Použití netkané textílie
|
|
 |
 |
host - 248.66 (?) 18.3.2017 13:04
Druhy zeleniny - záleží kdy a co sadíte (vysejete). Mrkev se nepřikrývá, kedlubny můžete pro přirychlení (ale nemusíte, pokud je vysadíte později), salát - má odrůdy, které snesou bez přikrytí i mrazík, pokud bude mít moc teplo, může vyběhnout, záleží na odrůdě, rajčata a dýně se dávají ven až po zmrzlých,
Jinak odkrývání netkanky (kvůli teplotě) záleží na počasí, netkanky použité proti škůdcům na roční době náletu toho kterého škůdce. Lída
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 216.221 (?), 26.3.2017 21:20
Zhruba 1metr.
|
|
 |
|
 |
 |
|
kladikus - Stříbrný Zahrádkář (132) - 36.18 (?), 18.3.2017 8:33
Kdy se ta plachta sundává? Po zmrzlých?
Má smysl dávat plachtu i do skleníku?
Chci udělat i ty tunely. Ty petky asi nebudou nejlepší. Bylo bych jich třeba příliš moc.
A ještě z trochu jiného úhlu se zeptám.
Sadím mrkev, kedlubny, ředkvičky, saláty, rajčata a dýně. Kedlubny tedy do toho tunelu(zatím jsou pod plachtou, tunely jestě nemám zrobene). A co ostatní zeleninu? Tunel, nebo jen pod plachtou? A kdy z těchto zelenin zakrytí sundat?
děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.66 (?), 18.3.2017 13:04
Druhy zeleniny - záleží kdy a co sadíte (vysejete). Mrkev se nepřikrývá, kedlubny můžete pro přirychlení (ale nemusíte, pokud je vysadíte později), salát - má odrůdy, které snesou bez přikrytí i mrazík, pokud bude mít moc teplo, může vyběhnout, záleží na odrůdě, rajčata a dýně se dávají ven až po zmrzlých,
Jinak odkrývání netkanky (kvůli teplotě) záleží na počasí, netkanky použité proti škůdcům na roční době náletu toho kterého škůdce. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.66 (?), 18.3.2017 16:12
U cibule ano - tu to chce přikrýt, jakmile píchá (max do 5cm) a sundat textilku až koncem května /začátkem června. Mezitím 1x vyplet. Vrtalka létá cca od začátku dubna. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 230.74 (?), 18.3.2017 16:57
Jak říkám - tam, kde je vyšší výskyt škůdců. Já nikdy cibuli nepřikrýval a nikdy jsem se s vrtalkou nesetkal.
Co se týká kedluben a salátu - taky nevidím smysl, jestli přikrýváním urychlím růst o cca 2 týdny...
|
|
 |
|
 |
 |
|
kladikus - Stříbrný Zahrádkář (132) - 36.18 (?), 24.3.2017 12:10
mám ještě jeden dotaz k té textílii. Jakou gramáž? Ty nejlevnější textílie mají gramáž 17(někdy 19g)gramů/m2. Ale jsou textílie s 30g, 50g... (i více). Ta 17g je samozřejmě nejprůsvitnější pro světlo rostlinám. Je tato nejvhodnější?
ještě jednou děkuji
P.S. udělal jsem pokus. Dal jsem semínka salátů do země a ty přikrytáuž jsou venku(8 z 10). Ty co nejsou přikryta ještě venku nejsou(0 z 10). Dnes jsem se nedíval, ale nejsou-li ještě venku, pak je rozdíl 5dnů. Něco to do sebe má. Přikrýval jsem 17g(nebo 19g, už nemám obal)
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|