Hecht 7100



host - 170.60 (?)
7.10.2016 4:15
Mám Hecht 7100 od lonského listopadu. Jsem naprosto spokojený, jezdí bez problémů, klidně jej doporučím, ale k tomu co s ním dělám já. Tedy používám kultivátor, pluh, a vozík. Ostatní jsem nezkoušel, ale nebál bych se toho. Využil bych i radlici, ale tu Hecht nenabízí. Mám i křovinořez Hecht a taky běhá bez závad. Ono je to spíš o tom kdo a jak to používá. Jsou auta co jim majitel nemění ani olej.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 157.131 (?), 5.10.2016 9:38

To jsem byl já. Jako I. příspěvěk jsem napsal, že jsem s Hechtem naprosto spokojený a za 22t. i nadšený. Srovnávat s Globalem mě ani ve snu nenapadlo, protože se jedná o dva ODLIŠNÉ STROJE. Jako set je skutečně lepší Vari s přednosmi, které jste uvedl je to naprosto jasné. Ovšem, když si budete chtím koupit Vari jen jako kultivátor bude Vás to stát přibližně stejně jako set. Je samozřejmě hloupost koupit si KTERÝKOLI z těchto strojů s potencíálem, který nabízejí jako jednoúčelové zařízení. Dle mého názoru je bubnová sekačka na oba stroje utopie. Stojí to stejně jako sekačka s vlastním motorem. Nehuntujete furt jeden motor a pár deci oleje ještě nikoho nezabilo. K té levnější sekačce Vari musíte dokoupi další převodovku za 20t.

Velmi dobře mě platí soukromá společnost podnikájící v oblasti těžké dopravy. Hezký den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.239 (?), 5.10.2016 21:32
Sekačku bubnovku si k Vari koupíte, jako adaptér pro motor s klečemi. Adaptér má převodovku. Bubnová sekačka k Vari není utopie, seče výborně vysokou trávu. Jeden kvalitní motor pro více adaptérů je výhoda Vari, nač mít motory na spešl strojích, zabírají místo a výkonem nedosahují Hondě na Vari. Každý adaptér má kvalitu, kterou u levného speciálu nedostanu. Proto mám Vari s příslušenstvím. Hecht 7100 je více kultivátor než malotraktor. A z toho důvodu se s Vari ani nedá srovnávat. S Hechtem mám svoje zkušenosti, a proto bych ho nekoupil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 170.60 (?), 7.10.2016 4:15
Mám Hecht 7100 od lonského listopadu. Jsem naprosto spokojený, jezdí bez problémů, klidně jej doporučím, ale k tomu co s ním dělám já. Tedy používám kultivátor, pluh, a vozík. Ostatní jsem nezkoušel, ale nebál bych se toho. Využil bych i radlici, ale tu Hecht nenabízí. Mám i křovinořez Hecht a taky běhá bez závad. Ono je to spíš o tom kdo a jak to používá. Jsou auta co jim majitel nemění ani olej.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.131 (?), 7.10.2016 7:19

S tou sekačkou máte pravdu. Je otázkou osobních preferencí, zdali zvolíte jeden motor (špičkovou Hondu) a přehazujete, anebo samostatné stroje. Pro první platí důvody Vámi uvedené. Pro druhé hraje k plusu jistá nezávislost jednotlivých strojů a s ní spojené navýšení produkce. (je-li obsluha). Kdybych byl rozlohou obdělávaných ploch donucen nad tím přemýšlet, úplně bych tyto malé pomocníky vynechal a šel rovnou do (malo)traktoru.

Jinak pánové na bazoši je pravděpodobně funkční Terra r.v. 1970/1972!!!

Hezký den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.34 (?), 7.10.2016 17:20

Jsem přesvědčen, lépe mám jistotu, že mám pravdu nejen se sekačkou, nicméně je to opravdu otázka osobních preferencí. Malotraktor tedy 2 nápravy je o level výš a k tomu zase nepřirovnávám Vari. V kopci bych se s ním převrátil, pozemek bych ujezdil, cena a jsem zpátky u Vari.  Mohu Vám jenom popřát, aby se Hecht 7100 po 46 letech nabízel k prodeji v inzerátech. Hezký den. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 7.10.2016 18:18

viem, že tu píšu len spokojní zákazníci, nie predajcovia, ale keby mi niekto v predajni dá argument o kvalite a dlhovekosti strojov poukazaním na inzerciu, tak sa otočím a nikdy sa nevrátim. 

takéto závery kvality a dlhovekosti je možné robiť len vtedy, keď výrobca za celý čas v princípe nezmenil dodávateľov, jednotlivé diely má z rovnakých zdrojov, rovnakého pôvodu, či už pôvodných alebo nástupníckych firiem. teda keď montoval motor napr. od nemeckej firmy, tak ho montuje aj dnes a pod. 

stroj môže byť rôzne využívaný a tým, že prežil tak veľa a dnes je ponúkaný na inzerát, tak možno hovorí o tom, že majiteľovi nesedel a jednoducho ho nevyužíval. sám mám doma kosačku mf jičín 70, ktorá je zánovná, má asi 25 rokov, je to nepodarok a predal by som ju len nepriateľovi, ale to nemení nič na tom, že stále budem tvrdiť, že kedysi boli veci kvalitnejšie, výrobcovia nepoznali ešte čínu. 

tým len chcem povedať, že z histórie sa večne žiť nedá a treba pozerať na súčastnosť a výrobky porovnávať spôsobom tu je taký motor, tam je zase taký. tu je prevodovka taká a tam taká, tu je spojka taká a u konkurencie taká, použité sú také diely od takého renomovného výrobcu a tam sú zase také. osobne si myslím, že minulosťou sa chváli len ten, kto nemá v súčasnosti čo ponúknuť, resp. nie je taká ružová. ale jasné, že sa môžem mýliť. v neposlednom rade si treba uvedomiť, že ja ako zákazník, si nekupujem minulosť ale súčasnosť a očakávam porovnanie súčasných strojov, ich technické prevedenie a kvalitu spracovania v kontexte ku cene a úžitkovej hodnote, ktorú mi ponúka daný produkt. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 172.174 (?), 7.10.2016 20:08

Mne sa páči takéto porovnanie minulosti a súčasnosti.Máte pravdu že v súčasnosti sú jičínky už prežité.Len ste sa nejako pozabudli zamyslieť nad dobou príchodu MF-iek.Ja som zažil kosenie kosou.A aj smutný pohľad na proťajší svah kde sused kosil MF-kou.Keď sme si aj my kúpili jičínku tak sa to rovnalo zázraku to čo sa do vtedy robilo týždne tak sa to zmenilo na dni. A druhá strana mince je to že vtedy stála cca 5-6 mesačných platov.Na dnešné peniaze asi tak 3,5 - 4 tisícky.

    Podobne je to aj z varinou.Chcete mať varinu ako pred rokom 89.6iadny problém.Zaplaťťe 6-7 tisíc a verím že sa nájde niekto kto Vám ju dá do hromady. Zdá sa Vám to veľa -žiadny problém tu uberieme, tam nájdeme alternatívneho dodávateľa z ázie, ostatné upravíme a "zmodernizujeme" no a vo finále ostane pre českých robotníkov stroj poskladať a vyrobiť rukoväte a ako zázrakom máme "plnokrvný"stroj za 1,5k ečiek.Zákazníci sú spokoný,"výrobca" predáva a aj priatelia v ázii zarobia.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.131 (?), 7.10.2016 20:24

Pane bunny, jako vždy věcné a objektivní, ale nejlepší... a predal by som ju len nepriateĺovi :-) My se tady bavíme o pomocnících při práci, ale nejsmutnější je, že ani auta, která denně POTŘEBUJEME už nejsou taková jaká byla kdysi. Dnes si nekoupíte auto s kvalitou a servisními nároky jako byli např. VW Golf II, či MB 123 piano, Peugeot 405 D a řada dalších. V příloze foto dvouhmoťáku z Octávky vyrobený 25.10.2015 a je úplně na kaši!

Kdybych si nebyl jistý tím, že se HECHT 7100 za 46let neobjeví v inzerci tak to sem o té Teře nedávám... no jo..víte on se objeví, ale až poté co projde vysokou pecí a to možná po několikáté...:-)

Hezký víkend. Páni


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.110 (?), 7.10.2016 20:25

Nevím jestli se dá nebo nedá žít z minulosti, ale snad nebudu za lháře když řeknu, že když si dokoupím ke třicet let starému stroji nějaký adaptér tak ho připojím a funguje. Hecht má vyšší výkon motoru a jinou spojku, pro mnohé jde o vhodnější řešení, jenže kolik váží strojek s koly? Je schopen přenést výkon kterým disponuje na zem když se použije pro jízdu s naloženou originální vlečkou? Prostě zúročí Hecht svoje přednosti? Píšou zde i lidé, co ho používají jako kultivátor, já pochopil, že jako rotavátor s noži na ose kol, pak s nějakým pasivním nářadím. Pluh - radličky. Není to málo? Když už jsme u toho - chápu, jde o cenu, ale tak to si raději pořídím jednoosák Motor syč s výce lamelovou mokrou spojkou, portálovým převodem kol a klasickým diferenciálem s uzávěrkou za snad menší nebo stejné peníze jako Hecht a připojím a hlavně koupím k tomu třeba i vibrační vyorávač brambor, o sekačce či rotavátoru a podobných základních aktivních adaptérech nemluvím. Bytelné zpracování cena velice podobná. Chci tím říci, že za podobné peníze může být k mání technicky a snad i materíálově úplně jiný strojek. A u tohoto se snad ani nedá o číně ani jen uvažovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.26 (?), 25.11.2016 23:53
Ahoj, take vlatnim Hecht 7100 set a nemuzu si ho vynachvalit. Perfektne startuje, mala spotreba a jednoduchost. Vlastnil jsem Teru a i kdyz jsem velky fanda techto stroju, preci jenom uz se ozvalo stari stroje a vecne neduhy uz jsem nechtel a ani nemam cas resit. Samozrejme jsem zvazoval nakup Vari, ale soused ji ma a neustale na neco nadava. Take vlastnil puvodne Teru a tvrdi, ze bohuzel tyto nove stroje uz nejsou ta kvalita co byvala. No neni jediny kdo to tvrdi. Bohuzel dnesni doba si vyzaduje s ohledem na cenu velke ustupky, coz za totace nebylo a tak si to vybira i svou dan. Tak to proste je i ja to dene zazivam v nasi firme. Zariskoval jsem a zkusil tedy Hecht, zatim nelituji, ale ani si nedelam iluze ze vydrzi tak jako ma staricka Tera. Ale to asi ani nova Vari. Drzim vsem nadsencum palce at uz vlastni cokoliv za trakturek. Zivot je kratky a malicherne hadky kde co je vyrobeno a smontovano, je myslim zbytecne. 80% zbozi je tak jako tak s Ciny a jen zalezi na tom jak si prodejce jeho vyrobu pohlida. Kdybych mel penize, pujdu do neceho jineho a temto hadkam zde se budu smat. Ve vysledku si to delame sami, pristupem vyhledavat levnou cenu dostavame vyrobce do tlaku a ten se casto projevuje snizenim kvality. Jenze ruku na srdce, kdo by treba opravdu za spickove vyrobenou Vari dal 200 tisic? Jinak se nechci hadat, Vari je urcite dobra a to treba i lepsi nez Hecht - uvidime. Vsem kdo vlastni sveho zahradniho milacka preji at jim vydrzi mnoho let... hezky den.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika