Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak se hlásím jako první dotazovatel s výsledky praktické zkoušky. Koncem listopadu naloženy 2 várky krkoviček bez kosti- jedna sůl s česnekem, druhá várka pouze sůl/ bez sanytru/. Chtěl jsem udit na silvestra, ale omarodil jsem, takže na uzení došlo až o víkendu 16.-17.1. V půlce prosince bylo maso otočeno. Před uzením jsem prohřál v cca 55 C vodě cca 1 hod a mezitím jsem roztopil a ohřál udírnu. Maso pak otřít, okapat a osušit, na háky a šups ním do udírny. Udil jsem bukem a poslední 4 hod švestkou, první hodinu cca 70 C, a pak se snažil 40 - 50 C. Začal jsem v pátek kolem 6 té večer a vyndavali jsme první vzorky v sobotu kolem 10 večer, tj cca 28 hod. Po uzeném se jen zaprášilo/ měli jsme maškarní bál/ a zbytek /cca 4 kusy celých krkoviček/ jsem nechal v udírně a ještě dal pár polínek švestky, zavřel vzduch a nechal dojet již bez dozoru do rána. Ráno maso krásně suché, voňavé - jedna radost. Řekl jsem si, že jej nechám v udírně uskladněné/ je tam cca 2- 3 C / jako nyní venku/, ale v úterý ráno bylo maso jakoby orošené, či mastné. Tak jsem jej přenesl do špajzu doma, kde je sucho a cca 20 C a pověsil. Nyní můj dotaz- jak by se toto vyuzené maso mělo skladovat aby cca 4 - 6 týdnů vydrželo???

Praktickou zkouškou jsem zjistil, že pokud jsou otvory v cca 90 cm ucpané daří se mi udržet teplotu mezi 40 až 60 C. Pokud jsem je otevřel, nedošlo k utlumení ohně, ale vzduch klesnul k ohni a tento přikrmil, takže teplota šla nahoru. Tudíž spodní přikládací otvor co nejvíc uzavřený a i tyto otvory ucpané.

Jinak mi toto forum moc pomohlo k úspěšnému prvnímu uzení, jen se přimlouvám za to, aby na forum byly dodány zpětně i informace o tom ja to dopadlo/ je zde většinou pouze dotaz, několik rad, ale není pak ta zpětná vazba jak daný problém dopadl.

Ivan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika