"Štrůdlové jablko" - jaké odrůda?
|
|
 |
 |
host - 176.119 (?) 5.10.2011 13:43
Pan Bardak, pochadzam z vychodneho slovenska a tato odroda, je u nas na dedine, bezne pestovana. Aka je to presne odroda, si ale netrufam napisat, nakolko je u nas nazyvana, viacerymi menami: napr. strudlovka, citronka, antonovka. Na jedenie v surovom stave, nie je velmi vhodna, no na kolace je proste TOP. Za zaver napisem jednu zvlastnost, po zbere a asi mesacnom uskladneni supka jablka zmastnie (stane sa mastna). Dalsia zvlastnost je, ze kazdorocne rodi bohato (preplodzuje (aspon u nas)). Pekny den prajem, P.Z.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.119 (?), 5.10.2011 13:43
Pan Bardak, pochadzam z vychodneho slovenska a tato odroda, je u nas na dedine, bezne pestovana. Aka je to presne odroda, si ale netrufam napisat, nakolko je u nas nazyvana, viacerymi menami: napr. strudlovka, citronka, antonovka. Na jedenie v surovom stave, nie je velmi vhodna, no na kolace je proste TOP. Za zaver napisem jednu zvlastnost, po zbere a asi mesacnom uskladneni supka jablka zmastnie (stane sa mastna). Dalsia zvlastnost je, ze kazdorocne rodi bohato (preplodzuje (aspon u nas)). Pekny den prajem, P.Z.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.119 (?), 5.10.2011 18:46
Pozrel som na internete fotky odrody Antonovka, a zrejme mate pravdu Pan Milos. P.Z.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
dismas - (18) - 0.254 (?), 5.4.2013 15:37
Dobrý deň, tak u nás na najkrajnejšom východe-Humenné vedľa názvu štrúdľovky je ešte iný - kormošky. V podstate je to zberný pojem pre väčšie jablká zimných sort s koženou, alebo aspoň drsnou šupkou a sypkou dužinou- Boskop, renety Blenheimská, Kožená a pod.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.194 (?), 5.10.2011 18:20
My používáme jako štrůdlák starou odrůdu Lebelovo, a nebo také Smiřické vzácné. Z druhého je i výborný kompot.
Kafka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|