Jak naložit maso na uzení



iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?)
3.12.2011 19:27

Měl jsem maso v ledničce, bylo tam průměrně 3.5 °C. Ano, byl to první pokus, tak uvidím, třeba se to dál probarví a pokud ne, tak neva.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 3.12.2011 19:27

Měl jsem maso v ledničce, bylo tam průměrně 3.5 °C. Ano, byl to první pokus, tak uvidím, třeba se to dál probarví a pokud ne, tak neva.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 89.60 (?), 4.12.2011 10:18

Zdravím všechny udiče.Chtěl bych se zeptat pana Martina jak to dopadlo s uzením a s tím novým lákem.Pomohl ten lák vytáhnout tu přebytečnou sul?Díky za odpověd, za dva týdny budu taky udit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 4.12.2011 11:01

To zatím ještě nevím, maso je právě v udírně. Budu informovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vlapro - (9) - 176.171 (?), 4.12.2011 17:02
Zdravím, taky bych se rád podíval na průběh a výsledky uzení. Jinak já mám v lednici při naložení nějakých 5 - 7 stupňů celsia.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 4.12.2011 21:05

Maso je z udírny venku a je lehce nedosoleno. Volba s lákem bez soli se u mě moc nevydařila. Když jsem slíval lak před uzením, tak byl opravdu lehce slaný, což asi bude ta sůl, která v mase nakonec nakonec chybí. Na druhé straně, maso je naložené dobře, hezky probarvené a pro mě je určitě lepší nedosolené, než přesolené,

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.226 (?), 17.12.2011 8:21

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jesli je potřeba vylít lák když má růžovou barvu?Dík

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.7 (?), 17.12.2011 9:15

Růžová barva láku je normální. Alarmujíící je, pokud by se lák kalil, pěnil, zapáchal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 33.197 (?), 24.11.2012 17:16

Moc pěkný návod super

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 34.154 (?), 1.4.2014 21:59

Ahoj potreboval bych poradit jak nalozit kure na uzeni.Ziji v Angli a neni tu rychlo sul a nikdy jsem neudil. Muze nekdo poradit jak a k jakemu pomeru se dava normalni kuchynska sul.?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 226.182 (?), 2.4.2014 10:32

Čau, kuře napíchám 24% solným roztokem.Na kilo kuřete 1dcl láku.Dám do lednice na 2-3 dny při teplotě 3-5C.Po této době kuře vyndám a dám do teplé vody 70-80C na 10-15min.Kuře nechám okapat, osuším a vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny.Udím 45min na 80C a pak teplotu stáhnu na 60-70C a udím další 3-5hod.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika