Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Školkařská norma říká, že stromek musí být prodáván nestříhaný. I z hlediska dopravy a manipulace při sázení je lepší, když je stromek ostříhán až po sázení. To však neznamená, že můžete stromek zasázet a korunku nechat být. Naopak, je potřeba provézt zpětný řez na založení korunky tak, že se větve krátí o 2/3 až 3/4 zpět do starého dřeva. Zejména Pavlův Šarlatový je krásný, když zapěstujete velmi kompaktní kulovitou korunku, takže i zkrácení o 4/5 na nějakých 10-15 cm kosterní části větví bych se nebál. Zkracovat můžete hned... opravit na jaře podle toho jak obrazí.

Ty skvrnky bych tipoval na strupovitost. Stejně jako jabloně, kdoule, hlohyně i hloh touto chorobou trpí, a je li oslaben přesazováním, tím spíše. Jak píše Lída, pomůže postřik Dithane. Ale pro příští rok si nastudujte a vyznačte do kalendáře potřebu postřiku tak, aby jste jej provedl včas, před rozvojem choroby.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika