejne penize, prakticky stejnou sekacku, jen s pevnymi kolecky. Tohle je podle me individualni vec, kazdemu vyhovuje neco jineho a me zrovna tohle. Protoze je to sekacka o hodne vetsi a silnejsi, nez ta nase stara, tak je samozrejme i tezsi a na vetsi vahu sekacky, jsou ta kolecka jako delana!!! Zvolil jsem je take s ohledem na tchana, coz je starsi covek a ten se s ni projel a chrochtal si blahem, jak se pri te vyssi vaze o mnoho lepe ovlada oproti te stare sekacce, ktera byla mnohem lehci, ale porad s ni musel nejak verglovat pri vyhybani se prekazkam.

Jinak jak jste popisoval prave to verglovani se sekackou, jako sekani bokem, naklaneni vpred a vzad a posouvani do stran, pod kere atd atd, tak to je podle me presne to, co dava sekackam nejvic na zadek a je to duvodem toho, proc se covek tak tezko louci se starou sekackou, kdyz motor si jeste seveli jako lazensky svihak, ale zbytek sekacky se uz rozpada, prave diky tomuto zachazeni (-: Samozrejme, ze jsme s nasi starou sekackou, protoze mela pevna kola, museli sekat obcas i timto zpusobem a proto ta sekacka po tech letech vypada, tak jak vypada, i kdyz bych rekl, ze na jeji kvalitu vydrzela fakt hodne. Nicmene znam i lidi co maji i mnohem starsi sekacky, ale jsou to lidi, co vetsinou sekaji jen nejaky pravidelny utvar, ctverec ci obdelnik bez jakychkoli prekazek, nepotrebuji nic objizdet, obkruzovat a podobne. A to my potrebujem hodne, mame v zahrade hodne stromu, pred chalupou a za chalupou kere a zahonky, takze toho verglovani a "popohazovani" sekacky do stran a jinych artistickych kousku, jsme s ni delali opravdu nemalo, protoze to bez toho proste neslo a toto s otocnymi kolecky konci (-: Nejen ze je to celkove kvalitnejsi stroj (loziska, plechove sasi, atd), ale diky tem otocnym kolum, na nej bude kladen i znatelne mensi narok. Uz jsem si to vyzkousel a objizdeni stromu, keru atd, je s temito kolecky fakt doslova hracka, bez jakehokoli verglovani se sekackou do boku atd a jsem silne presvedcen, ze se to musi projevit i na jeji zivotnosti.

Takze ta kolecka jsou verim a uz jsem si sam vyzkousel a potvrdil, velmi, ale opravdu velmi prospesna vec a naopak se divim tomu, ze zdaleka ne vsichni vyrobci to delaji a ti co ano, tak obvykle jen jeden typ. I soused pred mym nakupem rikal "kasli na kolecka, ja mam sekacku za polovicni cenu a jsem spokojenej" a kdyz si sjel s tou nasi, tak sice rekl, ze ty penize by za to sice nedal, ale ze zatacecich kolecek se rozplyval a taky chrochtal blahem, jak se s tim paradne jezdi a jak by to bylo zuzo na jeho zada atd atd, protoze co si budem povidat, cim vice prekazek na objizdeni a verglovani v zahrade je, tim vice prace sekani proste je a ta kolecka to objizdeji jednoduse a neodiskutovatelne vyrazne zjednodusuji a usnadnuji. Ono je to asi jako se vsim (neberte to osobne, nevim, zda s temi kolecky mate nejakou osobni zkusenost, myslim to obecne), je to take jedna z veci, kterou v drtive vetsine odsuzuji jen Ti, co ji sami ani nezkusili (-:

To same mi vsichni rikali, kdyz jsem si kdysi kupoval prvni auto s automatickou prevodovkou, ale kohokoli z nich jsem se zeptal, zda nekdy sam jel s automatem, tak rekl, ze ne, ale jak strasne se s tim musi jezdit vedel jak profesor (-: (-: Ja uz mam nekolikaty automat a budu je mit az do smrti (-: Chce to jen vic odvahy do experimentovani, nic vic (-: Jak se rika, stesti preje odvaznym (-: Vim, ze ne vzdy, ale vetsinou to prinasi ovoce (-: Proto ty kolecka pro me byly priorita c1 a vybiral jsem jen ze sekacek s temito kolecky.

Jinak o tom, ze zaaretovat - zamknout kolecka, aby byla napevno a jela rovne bez otaceni, je jedno cvaknuti packou nahore na madle, takze si covek bez jakehokoli usili muze vybrat, zda chce kolecka mit zamcena napevno, nebo zrovna bude kolem neceho krouzit a jednim cvaknutim je odemkne a uvolni, o tom ani nemluvim (-: (-: (-:

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Shemik - (17) - 83.94 (?), 29.7.2010 23:15

No ja myslim, ze by ta trava na nohy nejak moc litat nemela, pac ten zadni deflektor - zadni viko tunelu, je sklopene temer kolmo k zemi. Ale i kdyby trochu jo, tak to za nejak velky problem nevnimam, pac sekani s vyhozem by u nas melo byt opravdu jen velmi vyjimecne, kdyz se nedostanem na chalupu vcas a trava nam preroste, a to se nam stava, jak rikame my cimrmanovci, jednou za sto let (-: Ja jen chtel mit jistotu, ze kdyz se nam to stane, tak si s tim nase sekacka poradi. Ona by to silove skoro zvladala i ta nase stara sekacka, jen mela oproti te nove mnohem uzsi tunel, takze se ucpavala. Kdyz vydim tu obrovskou diru zezadu v te nove, tak verim, ze to pro ni bude hracka, o jednou tak silnem motoru ani nemluvim (-:

Jinak s tou zarukou mate pravdu, take si myslim, ze to je spise zpusob, jak dostat ze zakaznika dalsich 800 Kc rocne, po dobu 5ti let, pac tolik cca stoji ten servis, ktery je podminkou te prodlouzene zaruky. Nicmene ted to neresim, uvidim, jak se mi bude po roce ci dvou, chtit vezt sekacku z chalupy do servisu. Firme Honda celkem verim a myslim, ze pokud s tim covek bude slusne zachazet a starat se o to, na coz ja jsem hodne peclivy, tak se tam toho nema zas tolik co porouchat.

S tim vyberem jsem praci fakt celkem dal, ale ja to tak delam se vsim, a to jsou 2 tydny na me jeste dobry vykon, veci jako kolo, fotak, atd si vybiram i nekolik mesicu a normalne bych cekal, ze u sekacky to bude podobne, ale popohnala me informace z centraly Hondy, ze se mnou vybrany model sekacky uz pristi rok nebude dovazet do CR, takze pristi rok ji pravde podobne uz nesezenu a jak jsem zjistil, tak to byl problem uz ted. Obvolal a objel jsem velkou spoustu prodejcu a nikde ji nemeli, vsude rikali, ze tak drahou sekacku jen na objednani, nebo ze je uz vyprodali a informaci z centraly Hondy, ze se uz nebude dovazet mi potvrdili i ostatni prodejci, tak proto, kdyz se muj vyber zacinat chylit do finale a nahodou jsem ji objevil v u jednoho prodejce v Modranske ulici, tak jsem nevahal a vzal ji hned, jinak jsem to puvodne planoval az na podzim. Take dekuji tamnimu vedoucimu sa profesionalni pristup a odborne poradenstvi, nejen ohledne te sekacky, ale i vseobecne. Dostal jsem od neho opravdu hodne potrebnych informaci a to mi se vsim hodne pomohlo (-:

No jsem rad, ze jsem tomu nejaky ten cas dal, pac jsem velmi spokojen, tak doufam, ze mi to vydrzi (-: A sekacka mi taky verim vydrzi dlouho, pac na to ze ta predchozi m i pri jeji kvalite a moji peci vydrzela az do ted (11 let) a jeste porad je v provozu, by myslim tahle mohla vydrzet o hodne dele. Ja jen nechtel riskovat, kdyby nahodou ta stara klekla, ze by nebylo s cim vyjet za humna (-:

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Marek p - (13) - 2.210 (?), 29.7.2010 19:49

Taky smekam asi to zabralo hodne casu si vybrat tu spravnou sekacku mam ted podobny problem vlastnim Husqvarna Lc 48 Ve po rocnim sekani zjistuju se standartni nuz je jen na mulcovani a zadny prodejce nerek ze si musim koupit jinu nuz navíc to ani nevedeli. Copak to to jsem zkousl ale stve me ze když je obdobi kdy je vlhko nebo 4dny po desti musim sekat protože pak pracuju a třeba další tyden nemuzu sekat. Tak sekani je nemozne tunel se ucpe. Kdyz je trava vysoka cca 15cm tak zase problem. Chtel bych koupit jinou sekacku co ma pevna kolecka, nahon na zadek, prijde mi pevny kos jako lepsi. Mulcovani nepotrebuju jen sber, sire zaberu cca 48+59cm, zahrada cca 1000m2. Dokazete poradit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Shemik - (17) - 83.94 (?), 30.7.2010 1:08

Marku,

sam jsem se uplynulych 11 let o sekacky nezajimal, protoze jsem jednoduse nemel potrebu, ale za posledni 2 tydny, jsem do sebe nasypal tolik informaci, ze si dovolim se o par cerstve nabytych rad, se s Vami podelit (-:

To s tim ucpavanim (a hodne lidi me na to tez upozornovalo i pri mem vyberu a pruzkumu), je nesvar nemaleho procenta sekacek s timto bocnim dlouhym tunelem, co vede do kose z boku sekacky a je dlouhy, do kopce a jeste zahnuty. Proto, i kdyz jsem o podobnem typu sekacky take uvazoval (Husqvarna R 152 SV Swivel), jsem se tomu radsi vyvaroval a co se tyka prepravy travy od vrtule do kose, dal na starou osvedcenou klasiku - co nejvetsi a nejotevrenejsi primy, rovny a kratky tunel (viz, obrazek u tohoto prispevku. Uznejte sam, ze ucpat takto siroky a kratky tunel, musi byt neco uplne jineho, nez ucpat tunel dlouhy, stoupajici a jeste zahnuty). Proto pokud sekate 1000 m2 a obcas vyssi a jeste nekdy i mokre travy, bych Vam doporucil u noveho stroje trvat na tom, mnou zminenem typu tunelu, primy, kratky a ne moc do kopce. Pokud je tunel dlouhy, do kopce a jeste zahnuty, tak si tou vyssi a mokrou travou, o to ucpani primo rika. Cili tunel pokud mozno kratsi a co nejsirsi, coz nejlepe splnuji sekacky se zadnim vyhozem. Tolik k tomu tunelu.

Ta zataceci kolecka nikomu necpu, jak jsem psal vyse, je to individualni vec. Posudte sam, kolik mate na sekanem pozemku prekazek a jak velkou praci a verglovani se sekackou, Vam da jejich objizdeni. Ta kolecka to opravdu velmi usnandnuji, ale chapu, ze ne vsem musi vyhovovat. Nicmene neni nic jednodussiho, nez je jednim cvaknutim na madle sekacky zamknout do stale rovne polohy a penize navic nestoji. Pokud tech prekazek nemate moc, tak bych volil asi pevna kolecka bez zataceni, protoze pak by ta zataceci byla opravdu zbytecna, nicmene, pokud tam toho na to objizdeni mate hodne, tak verim, presneji receno, uz jsem se sam presvedcil, hodne pomohou.

A nemene bych Vas upozornil, na kos, presneji receno, na manipulaci s nim. Zda pevny ci latkovy ja sam tolik neresim, ale dulezite je jak se saundava ze sekacky a jak se vysypava, kdyz je v nem 60 az 80 litru mokre travy. Pozor na to, v krame s prazdnym, kosem to jde jakz takz dobre skoro vzdycky, ale kdyz jsem si u nekterych kosu, tuto manipulaci predstavil jeste s 80ti litry travy, tak jsem tyto sekacky vyhodnotil za jen tezko pouzitelne. Take pozor, nektere sekacky mivaji na kosi zaklopku, ktera se automaticky sama zavira a to byl pripad nekterych sekacek, co jsem videl, kde by covek na vysypani kose potreboval 3 ruce. Proto jsem nakonec opet zustal u stare osvedcene klasiky, klasickeho zavesneho kose, ktery je zpredu zcela otevreny, do predni strany neni nijak, ani malo, zuzeny, takze se vysype pouhym otocenim diry dolu a neni s nim potreba "tancit ve vzduchu", aby z nej covek tu travu dostal, jako to u nekterych fakt tak bylo.

Take zpusob zaveseni kose na sekacku, je dobre zvolit jednoduchy a hlavne na obou stranach kovovy. Kdyz jsem u nekterych sekacek videl, jak bude viset tech 80 litru na tech plastikach, tak mi bylo jasne, jak dlouho to asi vydrzi. U tech mensich sekacek tohle takovy problem neni, ale prece jen 80 l mokre travy neco vazi a to se projevi nejen casem na kosi, ale i na manipulaci s kosem pri jeho vyndavani ze sekacky. Ten primitivni a celokovovy system, na tech Hondach podle me musi byt neznicitelny. Cili zda je kos pevny ci latkovy podle me nehraje takovou roli, i ten latkovy ma kovovy ram a zavesy a to mozna povazuji za lepsi, nez zavesy plastove, na celoplastovem kosi, i kdyz ty dnesni plasty uz jsou celkem odolne, tak ale ani tak, systemu "zelezo na zelezo", se nikdy rovnat nebudou.

Jinak na velikost Vaseho pozemku a sem tam prerostlou travu, bych samo doporucil silny motor, ale to asi neni potreba rozvadet. A na znacce motoru v dnesni dobe (pokud covek od sekacky chce bezne sluzby), nezalezi. Jak jsem se dozvedel v nekolika servisech, ktere jsem projel, tak velmi kvalitni jsou uz dnes vsechny motory, nicmene, nevim proc, kazdy uvadel ruzne duvody, ale mozna malicko vic lidi a hlavne servismanu, mi doporucovalo spise japonske motory, Honda a Kawasaki a to potvrzuje i par temat tady v tomto foru. Ale ja osobne uz jsem mel jak motor Brigss&Stratton, tak i Tecumseh a byl jsem s nimi spokojeny se vsemi, pac vzdycky prezili sekacku co meli pod sebou (-: Ted mam Hondu, tak jsem zvedav, ale podle pruzkumu, co jsem prave dokoncil, to bude tez vynikajici, ne-li, jak nekteri rikali, nejlepsi motor, ale to ja teprve uvidim, takze zatim nesoudim (-:

Toto jsou asi ty nejzasadnejsi veci. Pak je dobre, ale to uz zalezi na kazdem, jak moc si potrpi na pohodli, koukat u sekacky na komfort obsluhy. Ta Honda, co jsem koupil, tohoto komfortu nabizi opravdu hodne, ve sve tride sekacek, asi jako jedna z nejvice. Nicmene, to uz je take individualni vec, nekdo si na to potrpi, jako ja a nekdo nad tim mavne rukou (-:

1) Honda HRZ 536 C1 TDEA (tunel)
1) Honda HRZ 536 C1 TDEA (tunel)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 172.200 (?), 30.7.2010 11:02

Ano měl jsem možnost sekačku se otočnými kolečky vyzkoušet a proto tvrdím že to je naprostá zbytečnost. Zaaretovat sice jsou, ale ty zbytečná kila navíc už odpárat nejdou. Opakované aretování a dearetování je ještě větší nesmysl-kvůli tomu abych mohl objet strom obloukem přece nebudu před ním motor chcípat, přecházet dopředu sekačky, shýbat se, dearetovat, vracet se zpět za sekačku a nahazovat motor. Na prodejně to možná vypadá pěkně když pomocí natáčecích koleček sekačku prodejce elegantně vyveze z řady ležáků ale pro vlastní práci je to naprosto zbytečné. U překážek sice nemusíte sice "verglovat" ale abyste objel strom nebo keřík tak musíte kvůli tomu udělat mnoho zbytečných kroků navíc. A není nad to si práci rozvrhnout tak abych "vergloval" s prázdným či poloprázdným košem a tudíž lehkou sekačkou a koš naplnil při rovném pojezdu.

Nechci vám kazit vaši radost a dále zpochybňovat užitečnost natáčecích koleček,  píši spíše pro ostatní budousí "sekáče" kteří jsou ve fázi teoretických příprav aby zbytečně nesedali na marketingové hračky.

Honza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Shemik - (17) - 83.94 (?), 30.7.2010 12:39

V poradku, jsem rad, ze zkusenost s kolecky taky mate a take se s Vami nechci prit, ale nektere veci co pisete jsou opravdu uplne mimo. Kdyz chcete jak rikate poradit budoucim kupujicim, tak to delejte korektne a nematte je necim, co neni pravda (-:

Pro ovladani aretace kolecek neni potreba nic chcipat, nakam chodit, nikam se ohybat a nic startovat. Ctete, co jsem psal (-: Ano jsou i sekacky, u kterych se aretace provadi, tak jak pisete, ale sekacka, kterou jsem koupil, ma ovladani aretace nahore na hlavnim ovladacim madle, vedle paky prevodovky, takze aretaci kolecek ovladate tamodtud a to tak, ze za plneho provozu, bez jakehokoli chcipani, chozeni nekam a ohybani se, proste jen cvaknete packou a kolecka jsou zamcena ci odemcena. Jednodussi uz to byt nemuze (-: Tak to nepodavejte, tak ze to vyzniva, ze u sekacek s otocnymi kolecky to musi vzdy byt tak, jak pisete. Nemusi!!! Muze to byt i mnohem jednodussi a tim padem vyborne pouzitelne, tak jako je to na sekacce, kterou jsem prave koupil (-:

A jaka kila navic prosim Vas??? Opet matete verejnost!!! Tam zadna kila navic nejsou!!! Ano jsou tam jaksi materialove navic konzolky, nakterych jsou kolecka zavesena, ale zase jen tam mene o celou predni cast kastle, ve ktere jsou kolecka uchycena u ostatnich beznych sekacek. A ta mnou zakoupena sekacka vazi 41,9 Kg!!! Kouknete se kolik vazi ostatni sekacky s pevnymi kolecky v teto kategorii ci s timto zaberem!!! Nemalo jich vazi i mnohem vic a to maji pevna kolecka a stoji vyrazne vyrazne vic penez, takze nepovidejte takove nesmysly, jako ze kolecka pridavaji kila navic a zvysuji cemu. Ani jedno neni ani v nejmensim pravda!!! Kouknete se treba na stejne velkou (stejny zaber 53 cm) sekacku s pevnymi kolecky, Honda HRX 537 C2 VYEA, kolik stoji (i kdyz ok, abych byl spravedlivy, tak tato sekacka je z jine cenove kategorie), ale kouknete se kolik pri stejne velikostni kategorii a zaberu vazi!!! A najdu vam stejne velkych,. ale tezsich sekacek daleko vic i od ostatnich vyrobcu (-:

Jinak pisete, ze abych objel strom, tak musim udelat mnoho zbytecnych kroku navic. Dalsi nesmysl. Ano kroku navic ano, ale prakticky bez jakehokoli usili, proste obejdu strom, sekacka jede sama, to je cele. Verglovat kolem toho stromu se sekackou, jak jste tady psal obrazne receno "priskokem vbok" ci cvicit se sekackou pomoci ruznych naklapeni pod kerema, je prece daleko daleko vic prace, jak pro obsluhu, tak i pro tu sekacku, presneji receno, z hlediska opotrebovavani sekacky. To je to co jsem uz psal, takhle prave dostavaji nejvic zabrat jak sekacky, tak i zada obsluhy. Jinak ano jde si to rozvrhnout, tak abych se sekackou musel verglovat v momente, kdy je kos poloplny, ale neni lepsi se sekackou nemuset verglovat vubec a proste pohodlne a bez namahy obejit strom ci ker??? Jen se mi prosim nesnazte vysvetlit, ze ano (-:

Jinak radost mi nekazite, tu uz mam a tim co pisete ji neovlivnite, jen, ja taky pisu kvuli ostatnim, protoze uvadim na pravou miru ty mystifikace, co zde o tech koleckach vypoustite (-: Jinak pokud jste mel sekacku tez s otocnymi koly, ktera ale byla mene prakticka, treba v te aretaci, tak ok, i ja jsem se zminil ve sve recenzi, u sekacek, ktere to tak maji, ze to povazuji za negativum, ale nemaji to tak vsechny sekacky, takze je hloupost odsuzovat otocna kolecka jako takova. Stejne jako vsechny ostatni sekacky, se i sekacky s otocnymi kolecky, deli na ty dobre a na ty spatne (-: Takze pro ostatni, pokud jsou dobre vyresena, tak jako na sekacce, kterou zde uvadim (a ma pro ne covek vyuziti - prekazky k objizdeni), tak jsou predni otocna kolecka velkym pomocnikem!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 172.200 (?), 2.8.2010 10:17

Vážený pane teoretiku,

samozřejmě že kolečka hmotnost přidávají, je to prostě nějaký materiál navíc oproti pevné konstrukci. Porovnávat konstrukčně rozdílné sekačky (jiná konstrukce šasi, jiný motor a pod) a brát to jako důkaz že otáčecí kolečka na váze nepřidávají je směšné. Nemám tolik času abych tady psal několikastránkové eleboráty. Ale stačí se podívat na to co používají profesionálové, kteří se sekačkou pracují mnohem častěji a tudíž ji mnohem více namáhají (a podle vás by měli mít kolečka dávno vylomené). Jsou to většinou sekačky kde skelet je odlitek (hliník ale klidně i plastu), silný motor a v naprosté většině pevná kolečka. Vaše sekačka se skeletem s plechu, motorem 160 je ve srovnání s tím hračka pro děti. Má sice aretaci koleček na rukojeti ale to je zase vyváženo neschopností centrálního nastavení výšky. A podívejte se kolik váží obdobné hračky (stejná plechová konstrukce, stejný motor, stejná šíře záběru) bez otáčecích koleček!!! 

Dál jste mne nepochopil ohledně naklápění a pod. Prosté zatočení kolem překážky není samozřejmě žádný problém ani u sekačky bez natáčecích koleček ale jde o dokonalé obsekání této překáždy. Zde je mnohem rychlejčí sekačku naklopit a obsekat "bokem" než jezdit kolem každé překážky dokola.

Markovi gratuluji že se dokázal v těch vašich románech zorientovat a koupit si skutečně kvalitní sekačku ;-)

Honza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Marek p - (13) - 2.210 (?), 30.7.2010 15:20

Takze kdyz to schrnu.  Nebudou mi vadit otaceci kolecka nepotrebuju mulcovani hlavne zber do kose do zadniho vyhozu a mit plastovy kos kterou byste vzal?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Shemik - (17) - 83.94 (?), 30.7.2010 20:36

Marku, tak se Vam zkousim divat po sekackach u vsech moznych firem, priblizne podle tech Vasich parametru, cili:

- vetsi zaber (aspon tech 53 cm),
- zadni vyhoz,
- silny motor
- a celoplastovy kos

Prosel jsem vsechny modely od tech lepsich firem, jako:

John Deere
Honda
Yard-man
MTD
Cub Cadet

a jine Alko, Brill atd, celkem mozna skoro 100 sekacek, ale vsude narazim na tkaninovy kos. Jedine na co jsem narazil s celoplastovym kosem, je sekacka G 53 TBX od Mountfielda, ktera ale ma mensi zaber (51cm) a vzhledem k tomu, ze u ni neni ani zminka o kulickovych loziskach, nejspis bude mit jen plastova pouzdra, coz by alsepon pro me, byly duvody, proc do ni nejit. Vsechny ostatni i tam a hlavne s vetsim zaberem, tez maji tkaninove kose.

Od Husqarny jsem s co nejpodobnejsimi parametry (hlavne ten zadni vyhoz) nasel jen model R 53SV, ale bohuzel i ten ma tkaninovy kos.

Od Al-ka, aby to melo jak plastovy kos, tak zadni vyhoz, tak i kulickova loziska, jsem nasel jen Silver 520 BRV Premium Speed Control 4 in ONE, to ale zase ma trosku mensi zaber (51cm)

Uprimne receno, pokud by znel dotaz, kterou bych vzal ja, tak bych se vzdal celoplastoveho kose a sel do do jedne z techto Hond. Pokud s otacecimi kolecky, tak je to jasne, protoze ta je jen jedna a to ta co jsem prave koupil: Honda HRZ 536 C1 TDEA a pokud by na pozemku nebylo moc prekazek na objizdeni, tak tento model s pevnymi kolecky: Honda HRG 536 C5 SDEA. Me duvody pro tuto volbu by byly:

1) hlavne kratky a velmi siroky tunel pro prepravu travy do kose, takze temer nehrozi ucpavani tunelu ani vyssi mokrou travou (coz byl Vas nejvetsi problem se soucasnou sekackou)

2) rovny - nezuzujici se kos, takze bezproblemove vysypavani, oproti vetsine plastovych kosu, ktere se byt jen mirne zuzuji (ja to tak mel na minule sekacce a musel jsem vzdy travu, aby na zacatku zacala padat, z kose vyhrabnout rukou, nebo ho zvednout a poradne s nim zatrast, coz byl bombonek na moje zada)

3) oboustranne kovove zaveseni kose, takze nehrozi zadne ulomene hacky na sekacce a praskani kose v miste zaveseni (coz me potkalo na vsech predchozich sekackach. I kdyz na moji dosavadni sekacce kos jeste visi celkem dobre, tak popraskany uz v tomto miste take je)

4) kulickova loziska v kolech, takze hlavne u modelu s neotocnymi prednimi koly, se kolecka tolik nevyvyklavaji pri vyse zminenem verglovani kolem stromu a keru

5) silne motory 5,5 HP (coz je aktualni na Vasi obcas vysokou a mokrou travu)

6) sirsi zaber 53 cm (coz je docela aktualni na Vasich 1000 m2)

Jen jeste k porovnani techto dvou sekacek, Ta s otocnymi koly je o neco tezsi, ale velmi dobre a pohodlne riditelna a ma 3 rychlosti. Ta s pevnymi kolecky je o neco lehci a ma jen 1 rychlost. Jinych, nejak zasadnejsich rozdilu mezi nimi, jsem si nevsiml.

To je asi maximum, co bych dokazal rici k Vasemu pozadavku (-: Preji stastnou ruku pri vyberu (-:

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?0:08
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika