Existuje kovová žací hlava pro benzinový vyžínač?



Stránky: 1,  2   
host - 84.188 (?) 
16.5.2008 23:10, zobrazeno: 18253x

Povedlo se mi odrbat už druhou plastovou, po zahřátí se ustřihla. Zatím jsem v železářství atp. jiné než plastové neviděl. Připojení je na šestihran 17 mm. Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 238.17 (?), 17.5.2008 8:36

Ne. Je to podobná otázka jako kdybyste se ptal zda existuje levný řetěz, který se nemusí nikdy brousit a on zůstane vždy perfektně ostrý. Problém není v hlavě (aspoň ne v té plastové), ale v obsluze která stroj nikdy neočistí. Kovový šestihran se otáčí v kluzném ložisku do kterého se vám namotala tráva a tím se zvýší tření natolik, že se vám plast rozpustí. Vyčistění ložiska není zcela jednoduché protože je nerozebiratelné. Proto pokud si na to netroufáte dejte to do zkušeného servisu. I kdybyste kovovou hlavu třeba vyrobil, namotávání trávy by pokračovalo tření by se stále zvyšovalo a nakonec byste ukroutil náhon. Je to tak trochu daň za levné stroje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 84.188 (?), 17.5.2008 12:10

Neviděl jste to, takže ani nevíte, že se tam žádná tráva nenamotala a že jsem kluzné ložisko měl namazané penetračním olejem a vazelínou pro homokinetické klouby s MoS.

Nevadí, dnes jsem si koupil křovinořez.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 238.17 (?), 17.5.2008 13:52
Opět vaše úvaha není správná, což vám nevyčítám, jinak bych to tu nepsal. Viděl jsem to a to už snad 1000x. Vše začíná namotanou trávou která z axiální vůle lze docela dobře odstranit, ale horší je, že se bohužel dostane i do radiální vůle a odtud ji běžně nedostanete a ani není nijak vidět. Přimazáním celý proces jenom urychlíte protože maziva (včetně vašeho) vysychají a s přibývajícím prachem houstnou. Šestihran je vyroben z ocele a pouzdro v kterém chodí je z bronzu, proto mazání není nutné, naopak v případě nevhodného maziva až nežádoucí. To už je lepší nemazat vůbec. U křovinořezů je naopak mazání nezbytné, protože se používají kuličková ložiska. Pro vaše info dodám, že tráva se nejlépe namotá když sundáte ochranný kryt a také když strunu povytáhnete více jak 12cm. Další činitel namotání trávy je, že sečete hustou a vysokou trávu což vše má za následek snížení otáček pod určitou mez, trávu to neužne a ta se namotá kam nemá. Tyto strojky nejsou na takovou práci stavěné. Doufám že se zase tak nezlobíte že vám někdo napsal pravdu na váš dotaz - nebo se zlobte, to nechám na vás.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 135.202 (?), 20.8.2008 21:41

ano existuje sam s takou pracujem ale nevidel som ju nikde na ceskom a slovenskom trhu.pracujem s kovovou hlavou denno denne a je super.pouzivaju sa do nich specialne lanka ktore su o nieco hrubsie ako tie v beznych plastovych hlavach.Bohuzial zatim som ich videl len tu v irsku...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 148.186 (?), 20.8.2008 22:17

Existuje, vyrábí je Oregon, a jsou vi v 4 a 6 strunovém provedení, ale nedoporučuji dávat na vyžínač s obsahem nižším než 40 ccm.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 101.102 (?), 21.8.2008 8:45
Ne ne pánové, neexistuje. Oceňuji, že máte snahu pomoci, ale toto je dezinformace. Neexistuje ani nějaká univerzální plastová hlava, která by tam šla nasadit. Je potřeba si dotaz tazatele přečíst celý. Existují pouze nějaké hliníkové hlavy, ale ty na uvedený stroj určitě nelze jen tak nasadit. Musel by si vyrobit nějaký speciální mezikus, ale to si nedovedu představit jak by to vypadalo. A i kdyby se mu takový mezikus vyrobit podařilo, tření by se časem zvýšilo natolik, až by se mu ohebný hřídel ukroutil. Na tento stroj lze nasadit strunová hlava s paticí šestihranu a ty existují pouze dva typy – levnější z normálního plastu a dražší z materiálu podobného bakelitu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 21.230 (?), 21.8.2008 13:08

Tak a tady je ten problém, vyvozujete typ vyžínače z připojení nástroje, ovšem jinak uvedená hlava existuje, v provedení výše řečeném. Tazatel bohužel zapoměl na základní pravidlo dotazu, uvést značku a model stroje. Např. STIHL staršího provedení měl několik typů připojení, motor by danou hlavu utáhl, ovšem převodovka nikoli! Levné vyžínače, stejně jako pily, nejsou vyrobeny na hektarovou zahradu, kdo chce ušetřit, musí se smířit s vyššími náklady! Spoustauživatelů si problém způsobí sama. Na co kryt se seřezávačem struny, seče to více méně času s tím strávím!? Pomoz pánbůh té mašině, kdyby měla ruce majitel by měl pěkné modřiny! Stroječky bez převodovky jsou opradu určeny na dožínání okrajů a malých ploch do několika metrů čtverečních! Tazatel ani neuvedl za jak dlouho hlavu odrbal.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 151.22 (?), 21.8.2008 14:33
Ne pane, nemohu slevit ani trochu. Kdybych slevil, moje odpověď by byla lživá. Tazatel píše o patici šestihranu 17, tím je to dané. Tyto hlavy jsou použity na levných vyžínačích s ohnutou trubkou a hliníkové (kovové už vůbec ne) náhrady jsem nezažil a nikdo je zatím nenabízel. Ale nemohu vidět vše, pokud o nějaký víte, dejte odkaz stránky, nebo to nafoťte ať máte nějaký důkaz. Rád se vám omluvím. Taková hlava by měla bezmála cenu nového vyžínače. Pokud ho nemáte, je to z vaší strany oblbování tazatelů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 21.230 (?), 21.8.2008 15:49

Vážený pane, nikde nemluvím o tomto typu vyžínače, naopak jsem upozornil na chybějící část dotazu (typ a model), souhlasím s vaším tvrzením, jen opakuji, hlava z kovu existuje, nikoli však pro tento typ stroje. Starší stroje měli několik typů uchycení, některé i převodovku a tento druh připojení! Popsal jsem jasně a srozumitelně na co jsou tyto stroje určeny a proč tam nejde tato hlava použít!

Nikoho neoblbuji, naučte se číst!

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika