Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 25.10.2016 9:28
Ještě lepší byly nakonec ty plody kupované jako Paula Red, viz.vlákno Paula Red. Po rozležení velice líbivá, moderní chuť pro všechny. Žádný tuctový sláďák, ale plná harmonická sladce navinulá chuť. Škoda, že nevím, co je to zač. Na váze byly pod tlačítkem "červená jablka", i když ostatní odrůdy měly na tlačítku své názvy. Co se týče Coxovy renety, tak má zřejmě nějaké svoje skryté požadavky, které mi nejsou známy. Letos totiž opět bez typické příchuti. Pan inženýr Fidla a jiní píší, že mají chuť standartní každý rok, ale já, pan Mikeš a Miloš to potvrdit nemůžeme. Desertu bych se chtěl taky někdy dočkat. Zajímalo by mě jakou kvalitu si podrží ve vyšších polohách. Tam je totiž větší šance, že ho nerozklobou špačci - což začíná být velmi významný škodlivý činitel.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 189.156 (?), 25.10.2016 10:00
Řekl jste to pěkně- moučnatý.. Šampion je dle mého vhodná odrůda jen do vyších poloh a to ještě jen na určitá místa- otevřené, výslunné polohy. Z tama snad i chvíli vydrží, jinak je to jablko, které musíte pakticky hned zkonzumovat. Do vyších poloh samozřejmě štěpené jen na semeáči a ještě v korunce. Poctivě odstranvat veškeré větve s projevy rakoviny. Pak si dokážu představit úspěšné pěstování.. Pro současné ovocnaření, kdy je řez absolutně nezvládnutý, je Šampion pravou pohromou a odrůdou z nejméne vhodných! Omlouvám se za tento emociální výkřik, ale cítím povinost uvést problematiku Šampionu na pravou míru...
Ing. Fidla
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |