Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Koupil jsem za něco přes 6 tisíc Husku 125BVx (bylo to zlevněno jako rozbalené, s poškozeným obalem, ale nic takového, přišlo to normálně v krabici a komplet) se sadou na vysávání, ale tu nepoužívám. To vysávání je dobré na úklid trošky listí kolem rodinného domku. Na větší zahradě s trochu vzrostlými stromy a keři se uběháte s pytlíkem. Napadlo mě ušít z nějakého vhodného materiálu velký žok s popruhy na záda. To by asi fungovalo. Výhoda vysávání je, že to listí rozemele na prach a mnohem rychleji se kompostuje. Ale prozatím si vystačím se sfoukáním na hromady a odvozením na kolečku a v zahradním vaku (cca 270 litrů, se dvěma ušima, za stovku nebo dvě, doporučuji, velmi praktická věc na lehký, ale objemný odpad).

K tomu 125BVx - je to sice "smradlavý" dvoutakt, ale 1. je to malý objem 2. je to moderní konstrukce motoru, kterému stačí 1:50 (samozřejmě pouze kvalitní olej) 3. má to katalyzátor, který (po zahřátí na pracovní teplotu) hodně smradu eliminuje - mohu porovnat se starou pilou 52ccm, která smrdí opravdu mnohem více. Motor se startuje hezky lehce a chytá na pár zatáhnutí. Foukač je dobře vyvážený a pohodlně se drží.
Na foukání mokrého listí po zimě to moc není. Ne že by to nešlo, ale musí se tryskou doslova dolovat těžké listí nalepené k trávníku. Také je dobré mít posekaný trávník, jinak se dost navztekáte, protože jen trochu delší tráva se proudem vzduchu přitiskne a přikryje listí a opět to dá zbytečně moc práce a benzínu. Po krátkém trávníku letí suché listí krásně na 2-3 metry. Výborně se vyfoukává listí z malin, rybízů, od plotu a podobně. Tam to ušetří mnoho práce.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika