Výběr grilu, poraďte prosím



evka.bendova - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 68.163 (?) 
20.4.2010 9:47, zobrazeno: 11805x

Ráda bych manželovi jako dárek koupila nový zahradní gril, ale vůbec se v tom nevyznám, proto prosím o názory, rady, zkušenosti. Doposud jsme měli obyčejný litinový gril na dřevěné uhlí, ale vadilo nám, že omastek kape přímo do ohně (chuťově výborný, ale přeci jen nezdravý). Proto bych chtěla gril, kde se omasterk nemůže spálit, hodně přemýšlím o grilování na kameni, ale moc tomu nerozumím... Myslela jsem si, že se maso položí přímo na kámen, ale po přečtení informaci o lávových grilech Campingaz si nejsem jista, cituji:

"Lávový kámen je přírodní materiál pocházející z dnes již vyhaslých sopek, který velice rychle absorbuje teplo. Kameny umístěné v grilu na spodním palivovém roštu nad plynovým hořákem jsou zahřívány na vysokou teplotu; výsledkem je rovnoměrný žár, který vyzařuje na pokrm umístěný na horním grilovacím roštu. Porézní povrch lávových kamenů vstřebává velké množství tuku, který odkapává při grilování z grilády, a tak z velké části zabraňuje nežádoucímu vzplanutí tuku. Místo lávových kamenů lze také použít kvalitnější keramické brikety. Náplň lávových kamenů by měla při průměrném grilování vydržet celou grilovací sezónu. "

Může mi někdo vysvětlit, kam se vlastně to maso dává a jak se plní lávový kámen? Má s tím někdo zkušenosti? Může mi někdo doporučit konkrétní gril (bez toho aniž bych musela něco dovyrábět), pro max. 4 - 8 lidí, do 5000,- Kč, dřev. uhlí či plyn (mimochodem ovlivní to chuť?), aby se dalo grilovat jak maso, tak zelenina.

Díky za každý názor, radu.  Zdravím Eva.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 234.77 (?), 25.4.2010 11:32

Dobrý den,

bohužel s lávovými kameny žádné zkušenosti nemám. Ale můžu doporučit zahradní krby. Dají se sehnat i levnější verze, navíc vypadají moc hezky, mají dlouhou životnost a je to vlastně krb a gril v jednom. Jako dárek by to asi byl dobrý nápad.

Barbora

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
evka.bendova - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 100.68 (?), 27.4.2010 10:56

Děkuji za názor, časem máme v plánu vystavět pergolu a v ní krb s grilem, teď mi jde opravdu jen o zahradní gril, a hlavně takový, aby ten omastek nekapal přímo do ohně. Eva

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 27.4.2010 11:52

Teď je v akci v hypermarketech vodní gril za 999 --- nekupte to. Po první zkoušce můžu potvrdit všechnu chválu, kterou zde o něm napsali. Najdete ve vyhledávači zadáním "vodní gril". Nevýhoda je, že to není při grilování vidět, je na tom poklop. Ale dá se v tom i udit anebo grilovat bez vody, klasicky s omastkem do uhlí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Marcela Brychtová - (22) - 85.226 (?), 27.4.2010 12:25

Dobrý den,

doma máme několik grilů. Lávový kámen (alespoň ten náš) je kamenná deska, která je zespodu vyhřívaná elektrickou spirálou, ničím se neplní - prostě kámen. Nejvíc užíváme tzv. vodní gril. Ve vaničce musí být vždy trošku vody do které okapává veškerý tuk. Doporučuji vybírat takový gril, aby grilovací plocha zakrývala tak elektrickou spirálu, aby na ní tuk nekapal a padal přímo do vody. Gril se dá používat nejen na zahradě, ale v zimě i doma na sporáku pod digestoří. Grilujeme maso, zeleninu. opekáme bagetky, prostě samé dobroty. Gril přinesete domů, jen doplníte vodu a můžete grilovat. Cenově se pohybují různě, ale do 5ti tisíc určitě koupíte už kvalitní. Přes sezonu používáme téměř denně a máme ho už 7 let, možná i déle. Údržba jednoduchá, vymyjete nádobku s vodou, otřete grilovací plochu a můžete dát do myčky (někdy je potřeba odmočit). Častost výměny vody a mytí je na Vás. Přeji pěkné grilování. Marcela

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika