Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

   Zalistoval jsem si nedávno v bezmála 60 let starých ročnících Zahrádkáře - tedy jejich předchůdce Rádce zahrádkářů a chovatelů. Provedení černobílé, minimum fotek, převážně tabulky a perokresby i s obálkou pouhých 28 stránek. Ale ten text, vážení - jak by řekl klasik - to se dá číst i dnes! Je na první pohled poznat, že autoři článků problematice opravdu rozumí. 
   Čtu-li současná vydání Zahrádkáře, někdy se neubráním rozpakům. Jistě reklama je nutná, z něčeho musí být časopis živ, ale je opravdu nutné, aby byla na každé stránce? A patří do Zahrádkáře reklama na plastová okna? Recepty jsou asi nutnou součástí většiny časopisů, ale 12 stran? Zamyslím-li se nad odbornými tématy, dočítám se často dvoustránky o skalničce keři nebo travině, která se zde pěstuje mnoho let. Přitom jenom tady na fóru tu diskutujeme o nových odrůdách, které se prodávají v našich e-shopech. Časopis o většině z nich mlčí. Dáváme sem výsledky degustací odrůd jablek z Lysic, Hořic i jinde, proč výsledky nevyjdou v časopise? Navíc o mnoha z degustrovaných odrůd časopis taky mlčí. Kupujeme stromky na nových neznámých podnožích - kde jinde bychom se o těch podnožích měli něco dočíst? Když vyjedeme za hranice, překvapí nás, jak jinak se tam pěstuje ovoce - třeba švestkové sady na drátěnce jak vinohrad - Proč se tam nejedou podívat redaktoři a nenapíší o tom reportáž? Místo toho čteme čtyři stránky o Forsythii (zlatici), kterou máme všichni v zahradě. Diskutujeme o nových tolerantních slivoních, o geneticky modifikovaných,  imunních vůči PPV - pro časopis jsou tato témata tabu?  Časopis ohlásil změnu - změnil vzhled titulní stránky.Grafici se činí to je pravda, jen jestli někdy nevítězí forma nad obsahem.
  Abych byl spravedlivý, poslední - březnové číslo je kvalitativně výš a množsxtví informací je přece jen větší než v těch předešlých.  Věřme, že to není výjimka.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika