Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rotační sekačky obecně potřebují, aby motor šel na "plné" otáčky pro dosažení vhodné obvodové rychlosti nožů. Na druhou stranu je třeba podotknout, že tyto "plné" otáčky jsou omezeny regulací. Navíc za běžné sitiace není motor "dřen" na doraz na sílu, pokud jsou čistá žebra hlavy a válce, motos se i dostatečně chladí. je to obdobné tomu, jako když v klidu jedete po dálnici ustálenou rychlostí např. 130 km. Kvalitní olej se samozřejmě velmi vhodný, stejně jako kvalitní svíčka a dobře seřízený karburátor - nesmí být chudá směs - chlazení a mazání.

Jinak ještě poznámka k výšce strniště. BDR 700 seká poměrně vysoko, nevím kolik přesně, na druhou stranu velmi málo kdy s ní chytíte nerovnost. Bubnové rotační sekačky ale obecně sekají výše, seká se pro seno, ne pro kanadský trávníček.

Doporučuji před začátkem sekání seřídit bubny (posuvem na řemenu) tak, aby se nože míjely (šly mezi sebe). Dále je třeba zkontrolovat, zda nože nejsou přihnuté nahoru, mě se to dosti často stává a nože potom sekají o hodně hůře.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika