Pozinkované nádoby - je nutné je ošetřit?
|
|
 |
 |
PP. - Diamantový Zahrádkář (6665) - 70.100 (?) 20.8.2010 6:26
Nevím, zda zinek může škodit rostlinám a zda při trvalém styku s vlhkou půdou bude rychleji korodovat, asi ano. Nátěr asfaltem asi není dobrý nápad, snad nějaký nátěr na bázi asfaltu, Eonit a podobně. Možná by se dala použít kvalitní barva, např. Komaprim. Pro barvu je ale nutné provést pasivaci povrchu nějakým pasivačním přípravkem, typ nevím, musíte najít něco, co je u Vás dostupné. Čekat dva roky, než zinek zoxiduje asi bude neúnosné. I když Komaprim se dá údajně použít na čerstvý - jen odmaštěný zinek, tu pasivaci bych raději provedl.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 45.106 (?), 19.8.2010 9:02, zobrazeno: 8997x
Je nutné ošetřit ochranným nátěrem pozinkované nádoby uvnitř? (Před zasazením rostlin.) Jak vlastně zinek škodí? V jedné knize o pěstování rostlin v nádobách jsem četla, že je správné je natřít asfaltem. Mám za to, že asfalt je velmi škodlivý. Navíc, kde ho v tak malém množství sehnat. Potřebuji ošetřit asi 3-4 ks kbelíků. Za zkušenost a radu děkuje betula.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6665) - 70.100 (?), 20.8.2010 6:26
Nevím, zda zinek může škodit rostlinám a zda při trvalém styku s vlhkou půdou bude rychleji korodovat, asi ano. Nátěr asfaltem asi není dobrý nápad, snad nějaký nátěr na bázi asfaltu, Eonit a podobně. Možná by se dala použít kvalitní barva, např. Komaprim. Pro barvu je ale nutné provést pasivaci povrchu nějakým pasivačním přípravkem, typ nevím, musíte najít něco, co je u Vás dostupné. Čekat dva roky, než zinek zoxiduje asi bude neúnosné. I když Komaprim se dá údajně použít na čerstvý - jen odmaštěný zinek, tu pasivaci bych raději provedl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.106 (?), 24.8.2010 17:58
Pro pana Reeve a PP - děkuji Vám za zájem a rady. Přípravky a postupy, které mi radíte, jsem si zapsala, ale provedu práce až z jara. Letos se spokojím s jedním starším kbelíkem(byl mi darován), zevně ho barevně sjednotím s ostatními nádobami a dovnitř vložím klasický veliký hliněný květináč, ve kterém si nově bude trůnit přesazený zlatavý Zerav, co vypadá jako obrovská hlava. Už ho na lodžii pěstuju spolu se smrky a pokřivenou vrbou 12 let. Zinkové "obyčejné" kýble jsou totiž, věřte-nevěřte, docela drahé. Příští rok se na ně ale hned zaměřím. Ještě jednou Vám děkuje betula.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|