Uzení kolen



Michal ze Sudic - (17) - 11.154 (?) 
20.7.2015 11:33, zobrazeno: 26179x

Dobrý den,

chtěl by zkusit vyudit kolena, mohl by se někdo podělit o rady a zkušenosti?

Jak připravit lák, jak dlouho nechat kolena v láku...

Díky

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 111.8 (?), 20.7.2015 16:29

Maso s kostí žebra(hodně masitá),koleno nebo celé kuře napichuji převařeným a dobře vychlazeným 24% solným roztokem.Na kilo masa 1dcl tohoto roztoku napíchat velkou injekční stříkačkou ke kostem.Malá jehla se Ti ucpe tukem.Takto připravené maso dám do nádoby a nechám v lednici (3-5C) 3-4 dny.Pak ho rozvlažím v teplé vodě (70-80C) na 45min, nechám okapat, osuším a vkládám do dobře vyhřáté a vysušené udírny.Udím 45min.na 80C, poté teplotu stáhnu na 60-70C a udím 5-7hod podle velikosti kolen.Topím buk a ke konci uzení pár větviček jalovce na vůni.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 20.7.2015 16:41

Dělám to prakticky stejně, někdy udím hned následující den (často je třeba stihnout vše během jednoho víkendu). Přesto ale s uzením kolen - a obecně masa s kostí dobré zkušenosti nemám. Když už člověk udírnu roztápí, nemá to smysl dělat pro jeden kus masa a nesnězená kolena se pak špatně konzervují či mrazí. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 110.200 (?), 10.1.2016 16:12

Já mám vyzkoušeno: Kolena nabodám jehlou injekční solným roztokem, zvenku nasolím a omotám potravinovou folií. Nechám 3 týdny v chladu a udím. Ještě chci vyzkoušet zavakuovat do folie. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika