Gril ze starých kamen



host - 111.8 (?)
10.7.2015 17:42

Tály jsou tam nechané proto aby ohen' nešel horem ven z kamen.Jinak kamna nebudou mít tah.Pokud tály nemáte stačí místo nich uříznout nerez plech nebo kotlovinu.Také přeji krásné léto a mnoho dobrot na kamnech.rpstylle@seznam.cz 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 111.8 (?), 19.5.2015 10:24, zobrazeno: 10549x

Dobrý den, gril je ze starých kamen které chtěl jejich majitel vyhodit.Na litinových tálech je žulový kámen tl.3cm v rámečku z L profilů.Najednou grilujete i pečete v troubě.rpstylle@seznam.cz


Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 250.122 (?), 19.5.2015 10:31

Nápadité, ale neznám nikoho komu by ta žula nepraskla. Až to praskne, zkuste místo ní sklo ze dvířek krbových kamen na nad to sklo ve vzdálenosti 5-8 cm kovový rošt. Poznáte dimenzi grilování, co se nedonesla ani k šéfovi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 11.244 (?), 10.7.2015 16:41

Stejná kamna máme a chtěli jsme je vyhodit. Teď to ale nehrozí. nešlo by dát místo původních litinových desek litinový rošt?Děkuji a hezké léto☻ekrusinova@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 111.8 (?), 10.7.2015 17:42

Tály jsou tam nechané proto aby ohen' nešel horem ven z kamen.Jinak kamna nebudou mít tah.Pokud tály nemáte stačí místo nich uříznout nerez plech nebo kotlovinu.Také přeji krásné léto a mnoho dobrot na kamnech.rpstylle@seznam.cz 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 156.203 (?), 10.7.2015 22:00

Tály jsou ty dvě plotny na kamnech? A nad to dát rošt? Chápu správně?děkuji☻

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.101 (?), 10.7.2015 23:09

Pokud dáte grilovaný pokrm přímo na povrch skla, keramiky nebo lávového kamene, jedná se o kontaktní grilování. Přitomto dojde k rychlejšímu zatažení povrchu a zachování šťávy uvnitř. Druhý způsob je položení na rošt nad sálavým povrchem, kdy dojde k pečení sálavým teplem. Původní litinové tály jsou vcelku dobrý materiál, ale ale špatně se čistí jak od vykapaného výpeku, tak od odrolených bylinek při grilování kontktním. Proto je dobré nad litinu dát něco s hladkým povrchem. Litina kámen/sklo rovnoměrným rozdělením tepla chrání před popraskáním při rychlém rozhoření ohně. Rošt nad tím v podstatě nic zásadního nepřináší, zejména pokud je příliš vysoko (až těch 8 cm je strašná "izolace").

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 111.8 (?), 11.7.2015 8:35

Ano tály jsou ty dvě plotny na kamnech.Na tyto tály dejte žulovou desku.V každém kamenictví Vám ji uříznou na míru.Kolem desky udělat rámeček z L profilů.Kámen když praskne tak se nerozpadne, rámeček ho drží pohromadě.At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 157.142 (?), 13.7.2015 11:36

Děkuji za rady. Eva☻.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 183.41 (?), 30.6.2019 10:04

Zdravím, tak jsem si vyrobil otočný gril na kuřata, kolena kýtu atd.Má posuvné topeniště aby se dala regulovat teplota.Zatím jsem griloval kuřata a kolena.Bylo to výborné.rpstylle@seznam.cz 


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika