Nahořklé maso z nové udírny



host - 68.57 (?)
9.9.2009 19:58

ničím, udit se má venku a když uďák dokonale netěsní je to jedině dobře, přímý tah do tvého 9m komínu může být příčinou neuspěchu a řekl bych že taky je.hoď to ven a tu gumu vyhoď, nemá tam co dělat. BoBo

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Morpheus141 - (7) - 5.49 (?), 21.11.2008 23:20
Kupte těsnící šňůru na kamna a bude to v pohodě. Guma sice může vydržet i teplotu hodně přes 200 ale jak jsem již jednou podotýkal... kouř je nesmírně agresivní a teplota od ohně je naprosto jiná než když na tu gumu působí horká pára. Klidně může být těsnění potažené dehtem, přesto bude kouř a guma spolu reagovat. A to dost... zkuste to, za to nic nedáte... a klidně vsadím flašku slivovice že to bude v pořádku.
                     
host - 174.190 (?), 23.11.2008 0:28

jakou těsnící šňůru máte na mysli, nevím jestli lze použít běžnou azbestovou.Bez těsnění to ale nemohu nechat protože až by doma nebylo přez kouř vidět, šel bych z baráku i s udírnou

                     
host - 241.250 (?), 23.11.2008 9:06

OK. použijte tu šňůru jako ke kamnům /prodávají normálně v železářství/Ale azbestová určitě není. Pokud tam máte tah mělo by to fungovat i bez šňůry. Přeci jenom tam není tak velká mezera ne? Jinak už fakt nevím.

                     
host - 111.1 (?), 23.11.2008 17:40

gumu dejte pryč a dřevo musí být hodně suché nejlépe 4.roky.

                     
host - 111.1 (?), 23.11.2008 17:41

může být i dub jiným neudím ale bez kůry a hodně suchý.

                     
host - 166.14 (?), 1.12.2008 18:57

Zdravím. Před lety jsem vybudoval udírnu z cihel, bylakrásná, ale maso bylo hořké a dehtové. Zjistilo se že v udírně se vytváří velká teplota a jediná možnost jak jí snížit¨bylo omezit přívod vzduchu a omezit hoření. Při nedostatku vzduchu začalo dřevo dechtovat.Udírna se musela zbourat, postavila se dřevěná, na nějaké netěsnosti nezáleželo a bylo po problémech.  Přeji hodně dobrých uzenin.

                     
host - 68.57 (?), 9.9.2009 19:58

ničím, udit se má venku a když uďák dokonale netěsní je to jedině dobře, přímý tah do tvého 9m komínu může být příčinou neuspěchu a řekl bych že taky je.hoď to ven a tu gumu vyhoď, nemá tam co dělat. BoBo

                     
host - 210.254 (?), 15.1.2011 11:38

proč experimentovat se švestkou nebo jiným dřevem když je nejlepší buk nebo olše a neni problém za pár korun koupit pytel bukové štěpky zaručene čisté od výrobce který vám ji pošle na dobírku a víte že dřevo neobsahuje olej z motorové píly, je suché a uzení je pak hračka.jednou se mi stalo, že klobásky smrděli dechtem tak že skončili v popelnici a to jsem udil dřevem.dnes používam štěpku a kouř dělám pomocí vařiče zabudovaného místo kamínek a udím žásadně studeným kouřem, raději dovařuji, ahoj přátelé a hodně zdaru.

hořké maso
hořké maso
            
Mezek - (17) - 152.254 (?), 31.7.2011 12:11

S tím akátem rozhodně nemáte pravdu.Naopak je vhodný!

   
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 23.11.2008 18:37

Guma v tom konvektomatu nebude určitě žádný aušus a pokud jo tak jde většinou čichem rozeznat od dehtu aj.Problém bude stoprocentně v ohništi, tohle nevypadá na vyvíječ kouře ale dřevoplynu.Sekundární vzduch nechte proudit stále aby dehty a podobný sajrajty měly možnost shořet a né kondenzovat na mase.Zreguloval bych pouze komín, tady bude nejspíš příliš velký tah.Akorát tu klapku bych dal ne za udírnu ale před ní(otevřením udírny se lépe odvětrá).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika