Žluté jablko
|
|
|
|
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 92.38 (?), 4.7.2018 7:59
Chcete-li, pane Boudyš, pěstovat žlutá trvanlivá jablka bez postřiků, zvolte místo Goldenu některý ze žlutoplodých rezistentů - Sirius, Orion, Luna, Opál, aj. Golden to sice není, ale jejich chuť je natolik na výši, že stojí za pěstování.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.250 (?), 13.8.2018 12:26
Zdravím všetkých znalcov žltých jabĺk. Na jeseň roku 1986 som kúpil jabloň ktorá začala plodiť žlté plody. Strom po 3 rokoch uschol, /možno ho napadli hryzce/, neviem prečo uschol. V roku 1989 mal prvú a zároveň poslednú úrodu veľmi chutných žltých jabĺk. Jabĺk bolo len pár kusov, plody začali asi po 20. 9. samovolne padať zo stromu, letá vtedy neboli také teplé ako sú teraz, takže aj zber býval neskôr. Jablká na strome boli žltej farby a dali sa hneď jesť, nebolo treba čakať až dozrejú uložené v pivnici. Chuť plodov bola sladká, podobná ako keď si teraz kúpim v obchode Golden Delicius. Jabloň netrpela žiadnymi hubovými chorobami. Chrastavitosť-strupovitost na plodoch nebola. Mohla sa v roku 1986 predávať v Československu Gold Bohemia alebo Golden Delicius? Alebo ešte vtedy neboli dostupné? Denár to asi nebol, ten prišiel na trh pravdepodobne neskôr. Jabloň som kúpil v Prievidzi, mali tam vtedy nejakú ovocnú škôlku kde pestovali ovocné stromky na predaj pre záhradkárov. Názov tej ovocnej škôlky už neviem. Rád by som vedel čo som mal vtedy za odrodu ktorej názov si napamätám. Plody jabĺk boli podobné tým ktoré sú tu zobrazené na fotkách od pána Hlavatého ako Gold Bohemia. Ďakujem Vám za všetky typy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.129 (?), 15.8.2018 12:01
Ďakujem pánom Hlavatému a Vysloužilovi za odpovede, pozrel som si obrázky odrody Jantar. Jantar má červené líčko, ale tá moja neznáma odroda ktorú som mal bola celá žltá bez červeného líčka. Jabloň mala slnka dosť, nebola zasadená v tieni. Chcem sa opýtať či sa mohla odroda Denár predávať v Československu už v roku 1986 aj keď zaregistrovaná bola až v roku 1989. Ďakujem
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.129 (?), 15.8.2018 16:41
Hloupý dotaz: Nebylo by lepší - místo opakovaného děkování - to jablko vyfotit?
Keby ste lepšie čítali moju otázku tak viete že ten strom už nemám, pretože uschol v roku 1989 a teda nemôžem to jablko odfotiť. V čase do minulosti cestovať neviem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |