Jak vypadá?

palava - (23) - 229.90 (?)
8.8.2008 6:42

Tak jsem si našla další informace a je to určitě ono. Včera jsem to nevydržela a povytáhla jsem stromeček z květináče. Doufám, že to přežije. Posílám foto a ještě jednou mockrát děkuji za pomoc. Hezký den, Tomanová.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

palava - (23) - 229.90 (?), 7.8.2008 6:32

Dobrý den, nepotřebuji nutně znát úplně konkrétní druh, jsem ráda, že vím, o co jde a co to potřebuje, takhle mi to stačí. Akorát teď nevím, co s tím, protože když jej v tom květináči povytáhnu, aby byl vidět ten tlustší spodek, který bude časem asi to nejzajímavější, tak to bude celkově dost takové neforemné, úzké dlouhé a stříhat ten vršek s listy, když tam konečně něco narostlo se mi po pravdě moc nechce, mám strach, abych o něj nepřišla. Tak teda nevím...

Ještě jsem se chtěla zeptat, máte jej venku na plném slunci, nebo ve stínu ?  Díky Tomanová.

host - 165.35 (?), 7.8.2008 15:41

Protože je to teplomilný strom, "pařím" to ve fóliovníku, v 50°C vedrech a každý den zaliju, drží. Proč by byl neforemný? Dejte raději nějakou tyčku a lehce přivažte /třeba proužkem z punčochy/, aby to drželo pěkně rovný kmínek a hlavně se to neotlačilo. Rozhodně nestříhejte, já musela, rostli mu 3 výhonky a žádný z nich rovně nahoru, tak šly 2 pryč a třetí jsem vyvázala k tyčce, snad se srovná. Uvidíte, že příští rok už bude mít kmínek dřevnatější a bude mnohem více narůstat.

palava - (23) - 229.90 (?), 8.8.2008 6:42

Tak jsem si našla další informace a je to určitě ono. Včera jsem to nevydržela a povytáhla jsem stromeček z květináče. Doufám, že to přežije. Posílám foto a ještě jednou mockrát děkuji za pomoc. Hezký den, Tomanová.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.35 (?), 8.8.2008 8:26

Dobrý den, doufám, že sem ještě mrknete. Koukala jsem na snímky, ten silný kořen /s kořínky/ dejte do hlíny, nechte venku jen ten několikacentimetrový silný kmínek nad "kořenovou"bramborou" a ta ať je v zemi. Těmi kořínky přijímá vodu.

Posílám jen snímky - starých listů /různý tvar/ a stromku, ten vykloněný výhon od tyčky je letošní, potřebuji ho právě vyvázat nahoru.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

palava - (23) - 229.90 (?), 8.8.2008 8:48

Díky za radu, zase ho zakopu, chudák malej, ten se naběhá, já věděla, proč sem ty fotky dávám.

Dívejte, tohle je taky jeden z nich.

Bez názvu
Bez názvu

host - 165.35 (?), 8.8.2008 12:25

opravdu fešák. Jen nevím, jak ho udržet v pěkném tvaru, můj měl 3 výhonky a nevypadalo to pěkně, tak ho trochu rovnám, pak uvidím, kde mu zase co vyrazí. Když mrknete, tak i ty velké exempláře nejsou špatné, ale kam by to člověk dal?

palava - (23) - 229.90 (?), 8.8.2008 12:33

U té fotky pán psal, řezat řezat řezat, jinak vás to vytlačí z bytu.Tak se to budu snažit udržet řezáním v určité výšce a budu doufat, že tomu snad naroste sympatický baňatý kmínek. Koupím mu nějaký pěkný květináč a pokusím se z toho vytvořit něco alespoň trochu podobné bonzaji. hezký den, Tomanová.

host - 165.35 (?), 8.8.2008 13:51

S řezem hlavně opatrně, možná byste měla začít už teď ho střihnout, já to dělala až později a teď se mi nedaří žádný pěkný tvar, hlavně to roste do délky, vždyť vidíte ten výhon, to bych to musela stříhat 1x měsíčně. A abych to uřízla zcela, třeba na 30cm, to mám strach, aby to nezačlo rašit u země a pahýl by zašel. Určitě se pak nějak ozvěte, jak pokračujete.  

host - 165.35 (?), 17.8.2008 8:33

Tak jsem ten svůj stromek uřízla o více jak polovinu výšky, na cca 30cm, tak doufám, že obroste. Mám nově povíjnici, také ale stromek se silnějším kmínkem dole, je menší a vypadá pěkně, tak to zkusím i s tímhle lahváčem. Ozvu se, ja to zvládl.

palava - (23) - 229.90 (?), 11.9.2008 5:47

Tak jsem na tom mém zaštípala konce větviček, aby se zakošatil a zesílil a zatím se mu do růstu moc nechce, nějak se zastavil, už má být zima, tak jej přenesu domů a uvidím, třeba začne růst. Ten váš vypadá, že roste dobře, snad se ten můj umoudří. Hezký den, L.T.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz