Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já jsem letos spokojený až na jednu věc, která se mně stala. Nepoužívám jiný hrách než Zázrak z Kelvedonu. Pokusím se udělat časovou osu jak jsem vyséval a jak sklízel:

První výsev 5.3., záhon cca 2 m2, postaven nad něj rám s okny. Teprve cca 23.3. se objevily první rostlinky. Rám jsem oddělal 16.4., prvním sklizeň 6.6. (0,9 kg) a 11.6. jsem hrách vytrhal a všechno obral (3,8 kg).

Potom jsem zasel hrách na záhon o rozloze cca 4 m2, nevím přesně kdy (začátkem dubna), protrhávku jsem dělal cca 18.7. a protože jsem jel na dovolenou, tak jsem pověřil syna aby si ten hrách ve středu 24.6. nebo ve čtvrtek otrhal. Každý den mně volal, že to nestihl, napsosledy v sobotu, když už jsme jeli valkem domů mně řekl, že tam půjde v neděli odpoledne. V neděli ráno jsem šel na zahradu, všechen hrách vytrhal a hodil ho na kompost. Neměl už tu potřebnou sladkost a něco s ním dělat se mně nechtělo. Škoda velká, odhadem tak 6-8 kg lusků,

Další výsev byl cca v polovině dubna, sklizeň začátkem července. Poslední výsev 28.4. a sklízel jsem ho teď ve čtvrtek.

Ten poslední výsev byl jen tak, aby na záhoně vytvořením po likvidaci keřů rybízu něco bylo, úroda menší, ale docela mě to potěšilo, mám sladký hrách rád. Vysel jsem na stejný záhon i hrách cukrový, nic moc na něm nebylo a to co bylo mně nechutnalo, Přišlo mně to jako pastva pro kozu, která není schopna vyloupat jednotlivé kuličky. Již nikdy více.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika