Grilování na kameni
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.146 (?), 24.7.2010 22:43
Musím se přiznat, že jsem si koupil 3cm tlustou, tmavou a z vrchu leštěnou žulu a zhruba po 5 min mi praskla...
Nevíte čím to může být?
Žulu doporučuji určitě min 5 cm, nahřátí do 20 min...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 25.7.2010 7:53
Mám žulovou desku té stejné tloušťky o rozměru 44x25 cm. Praskla mi zhruba po třetím grilování také ale jen z horní strany (drží pohromadě). Pokud si vzpomínám tak to bylo v době kdy jsem pod ní topil dřevem, dnes používám grilovací uhlí. Pozvolné ohřívání a pozvolné ochlazování, to je základ a je možné že pokud prsknete na rozehřátý kámen kus masa z ledničky že se povrch prudce zchladí a pukne. Pro jistotu kámen "zarámuji" do železných nebo nerezových úhelníků. PS. včera jsem se nechutně "přežral" grilovaného masíčka a papriček kozích-beraních rohů z vlastní zahrádky, mňam. Mirek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HOFA - (8) - 119.34 (?), 15.10.2010 9:45
Taktéž, jsem pořídil žulovou černou desku a můžu říct, že grilování na ní je velmi praktické a pohodlné, nicméně mám dojem, že už v podstatě negrilujeme ale pečeme jako doma na pánvi, proto se neubráním a častokrát se vracím ke klasice, dřevěné uhlí rošt a zárem ozlátlé a provoněné steaky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
desar - (1) - 164.54 (?), 4.3.2012 15:19
Na kameni grilujeme asi 10 let. Tloustka cca 5cm a pred grilovanim topim v topenisti pod kamenam skoro hodinu. Je to parada, jak je grill poradne nahraty, tak napr. u kureciho masa je videt jak skrz maso prostupuje bila jak se maso dela. Kureci a veprovy delam skutecne jen chvili z kazde strany a na talirku je plno stavy jak je to uvnitr stavnate. Jinak bramboraky taky perfektni jen lehce potru sutr olejem. Nemam rad ty mastny bramboraky co z nich olej tece a toto je parada. Topinky to same. Cisteni, to byl vzdy docela orisek. Vyzkousel jsem uz vse, od vapky pres flexu s ocelovym kartacem. Ale nejucinejsi a nejefektivnejsi reseni je perliva voda. Po grilovani, dokud je sutr jeste teply, ho poleju perlivou vodou z PETky a seskrabny spachtli. Funguje to. Sutr je ale dle meho pouze na ty pochutiny co maji rovnou plouchu a dotykaji se desky. Pokud delam kridla, stehna a pod. jdu na rost a griluju na briketach.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7
|
|
|