Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Marku, tak se Vam zkousim divat po sekackach u vsech moznych firem, priblizne podle tech Vasich parametru, cili:

- vetsi zaber (aspon tech 53 cm),
- zadni vyhoz,
- silny motor
- a celoplastovy kos

Prosel jsem vsechny modely od tech lepsich firem, jako:

John Deere
Honda
Yard-man
MTD
Cub Cadet

a jine Alko, Brill atd, celkem mozna skoro 100 sekacek, ale vsude narazim na tkaninovy kos. Jedine na co jsem narazil s celoplastovym kosem, je sekacka G 53 TBX od Mountfielda, ktera ale ma mensi zaber (51cm) a vzhledem k tomu, ze u ni neni ani zminka o kulickovych loziskach, nejspis bude mit jen plastova pouzdra, coz by alsepon pro me, byly duvody, proc do ni nejit. Vsechny ostatni i tam a hlavne s vetsim zaberem, tez maji tkaninove kose.

Od Husqarny jsem s co nejpodobnejsimi parametry (hlavne ten zadni vyhoz) nasel jen model R 53SV, ale bohuzel i ten ma tkaninovy kos.

Od Al-ka, aby to melo jak plastovy kos, tak zadni vyhoz, tak i kulickova loziska, jsem nasel jen Silver 520 BRV Premium Speed Control 4 in ONE, to ale zase ma trosku mensi zaber (51cm)

Uprimne receno, pokud by znel dotaz, kterou bych vzal ja, tak bych se vzdal celoplastoveho kose a sel do do jedne z techto Hond. Pokud s otacecimi kolecky, tak je to jasne, protoze ta je jen jedna a to ta co jsem prave koupil: Honda HRZ 536 C1 TDEA a pokud by na pozemku nebylo moc prekazek na objizdeni, tak tento model s pevnymi kolecky: Honda HRG 536 C5 SDEA. Me duvody pro tuto volbu by byly:

1) hlavne kratky a velmi siroky tunel pro prepravu travy do kose, takze temer nehrozi ucpavani tunelu ani vyssi mokrou travou (coz byl Vas nejvetsi problem se soucasnou sekackou)

2) rovny - nezuzujici se kos, takze bezproblemove vysypavani, oproti vetsine plastovych kosu, ktere se byt jen mirne zuzuji (ja to tak mel na minule sekacce a musel jsem vzdy travu, aby na zacatku zacala padat, z kose vyhrabnout rukou, nebo ho zvednout a poradne s nim zatrast, coz byl bombonek na moje zada)

3) oboustranne kovove zaveseni kose, takze nehrozi zadne ulomene hacky na sekacce a praskani kose v miste zaveseni (coz me potkalo na vsech predchozich sekackach. I kdyz na moji dosavadni sekacce kos jeste visi celkem dobre, tak popraskany uz v tomto miste take je)

4) kulickova loziska v kolech, takze hlavne u modelu s neotocnymi prednimi koly, se kolecka tolik nevyvyklavaji pri vyse zminenem verglovani kolem stromu a keru

5) silne motory 5,5 HP (coz je aktualni na Vasi obcas vysokou a mokrou travu)

6) sirsi zaber 53 cm (coz je docela aktualni na Vasich 1000 m2)

Jen jeste k porovnani techto dvou sekacek, Ta s otocnymi koly je o neco tezsi, ale velmi dobre a pohodlne riditelna a ma 3 rychlosti. Ta s pevnymi kolecky je o neco lehci a ma jen 1 rychlost. Jinych, nejak zasadnejsich rozdilu mezi nimi, jsem si nevsiml.

To je asi maximum, co bych dokazal rici k Vasemu pozadavku (-: Preji stastnou ruku pri vyberu (-:

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika