Předpěstování cypřišku letního

host - 122.7 (?)
20.3.2010 14:13

Dobry den, koupila jsem si Cyprisek letni jako osivo v sacku, jak mam presne vysypat obsah tohoto sacku, pise napr. 1mx1m ale nepisou kolik seminek tam mam vysypat a kdyz jich zacne na jednom miste rust vice, tak je mam oddelit? Muzu tech seminek nasypat take par do 3-4 kvetinacu a presadit je pak? A jeste posledni dotaz, pise se, ze je to jednoleta rostlina, to znamena, ze vydrzi jen jeden rok? A pak se musi vyset znovu? Dekuji moc za odpoved

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

jingles - (12) - 19.74 (?), 26.4.2009 20:49, zobrazeno: 6451x

Dobrý den,

chtěla bych vypěstovat živý plot z cypřišku letního. Loni jsem ho dle instrukcí zasela přímo na stanoviště do hnízd, ale nedočkala jsem se ani jedné rostlinky, nevím, zda je nesežrali slimáci hned v zárodku.

Napadlo mě předpěstovat cypřišky ve skleníku a vysadit již větší odolnější rostliny, nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo cypřišek snáší přesazení špatně?

Děkuji za radu, nechce se mi krmit slimáky:-)

Markéta

jagi - (10) - 34.243 (?), 27.4.2009 3:15

Mám stejnou zkušenost,, před lety jsem také vysela a nedočkala se ani jedné rostlinky, pak už jsem to nikdy nezkoušela, tak neporadím

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6653) - 70.100 (?), 27.4.2009 6:28

Cypřišky se předpěstovat dají, ale přepíchat brzy po vzejití do samostatných kelímků a dopěstovat v nich. Nejlepší je výsev opravdu na místo. Nejlépe se jim daří, když se vysemení na místě samy. Pak to jen protrháte, na podzim vezmete jednu, dvě zralé rostliny a tam kde potřebujete, oklepete semeno. Zjara raší spolehlivě.

host - 122.7 (?), 20.3.2010 14:13

Dobry den, koupila jsem si Cyprisek letni jako osivo v sacku, jak mam presne vysypat obsah tohoto sacku, pise napr. 1mx1m ale nepisou kolik seminek tam mam vysypat a kdyz jich zacne na jednom miste rust vice, tak je mam oddelit? Muzu tech seminek nasypat take par do 3-4 kvetinacu a presadit je pak? A jeste posledni dotaz, pise se, ze je to jednoleta rostlina, to znamena, ze vydrzi jen jeden rok? A pak se musi vyset znovu? Dekuji moc za odpoved

host - 123.57 (?), 15.4.2010 19:18

Cypruštek som si vysiala vlani do umelej nádobky/bolo to vyhodené na akejsi kope/a parádne to vzišlo. Na jeseň som všetko vytrhala, a tento rok som semeno nemohla nájsť.Tak som kúpila v sáčku.Ešte som ho nepoužila, ale čuduj sa svete, tam,kde bol, sa vysemenil, a je tohoó! Takže len to voľne rozsypte do nádoby -po vzídení rozsadiť, alebo oddeliť, a potom na stanovisko.I do kvetináča, ak sa vám to hodí.Je to jednoročná, krásna,a nenáročná rastlina, a myslím, že nebude problém ju o rok opäť vysiať.Tak nech sa darí, a dajte vedieť, ako vzišlo samienko!

host - 169.198 (?), 19.4.2010 14:34

Cypřišek mám asi 15 let jako živý plot pod terasou.Semínka jsem sela na místo a všecko vzešlo. Na podzim změní barvu na rezavou, nechám na místě co nejdéle, pak vytrhám.Na jaře vyroste sám velice hustě.Je třeba protrhat, popř. asi v 5cm přesadit. Přes léto živý plot sestřihávám asi na 60cm.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz