Jak vypadá?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 7.8.2008 6:32
Dobrý den, nepotřebuji nutně znát úplně konkrétní druh, jsem ráda, že vím, o co jde a co to potřebuje, takhle mi to stačí. Akorát teď nevím, co s tím, protože když jej v tom květináči povytáhnu, aby byl vidět ten tlustší spodek, který bude časem asi to nejzajímavější, tak to bude celkově dost takové neforemné, úzké dlouhé a stříhat ten vršek s listy, když tam konečně něco narostlo se mi po pravdě moc nechce, mám strach, abych o něj nepřišla. Tak teda nevím...
Ještě jsem se chtěla zeptat, máte jej venku na plném slunci, nebo ve stínu ? Díky Tomanová.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 7.8.2008 15:41
Protože je to teplomilný strom, "pařím" to ve fóliovníku, v 50°C vedrech a každý den zaliju, drží. Proč by byl neforemný? Dejte raději nějakou tyčku a lehce přivažte /třeba proužkem z punčochy/, aby to drželo pěkně rovný kmínek a hlavně se to neotlačilo. Rozhodně nestříhejte, já musela, rostli mu 3 výhonky a žádný z nich rovně nahoru, tak šly 2 pryč a třetí jsem vyvázala k tyčce, snad se srovná. Uvidíte, že příští rok už bude mít kmínek dřevnatější a bude mnohem více narůstat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 8.8.2008 6:42
Tak jsem si našla další informace a je to určitě ono. Včera jsem to nevydržela a povytáhla jsem stromeček z květináče. Doufám, že to přežije. Posílám foto a ještě jednou mockrát děkuji za pomoc. Hezký den, Tomanová.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Matušková - Stříbrný Zahrádkář (107) - 165.35 (?), 8.8.2008 8:26
Dobrý den, doufám, že sem ještě mrknete. Koukala jsem na snímky, ten silný kořen /s kořínky/ dejte do hlíny, nechte venku jen ten několikacentimetrový silný kmínek nad "kořenovou"bramborou" a ta ať je v zemi. Těmi kořínky přijímá vodu.
Posílám jen snímky - starých listů /různý tvar/ a stromku, ten vykloněný výhon od tyčky je letošní, potřebuji ho právě vyvázat nahoru.
|
|
 |
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 8.8.2008 8:48
Díky za radu, zase ho zakopu, chudák malej, ten se naběhá, já věděla, proč sem ty fotky dávám.
Dívejte, tohle je taky jeden z nich.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 8.8.2008 12:25
opravdu fešák. Jen nevím, jak ho udržet v pěkném tvaru, můj měl 3 výhonky a nevypadalo to pěkně, tak ho trochu rovnám, pak uvidím, kde mu zase co vyrazí. Když mrknete, tak i ty velké exempláře nejsou špatné, ale kam by to člověk dal?
|
|
 |
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 8.8.2008 12:33
U té fotky pán psal, řezat řezat řezat, jinak vás to vytlačí z bytu.Tak se to budu snažit udržet řezáním v určité výšce a budu doufat, že tomu snad naroste sympatický baňatý kmínek. Koupím mu nějaký pěkný květináč a pokusím se z toho vytvořit něco alespoň trochu podobné bonzaji. hezký den, Tomanová.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 8.8.2008 13:51
S řezem hlavně opatrně, možná byste měla začít už teď ho střihnout, já to dělala až později a teď se mi nedaří žádný pěkný tvar, hlavně to roste do délky, vždyť vidíte ten výhon, to bych to musela stříhat 1x měsíčně. A abych to uřízla zcela, třeba na 30cm, to mám strach, aby to nezačlo rašit u země a pahýl by zašel. Určitě se pak nějak ozvěte, jak pokračujete.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 17.8.2008 8:33
Tak jsem ten svůj stromek uřízla o více jak polovinu výšky, na cca 30cm, tak doufám, že obroste. Mám nově povíjnici, také ale stromek se silnějším kmínkem dole, je menší a vypadá pěkně, tak to zkusím i s tímhle lahváčem. Ozvu se, ja to zvládl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 11.9.2008 5:47
Tak jsem na tom mém zaštípala konce větviček, aby se zakošatil a zesílil a zatím se mu do růstu moc nechce, nějak se zastavil, už má být zima, tak jej přenesu domů a uvidím, třeba začne růst. Ten váš vypadá, že roste dobře, snad se ten můj umoudří. Hezký den, L.T.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|