|
Kysele maso
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.247 (?), 26.12.2015 8:25, zobrazeno: 42968x
Ahoj, mam novou udírnu nikdy jsem neudil.Udírna dřevjená kouřovod tak 3,5m obezděno kamenem.první uzení teplota 60st. po 8hod.cítit kyselost a maso jak šťovík uzeno na dubu.Druhe dnes rono po 2hodinách na 75st.to same jine dřevo buk sam.bez kůry dík za rady
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 26.12.2015 9:25
Nejspíš malý přívod vzduchu a mokré dřevo - z něj se uvolňuje dřevný ocet. Při uzení je potřeba předem vyhřát dostatečně udírnu, v topeništi vytvořit dostatečné množství žhavých uhlíků a pak přidávat jen menší kusy dřeva, aby nebylo nutné regulovat plamen přiškrcením přívodu vzduchu. Ze začátku udit na vyšší teplotu, aby maso oschlo a nesrážely se na něm saze (jasný plamen za dostatečného přívodu vzduchu, téměř bez kouře), po oschnutí udit při nižší teplotě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.8 (?), 26.12.2015 10:39
Takže za mne rada na houby.Váš příspěvek je na houby.Já také přikládám menším průměrem špalků než 20-30cm.Každá udírna je jiná, jinak se chová.Bylo by lepší kdyby jste začínajícímu uzenáři poradil.rpstylle@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.8 (?), 26.12.2015 20:39
Pane ing.Ferdo, odpovídal jsem Vám na to co jste napsal na příspěvek pana 243:114.Pokud nechcete nebo nevíte poradit začínajícím uzenářům, tak nepište.Průměr dřeva není odpověd' na dané téma.Možná nejsem odborník na psaný text, ale hodně novým a začínajícím uzenářům jsem se snažil poradit a oni mají radost z pochutin které vytahují z uzáku.rpstylle@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maty - Zlatý Zahrádkář (976) - 92.46 (?), 26.12.2015 21:07
Ale to neznamená, že máte vždy pravdu. To co funguje u Vás, to nemusí fungovat jinde. Udírna je vlastně sám o sobě důmyslný stroj, do kterého vstupuje spoustu dalších "drobností", které ovlivňují výsledek. Kvalita, druh a vlhkost dřeva, teplota masa, teplota v udírně, spalování dřeva... Nikdo z nás udírnu tazatele neviděl, nikdo z nás v ní neudil. Postup, který RP předkládá nebude fungovat všude.
Apropo, já ve své udírně taky topím spíše velkými špalky a výsledek s předvánočního uzení zrovna ochutnávám a lahodím si...
Martin
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
|
|
|
|