Předpěstování cypřišku letního

jagi - (10) - 34.243 (?)
27.4.2009 3:15

Mám stejnou zkušenost,, před lety jsem také vysela a nedočkala se ani jedné rostlinky, pak už jsem to nikdy nezkoušela, tak neporadím

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

jingles - (12) - 19.74 (?), 26.4.2009 20:49, zobrazeno: 6448x

Dobrý den,

chtěla bych vypěstovat živý plot z cypřišku letního. Loni jsem ho dle instrukcí zasela přímo na stanoviště do hnízd, ale nedočkala jsem se ani jedné rostlinky, nevím, zda je nesežrali slimáci hned v zárodku.

Napadlo mě předpěstovat cypřišky ve skleníku a vysadit již větší odolnější rostliny, nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo cypřišek snáší přesazení špatně?

Děkuji za radu, nechce se mi krmit slimáky:-)

Markéta

jagi - (10) - 34.243 (?), 27.4.2009 3:15

Mám stejnou zkušenost,, před lety jsem také vysela a nedočkala se ani jedné rostlinky, pak už jsem to nikdy nezkoušela, tak neporadím

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6652) - 70.100 (?), 27.4.2009 6:28

Cypřišky se předpěstovat dají, ale přepíchat brzy po vzejití do samostatných kelímků a dopěstovat v nich. Nejlepší je výsev opravdu na místo. Nejlépe se jim daří, když se vysemení na místě samy. Pak to jen protrháte, na podzim vezmete jednu, dvě zralé rostliny a tam kde potřebujete, oklepete semeno. Zjara raší spolehlivě.

host - 122.7 (?), 20.3.2010 14:13

Dobry den, koupila jsem si Cyprisek letni jako osivo v sacku, jak mam presne vysypat obsah tohoto sacku, pise napr. 1mx1m ale nepisou kolik seminek tam mam vysypat a kdyz jich zacne na jednom miste rust vice, tak je mam oddelit? Muzu tech seminek nasypat take par do 3-4 kvetinacu a presadit je pak? A jeste posledni dotaz, pise se, ze je to jednoleta rostlina, to znamena, ze vydrzi jen jeden rok? A pak se musi vyset znovu? Dekuji moc za odpoved

host - 123.57 (?), 15.4.2010 19:18

Cypruštek som si vysiala vlani do umelej nádobky/bolo to vyhodené na akejsi kope/a parádne to vzišlo. Na jeseň som všetko vytrhala, a tento rok som semeno nemohla nájsť.Tak som kúpila v sáčku.Ešte som ho nepoužila, ale čuduj sa svete, tam,kde bol, sa vysemenil, a je tohoó! Takže len to voľne rozsypte do nádoby -po vzídení rozsadiť, alebo oddeliť, a potom na stanovisko.I do kvetináča, ak sa vám to hodí.Je to jednoročná, krásna,a nenáročná rastlina, a myslím, že nebude problém ju o rok opäť vysiať.Tak nech sa darí, a dajte vedieť, ako vzišlo samienko!

host - 169.198 (?), 19.4.2010 14:34

Cypřišek mám asi 15 let jako živý plot pod terasou.Semínka jsem sela na místo a všecko vzešlo. Na podzim změní barvu na rezavou, nechám na místě co nejdéle, pak vytrhám.Na jaře vyroste sám velice hustě.Je třeba protrhat, popř. asi v 5cm přesadit. Přes léto živý plot sestřihávám asi na 60cm.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz